Sony: öregedik a PSP a játékosok szemében

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Alig telik el úgy hét, hogy ne hallanánk valamit a PSP utódjáról, s míg a Sony a PSP Go-val múlatta az időt, addig a Nintendo elegánsan beelőzött a 3DS-szel. Persze nincs is ezzel semmi baj, a PSP-nek nem kell versenyeznie a 3D-s konzollal, hiszen egyáltalán nem mondható friss darabnak.

Múlt héten az új Mortal Kombatot fejlesztő NetherRealm vezető producere, Shaun Himmerick kotyogta ki, hogy ők már megkapták a PSP 2-t, és bár nem eresztette bő lére a kolléga, azt azért megjegyezte: bivalyerős a PSP utódja. De létezik-e egyáltalán? A Sony ugyan nem cáfolta, hogy készül az újgenerációs hordozható PlayStation, sőt szinte biztosra vehető, hogy ez így is van, ugyanakkor csak nem akaródzik neki bejelenteni a gépet, pedig a Nintendo már itt lohol a nyakunkban a 3DS megjelenésével.

Apró, de annál fontosabb előrelépés, hogy a Sony elismerte: igen, tudják, hogy a PSP öregszik, és meglátszik rajta, hogy már a hatodik életévét tapossa. A PlayStation fejlesztési vezetője, Shuhei Yoshida szerint ugyan még nem érkezett el a megfelelő idő, hogy beszéljenek a PSP utódjáról, de azt elárulta, hogy a Sony folyamatosan kísérletezik az új technológiákkal.

"Na igen, nincs mit tagadni ezen: körülbelül hat éve mutatkozott be a PSP, amely akkoriban a legújabb, legnagyobb, legfényesebb dolognak számított, viszont az elmúlt évek során, sok-sok kiadott játék után nem csoda, hogy az emberek egyre öregebbnek látják a gépet" - mondta Yoshida, majd hozzátette: folyamatosan próbálják bővíteni a piacot, jelenleg a fiatalabb és az alkalmi közönségre koncentrálnak, nekik fejlesztenek játékot.

23.
23.
Broly 89
sziasztok
Én eszt a játékot várom Holy Invasion of Privacy Badman 3d 2010.11.03 -án jelenik meg.
22.
22.
zoidberg
én nem tudom hogy a iphonenál meg többi okostelefonnál lehet-e de azért azt is figyelembe kell venni hogy a pspén lehet multizini és rohadt sokat toltam a battlefrontot multin.
20.
20.
dareal
#17: a psp2 már bőven lehet, hogy telefonba épített lesz. anno a psp1 tervei is erről szóltak, csak a sony lemondott róla és maradt gaming handheld.
19.
19.
dareal
#11: nem jelent meg, az egy free tech demó :) a végleges engine port sincs még kész, ez csak egy bemutató, hogy kb mire lehet majd számítani. az androidos tech demót még ki sem adták, de az pl úgy tudom, hogy merőben más fajta demó lesz.
18.
18.
dareal
#12: ne feledd, hogy az az unreal engine-re épülő cucc még csak tech demó. androidos változata is van, csak az nem az epic castle, ill még nem adták ki. a végleges játékok nem ennyiből fognak állni. ezen felül, az emíltett ps játékok mennek androidon is (illetve iphone-on is, bár a gyér emulátor miatt jóval rosszabb szinten).
én is gran turismo 2-t és final fantasy VII és VIII-at játszom, psx emu-val.

szerintem bőven van értelme erről beszélgetni, nem látom úgy, hogy itt komoly vita lenne.

továbbá ami bőven érdekes, hogy iphone és a csúcs android készülékek (mint pl a galaxy s, amiben erős a 3d, szemben mondjuk a szintén erős desire-el, ami 3d-ben nem erős (viszont 2d alkalmazásoknál, ill általában egyéb alkalmazások esetén gyorsabb, mint a galaxy s, bár ez már a samsung tré szoftverfejlesztésének köszönhető (google->galaxy s lag fix))) nem igazán használják még ki a cortex proci tartalékait.

