Jack Thompson legyőzte a Medal of Honort

  • Írta: InGen
  • 2010. október 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis ő így látja. A hírhedt jogász ugyanis személyes győzelemnek tekinti, hogy a Medal of Honor többjátékos üzemmódjából kikerültek a tálibok, s egyszerűen csak "ellenséges erőként" van feltüntetve az amerikai hadsereggel szembenálló fél.

Jack Thompson neve, azt hiszem, mindenki számára ismerős, aki egy kicsit is követi a játékvilág körüli híreket. Ő az a híres-hírhedt ügyvéd és jogász, aki minden létező fronton támadja a különböző felnőtt tartalmakat, legyen az a rapzene vagy a videójátékok.

Jack a világ ellen

Thompson minden létező okot és indokot felhasznált arra, hogy nekimenjen a különböző, "adult" besorolást kapott játékoknak, többek között a Grand Theft Auto-sorozatnak is, amihez további muníciót adott neki az a Tenesse államban történt gyilkosság-sorozat, melynek két elkövetője azt vallotta, hogy a GTA III inspirálta őket a brutális öldöklésre. Thompson azonnal pert nyújtott be, és 246 millió dollárt követelt a kiadó Take-Two Interactive-tól, a Sonytól, valamint a Wal-Mart áruházlánctól. Később az ügyet ejtették.

Thompson aztán továbbra is a Take-Two játékait tarotta szem előtt: a Bully kiadását próbálta betiltatni, mégpedig azzal az indokkal, hogy "tulajdonképpen a játékos gyakorolja a fizikai bosszúállást és erőszakot azok ellen, akik korábban megsértették". Ezen kívül úgy gondolta, hogy a vásárlók azt fogják megtanulni a játékból, miként vegyék át egy iskola felett az irányítást, azon keresztül, hogy megalázzák és terrorban tartják a többi diákot (sic!). Az ügyvéd ezen kívül még a Microsoftot és közvetlenül Bill Gatest kritizálta, amiért a játékot ki akarták adni Xbox platformra is. Végül a Bully nem jelent meg a Microsoft első konzoljára (habár ennek valószínleg más oka volt), de Xbox 360-ra később kiadtak egy bővített verziót.


Mégis, talán a legröhejesebb megmozdulása mind közül a Mortal Kombat elleni támadása volt 2006-ban. Azt állította, hogy a játék illegális módon az ő hasonmásából csinál profitot, a Mortal Kombat: Armageddon beépített karakter-szerkesztőjével ugyanis a vásárlók létrehozhattak olyan karaktereket, melyek hasonlítottak Thompsonra. Ezért az ügyvéd a játék terjesztésének beszüntetését követelte a kiadó Midwaytól, akik persze figyelmen kívül hagyták a nyilvánvalóan nevetséges "kérést".

Megfosztott Jack a Medal of Honor ellen

Különböző szakmai hibái, félrekezelései, gyalázkodásai miatt végül Florida állam megfosztotta Thompsont ügyvédi jogaitól, így a játékvilág ellensége hivatásosan nem praktizálhatott tovább. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy aktivistaként továbbra is lobbizzon az erőszakos videójátékok ellen. Legutóbb célpontja természetesen a Medal of Honor volt: ahogy arról már korábban hírt adtunk, a fejlesztők kénytelenek voltak átnevezni a tálibokat "Opposing Force"-ra, ezt pedig Thompson a saját személyes győzelmének tekinti.

Ezen kívül levélben kérte az Egyesült Államok védelmi miniszterét, hogy tegyen meg minden jogában álló intézkedést a Medal of Honor kiadásának betiltására, az ugyanis "komoly veszélyt jelent az amerikai katonákra nézve, mert gyakorlóeszközként funkcionál azok számára, akik meg akarják ölni őket".

Ezen kérésének teljesülésére persze minimális az esély, ez azonban nem akadályozta meg Thompsont abban, hogy a tálibok lecserélésének kapcsán egy fellengzős megjegyzést tegyen a játékvilág és a játékosok irányába: "Megint nyertem, ahogy azt megszokhattuk. Minden játékos, aki másként gondolja, és mindenki, aki nem értékeli, amit a kultúránk védelmében teszek, az elmehet a pokolba!"

