Eddig üzleti bukta a Lost Planet 2

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 5.
  • Biznisz
Link másolása
A vártnál gyengébben szerepelnek a Lost Planet 2 konzolos változatai, ezért a Capcom a korábbi pénzügyi előrejelzésébe is kénytelen volt belepiszkálni. A PC-s verzió jövő héten jelenik meg, de kétséges, hogy az új verzió segít majd valamit a japán vállalat helyzetén.

A pontos eladási adatok és számok egyelőre nem ismertek, ezért a Capcom is csak a saját előrejelzéseire és várakozásaira tud építeni. Mint kiderült, kicsit elszámolták magukat májusban, mikor összeállították az idei (jövő március 31-gyel végződő) pénzügyi év várható eredményét: nem számítottak arra ugyanis, hogy a Lost Planet 2 ennyire leszerepel majd, és azt sem tervezték, hogy a Dead Rising 2 megjelenése csúszni fog - a helyzetet a japán jen erősödése is súlyosbítja.

A Lost Planet első részét a sajtó és a játékosok is imádták, a folytatás viszont közepesre sikerült, s a sajtó mellett a Capcom is elismerte: a Lost Planet 2 üzleti bukta lett, legalábbis a konzolos változatok, mert PC-re csak a jövő héten jön a játék.

Utólag a japánok kénytelenek voltak belepiszkálni a pénzügyi előrejelzésükbe, szeptember végére, a pénzügyi év első felére a tervezettnél 10,6 százalékkal kevesebb, 484 millió dollárnyi bevételt, illetve 41,4 százalékkal kevesebb, 20,3 millió dollár nyereséget várnak, míg a teljes pénzügyi évre vonatkozóan ugyanilyen felosztásban 4,2 százalékos és 18,8 százalékos csökkenésre számítanak. Ez 1,08 milliárd dollár bevételt és 77,8 millió dollár profitot jelent, amely egyébként még mindig jobb eredmény, mint amennyi a tavalyi év végén jött össze.

20.
20.
megalonagyix
huh ez már valami! hosszú ideje nem játszottam jó FPS játékkal, (A BFBC2 volt az utolsó jó, a Sniper Ghost Warrior, az jó erős középkategória) de most úgynézki hogy ebbe mindent beleadtak. Grafikailag még mindig nincs a toppon, bár lehet hogy itthon máshogy fog kinézni, de az animációk meg a mozgások tényleg nagyon faszák. Itt már az ember érzi valamennyire hogy háborúban van, nem mint egy céllövöldében.
19.
19.
TEEBEEX360
Hát ez aztán nem meglepő.Most azt hiszik hogy PC-n jobb lesz?Itt sajnos azt nem veszik észre hogy nem a konzolokkal van a baj,hanem mert szar az egész játék.Túl nagyra tartják magukat,el vannak szállva maguktól és most a konzolokat hibáztatják.Még véletlenül se az ő hibájuk.Ezt bírom.Az első fényévekkel jobb volt.Annak volt hangulata.Egyedül a havas városban.Hmm.De jó is volt.De ez?Pf.Szar.Sajnos nem csak a CAPCOM csinál egyre gyatrább gémeket.Sok sok fejlesztő csapat bassza el a címeit.És ez egyre csak rosszabb lesz.Gondoljatok abba bele,ha már most csak szinte a grafikával foglalkoznak akkor a következőnél mi lesz?Annál meg még jobban azzal fognak foglalkozni és majd ilyen 3-4 órás játékokat fogunk kapni.Gyönyörű lesz.Én már több konzolt nem veszek.Nekem ez a generáció az utolsó.
18.
18.
bledzer
egyre gyengébben szerepel a capcom... a lost planet 2 öt már ki sem fogom próbálni...
17.
17.
zsilvolgyi
várható volt, szentem szar
15.
15.
miki1105
az első baromi jó lett a másodikkal játszottam xbox haveromnál mivel én hű pc vagyok és hát mitnemondjak az első részhez képest katasztrófa
14.
14.
soren ktp123
Húúha ez nem kezdődik jól...Bár a DmCtől se várok sokat egyelőre....
13.
13.
ZERO88
Na már csak a DMC-nek kell meg buknia és remélem a capcom vissza talál a helyes útra! És az egészben az a gáz hogy meg is érdemlik!
12.
12.
Ca$h
Hát igen... ez mind igaz és milyen szomorú! :(
11.
11.
zoli12i
7ezer forintos kategória ! 13ezerért meg nem vesszem ps3-ra !
10.
10.
zaz
Megérdemelten ..Nem jó játék a LP2
9.
9.
LtK
már az előzetesekből is látszott hogy hulladék
8.
8.
shatterhand
Elmennek a jó édes anyjukba. Bemondják,hogy a boxos verzió miatt jól megvágják a játékot (dúrván majdnem a fele ki lett vágva, nehogy több dvd-n kelljen kiadni). Magyarul szívott a ps3 tábor.
Ezekután kiveszi meg a fél játékot?
Rohadjon meg a pénzsóvár capcom. Ott a micro kifizette őket, ennyit nyertek vele.
7.
7.
JcGross
Szerintem a Dead Rising 2 rohadt jó. Meg is vettem. PC-RE! (ezt kapjátok ki :P)
5.
5.
Jinbobo
A pc-be ne bízzon! Mindenki úgy tölti majd le! (tisztelet a kivételnek!). Cashnak igaza van. Az Új DMC is bukta lesz szerintem!
3.
3.
adriano28
nem ide tartozik de megkérdem
a felhasználó nevem mellett van két szöveg az egyik az új levél a másik a pontok
az lenne a kérdésem hogy ezekkel a pontokkal mit lehet csinálni?
2.
2.
Ca$h
Hát igen... a Capcom nagyon nem érzi mostanában mit hogyan kéne folytatni! :(
1.
1.
Top Secret
Ezt várható volt az 1 sokkal de sokkal jobb volt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...