az unreal cucu meg még tech demó, de annak zseniális.
bár őszintén, anno érdekelt a handheld játék (legyen az mobil vagy bármi más), most már nem, mert mobilitásnál nem a hosszú és tág játékok a mérvadóak, szerintem. ha napi max fél órát játszom, akkor sokat mondok, az ff esetén pl egy ilyen játékmenet nem az igazi (több év lenne végigvinni :))

némi adat:

a psp 33 millió háromszöget képes másodpercenként kirajzolni, az iphone 3gs 28 milliót. a galaxy s 90 milliót (iphone 4 kb szintén ennyit), a desire, illetve az arra a snapdragonra épülő procik 22 milliót.
ami meglepő: az x360 500 milliót, a ps3 250 milliót. azaz, az új mobil procik már naaaagyon nagyon nagyon jó 3d teljesítményre képesek.

referencia:
http://www.intomobile.com/2010/03/29/samsung-galaxy-s-tops-charts-for-smartphone-gpu-performance/
17.
17.
ATi0021
Megjelenés utáni évben vettem egy 1004-est. Amit elég gyakran használok és semmi baja. Soha nem bántam meg a megvételét. Főleg, hogy suli miatt kénytelen vagyok órákat várni a buszomra majd oda-vissza még több mint 2 óra utazás is vár rám. Remek időtöltést ad erre az időre. A PSP2t is megveszem ha lesz rá pénzem. :)
15.
15.
Yami
#12: Én nem kezdtem vitába, csak véleményt nyilvánítottam, de a vitákkal sincs semmi bajom, az eszmecserének egy szellemileg kamatozó formája. Már ha a felek értelmesek, sajnos ez manapság nem jellemző. :(

Az érvelésed jogos és igazad van, csakhogy én nem erről beszéltem.
Nem azt mondtam, hogy mint játékok szórakoztatóak az iPhone alkotások, csak azt hogy jobban néznek ki. Én nem használom egyik eszközt sem így nem tudok mélyrehatóbb elemzést írni, csak azt mondom, hogy már próbáltam mindkét eszközt és lehet, sőt biztos, hogy a PSP-re jobb játékok jelennek meg, de az iPhone-osaknak számomra szebb a grafikája, ami persze nem elég egy kellemes játékélményhez, de nem is ez volt a téma.
Szóval egy szó, mint száz a lényeg, hogy ne beszéljünk el egymás mellett. :)
14.
14.
dave280
#13: hát igen, ez olyan mint a Nokia, ritkán mutatnak valami újat és az árak maradnk az egekben
13.
13.
Pukhi-zik
sztem még igy is kva draga, hat ev utan.. harminc valamennyi? egy kezi gepert? á
12.
12.
abydos
#10: Sajnos elkövettem a hibát, hogy olyan dologról írtam ami könnyen vitát gerjeszt, pedig már megfogadtam, hogy megpróbálom elkerülni az ilyet.

Szóval, amit látsz, gyönyörű, elismerem, de unalmas. Ha megnézed ennek a játéknak az akció részét, ami a következő videó Youtube-on, akkor látod, hogy két karakter áll egymással szemben, minimális mozgással (trükközve, hogy ami nincs a képernyőn azt a részt sosem mutatják, de ez egy ügyes programozó megoldás). Megjegyzem láttam már hasonlóan gyönyörű játékot PSP-n csak egyszerűen unalmas volt számomra, gyűjtögetős volt, 0 akcióval, bár sajnos nem tudom megmondani a nevét, valami szigeten játszódott. De mondom én inkább Little Big Planetezem, Final Fantasy-zom vagy Gran Turismozom, minthogy 5 perc után megunjam a brutális grafikát 0 tartalommal... Biztos én vagyok a hülye, de én azért szeretek látni némi interaktivitást is a grafikai megjelenítés mellett egy hasonló kaliberű játékban, bár én a Super Mairo Brossal is megelégednék...

