25 éves a Super Mario Bros.

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 13.
  • Érdekesség
Link másolása
Huszonöt éves lett mindenidők egyik legnépszerűbb, legismertebb, legkeresettebb és legjobb sorozata, a Super Mario Bros. Az első rész 1985. szeptember 13-án jelent meg Japánban, és azóta több mint 40 millió példány kelt belőle, a teljes sorozat pedig már 240 milliónál jár.

Bár Mario nem a Super Mario Brosban tűnt fel először, az igazi népszerűséget ez a sorozat hozta el neki: a derék vízvezetékszerelőt korosztálytól függetlenül bizonyára senkinek sem kell bemutatni, hiszen a mai napig bővül a sorozat újabb és újabb, jobbnál-jobb epizódokkal.


A huszonötödik születésnap alkalmából Shigeru Miyamoto is megpróbálta összefoglalni a sorozat népszerűségének okát: "A technológia fejlődése ösztökélt minket, mindig is élveztük a Super Mario Bros. játékokkal való munkát. A sorozat mindig kihasználta a legfrissebb technológia előnyeit és ez a gyümölcse a csapatunkban dolgozó barátaink kreativitásának."

A Nintendo új gyűjteménnyel is meglepte a japán rajongókat: az október 21-én Wii-re megjelenő Super Mario Collection Special Pack egy - eddig sosem látott képekkel kiegészített - Mario-történelemkönyvet, egy zenei CD-t és a Super Mario All-Starst (a három Super Mario Bros.-t és a The Lost Levelst) tartalmazza majd. A csomag sajnos Japánban is csak limitált példányszámban lesz kapható, nem is drágán: átszámítva olyan 6500 forintot kóstál az új kiadás.

11.
11.
Birkazoli
#10: Ha CoD-ra azt mondod, azt mondom oké.De Mario-val azért ritkábban lehet találni hírt, szóval nem értem, mi a bajod Mario-val.
10.
10.
Jinbobo
Bocsesz! De Marióval már ki van a ....-om! Még a csapból is az folyik! Nem szólnák egy szót sem ha a Tekkenekről irogatnának ennyit!
9.
9.
moustache
Hát Mario nélküled nem tudnánk tisztelni a játékokat. Igazi unikum vagy! Boldog szülinapot és csókoltatom tesódat Lujdzsi-t is!! ;-)
7.
7.
daft_pete
Boldog 25-öt Mario Bros :D
6.
6.
super88
hm még a sárga kazettás korszakban játszottam vele :D
hm azok a régi szép idők :D
5.
5.
mnmn1
#4: hagyjad még nem vette be a gyógyszerét...
3.
3.
Top Secret
Boldog szülinapot Mario!!!!!
1.
1.
mnmn1
Uncle Mario?
No.
Super Mario!

Az egyik legnagyobb és legjobb franchise 25 éves lett!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...