Márciusban érkezik a Nintendo 3DS

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Ahogy azt a Nintendo megígérte, a minap külön sajtórendezvényen jelentette be a 3DS érkezésének napját és a gép árát. A konferencián egy sor új fícsörre is fény derült, emellett a játékok listája is bővült, köztük egy új Resident Evil és Mega Man játékkal. Egyetlen cikkben foglaltunk össze mindent.

A Nintendo 3DS a hagyományokhoz hűen először Japánban kerül boltokba, már február 26-án. A gép ára megfelel az elemzők várakozásainak, 25 ezer jenért, vagyis durván 300 dollárért lesz megvásárolható a 3D-s zsebkonzol. A pontos amerikai és európai premier dátuma egyelőre nem ismert, a Nintendo mindössze annyit erősített meg, hogy még márciusban megérkezhet ide is a 3DS.

A végleges kialakítású gép fícsörjeit prezentáló videóban szemügyre vehető a továbbfejlesztett Tag Mode: ilyenkor a 3DS-ek alvó állapotban is képesek adatot cserélni egymással, most már arra sincs szükség, hogy az adott játék benne legyen a konzolban. Még érdekesebb, hogy egyszerre több program adatait is fogadni és tárolni tudja a gép. Szintén a videóból derült ki, hogy a 3DS kamerájával készített arcképek alapján a gép automatikusan képes elkészíteni a Mii karakterünket.

A 3DS mellé egy 2 gigabájtos SD-kártya jár majd, erre igény szerint átpakolhatjuk a DSi-nke vagy DSi XL-ünkre (esetleg egy másik 3DS-ünkre) letöltött DSiWare-es játékokat, ami nagy megkönnyebbülés lehet a szolgáltatás szerelmeseinek - a Nintendo viszont figyelmeztet: ez sajnos nem minden programra vonatkozik, és a transzferek száma is korlátozva van.

Saját Virtual Console-t is kapnak a 3DS-tulajdonosok: itt klasszikus Game Boy, Game Boy Color és Game Boy Advance játékok között turkálhatunk majd. Konkrét címeket egyelőre nem említett a Nintendo, azonban az első trailerben a Super Mario Land és a The Legend of Zelda: Link's Awakening DX már felbukkantak.

A japánok Fuji TV-t is kapnak a 3DS-hez: a csatorna 3D-s tartalmakat sugároz majd a gép tulajdonosai számára.

Játékok. A Capcom két 3DS-bejelentéssel is készült mára, noha eddig sem hanyagolta az új konzolt. A Revelations mellett még egy Resident Evilt fejlesztenek a japánok: a Mercenaries 3D az előző nagygépes részekben megismert Mercenaries küldetéseket veszi át, a cél az lesz, hogy az adott idő alatt annyi ellenfelet tegyünk el láb alól, amennyit csak tudunk. A 3D-s látvány mellett új játékmódok, visszatérő karakterek és kooperatív mód is várja a rajongókat.

3DS-en folytatódik a Mega Man Legends sorozat is. A Mega Men Legends 3 Project producere természetesen nem más, mint Keiji Inafune lesz, az ígéretek szerint pedig a rajongók eddig soha nem tapasztalt módon lehetnek majd részesei a fejlesztésnek. A játékról egyelőre nem tudni semmit, a Capcom a New York-i Comic-Conra ígéri az első részleteket.

Mint azt már tudjuk, készül a Super Street Fighter IV 3DS-es verziója is, erről érkezett egy új trailer reggel.

14.
14.
xICEMANx
Hmm monnyuk nem néz ki rosszul, sosem volt kézi konzolom, de mégis a 3DS grafikája már ahogy látom ütögeti a PSP-jét? vagy nem tudom... olyan téren mozog már? mert a látottak alapján elég szép és hasonlit a PSP-s grafikához...
13.
13.
Top Secret
Az amcsiknak semmi 300 dolcsi!Mondjuk ha itthon is ennyi lenne a fizetés hát nem?
12.
12.
Robbie17
Resiii :O:O:O:O
Tetszik ez a Street fighteres dolog hogy a DS érzékeli a közelben lévő ember DS-ét és lehet egymás ellen nyomni. :D
11.
11.
Kyuubi
Szvsz ez egyáltalán nem magas ár, a PSP pl simán több volt induláskor, még is vitték mint a cukrot. Szerintem én is beruházok majd egyre, bár biztos nem első körben.
10.
10.
Speper
Annyi pénzből már nagy konzolt vesz az ember :D Bár lehet csak nekünk magyaroknak sok pénz ez egy kézikonzolra :S
9.
9.
daenath
8.
8.
zsilvolgyi
A konzol lesz.... kíváncsian várom!
6.
6.
Birkazoli
Váá nem bírok rá annyit várni!Most azonnal kell nekem!:D Én tuti veszek egyet, úgy mint a korábbi DS-ekből is van egy-egy példány:D
5.
5.
Top Secret
Durván 60000ft végül is 3D amcsiknak biztos tetszeni fog remélem ti is tesztelitek.
4.
4.
p.balou
3: Tudom, azért gyenge ! :D
3.
3.
fojesz
#2: Ezekből a videókból egyáltalán nem derül ki, hogy milyen a 3D-s hatás, mivel ezek 2D-s videók.
2.
2.
p.balou
Ezekből a videókból elég gyengécskének tűnik a 3d-s hatás.
1.
1.
abydos
Eszméletlen brutális gép lesz ez!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...