Nem kommentálok többet, azt hiszem, mindent leírtam, sajnálom, hogy vitába kezdtem bele, elnézést, hibáztam.
11.
11.
Trishtan
#9: Azért az egy szem U3-as engines játékon kívül nem sok iPhone-ra megjelent játék van. ami akár a közelében is lenne egy psp-s alkotásnak. GoW, Crisis Core, MGS, Dante's Inferno, Kingdom Hearts kacagva veri porba az Apple gépén lévő próbálkozásokat, és nem csak grafikailag...
10.
10.
Yami
#8: Nem tudom, lehet én vagyok a hülye, de azért én szeretem látni is azt a grafikai teljesítményt nem csak a tudatában lenni.
Én nem igazán vagyok híve ezeknek a kézi konzoloknak, az iPhone-t meg kifejezetten nem kedvelem, de ahogy néztem az iPhone-os játékok jobban mutatnak mint a PSP-sek.
9.
9.
Top Secret
Nekem még nagyon régen 1004 PSP volt de szinte semmit nem játszottam rajta.Nagyon kíváncsi vagyok ez a 3D dolog hogy sül el.
8.
8.
abydos
A technikai részébe nem mennék bele a vitában. Mivel nagyobb a rendszermemóriája az Iphone-nak, ezért szebb képet tud adni (többek közt a nagyobb textúráknál), de több 3szöget képes megjeleníteni másodpercenként a PSP, ezért több mozgó objektum lehet és sokkal több effekt. Nézőpont kérdése, én a grafikai teljesítményt nem úgy értettem, hogy mit látok, hanem a teljesítményre gondoltam... A mai kézigépek közül ezt a teljesítményt csak a Samsung Galaxy képes elérni, ami bőven megveri a PSP-t, de az Iphone ettől még messze van. (Mellesleg az Unreal motor nagyon profi, így nem csodálom, hogy csodálatos képet ad Iphone-on, de élvezetes akció dús játékmenet bőven felejthető így.
7.
7.
szabi113
#1: Tudom most meg leszek kövezve, pedig nem is vagyok apple fan (sőt!).

De azt azért senki sem mondhatja hogy a legújabb iphone generáció is gyengébb grafikai teljesítményre képes, mint a PSP. Az Unreal 3 engines játék elég magabiztosan fut a negyedik generáción (még itt is volt hír azt hiszem).
Persze értem én, gombokkal jobb az irányítás meg minden más jobb PSP-n még ma is. De pont a grafika?

Na mindegy szerintem nem is kéne hasonlítgatni őket, értelmetlen dolog.

6.
6.
szabi113
#1: Tudom most meg leszek kövezve, pedig nem is vagyok apple fan (sőt!).

De azt azért senki sem mondhatja hogy a legújabb iphone generáció is gyengébb grafikai teljesítményre képes, mint a PSP. Az Unreal 3 engines játék elég magabiztosan fut a negyedik generáción (még itt is volt hír azt hiszem).
Persze értem én, gombokkal jobb az irányítás meg minden más jobb PSP-n még ma is. De pont a grafika?

Na mindegy szerintem nem is kéne hasonlítgatni őket, értelmetlen dolog.

5.
5.
Kyuubi
Pont ma adtam el a PSP-met. Most karácsonykor lett volna 5 éves.
4.
4.
Seib
#1: nemtudom, hogy ezt láttad e...: http://www.youtube.com/watch?v=x2ncmwgJzqw&feature=related
ehez képest a psp sehol sincs.
2.
2.
abydos
Én szégyellem magam, de kihagytam a PataPon3-mat és még rengeteg mindent :(
1.
1.
abydos
Természetesen úgy kell rátekinteni mint egy kézi konzolra, ami öregedik, de még így is nagyobb grafikai teljesítményre képes mint bármelyik Iphone, és ez azért nem semmi. Továbbá a PSP Mini játékok nagyban növelik a gép értékét (+PS1-es játékok) és egy-egy exkluzív címről nem is beszélve, amikről bűn lemaradni. De így is jön új Monster Hunter és persze az új God of Wart és Final Fantasy-t sem hagynám ki a sorból...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...