33.
33.
wigyory
Csak 1 villogó száj-'harcos'-bukott palimadár!!!!
32.
32.
Csabb
#30: Hát én is hamarabb ölnék a Teletubbies-tól, mint a GTA3-tól, ez biztos ! :D
31.
31.
Kerik
Szerintem meg te mehetsz el a pokolba Thomi de ott is az Ördög segge alá!Nem fogom megint leirni hogy milyen hülyeségeket mond mert ugyse látja a kis csicska!F*szt nyert de azt is a seggébe!Amugy meg a az erőszak ellen van akkor saját magát is beperelhetné ugyanis ha jól tudom a Thompson egy gépfegyver neve és az erősen kötödik az erőszakhoz!
30.
30.
XDannyL
Tudom hogy szemétség tőlem, meg nem kéne ideírni, de ha jön egy olyan hír, hogy elhúnyt Jack Thompson, akkor én biztos nem fogok szomorkodni, sőtt...
Hogy lehet valaki ennyire szemét??? EZ CSAK JÁTÉK!!! Nem lehet felfogni?
Öszze-vissza papol itt ez a Dzseki, azt közben nem is tud semmit a témával kapcsolatban.
A GTA III-as figurákról meg csak annyit, hogy hülyék mindig is voltak, vannak és még lesznek is. Az, hogy most a GTA miatt ölt, vagy a Teletabi miatt az kit érdekel... Most akkor tiltsunk be mindenféle 18 évre korosztályozott játékot?
Azoknak épp az a lényegük, hogy levezessék a stresszt, vagy a dühünket.
Ez a "Mortal Kombat-os" őrült tuti, hogy csak azért csinálja ezt az egészet, mert így nagy hírnévre sikerült szert tennie...
Na lényeg a lényeg: EZT NAGYON GYORSAN BEKÉNE FEJEZNI DZSEKI FIÚ!!!
29.
29.
anomynus
Ha ez a sfej a mennybe megy, én szívesen megyek a pokolba, és ott játszom majd jack-lövöldét a haverokkal! Hell Ain't A Bad Place To Be!
28.
28.
NereusLaceee
Akkor most mi is jelentsük fel, mert gyalázkodó megjegyzést tett ránk, megbélyegzett egy állítással, és szabad véleményünket korlátozza a "menjenek a pokolba" felszólítással.
27.
27.
zsilvolgyi
Annyi idióta van, hogy már fáj.... !!!!!
26.
26.
Teuton
"komoly veszélyt jelent az amerikai katonákra nézve, mert gyakorlóeszközként funkcionál azok számára, akik meg akarják ölni őket"

És a maradék 9000 fps nem használható ilyen célokra? Ez vagy pénzéhes pióca, vagy hülye.
25.
25.
Giggsy
Azt nem vágom, hogy akkor például a régi MoH-okból meg ki kellett volna tiltani a nácikat? Csak mert sokaknak meg ezzel az erővel azok szúrhatták a szemét... Azért a tálibok bekerülése a játékba mégsem olyan durva mint a MW2 reptéri mészárlása.
24.
24.
Tacskoexe
Olyan jókat nevetek mindig ezen az emberen :D
23.
23.
mocs4k
Ne hogy azt hidd! Amit csinál, az tipikusan olyan dolog, amit nem lehet ma azért csinálni, hogy megéljen belőle az ember.
Érdekes, az biztos. Hogy mi baja van a játékokkal, azt meg ki tudja :P
22.
22.
Psychosocial
21.
21.
gamerplayer
"Különböző szakmai hibái, félrekezelései, gyalázkodásai miatt végül Florida állam megfosztotta Thompsont ügyvédi jogaitól,..." most, már értem: próbálja fényezni a szar karrierjét, ügyvédként megbukott.
20.
20.
kevinbutler
19.
19.
K/G.
Biztos, hogy szellemileg nem ép. Kíváncsi lennék mi történt vele, amitől megbolondult.
18.
18.
gamerplayer
szánalmas...remélem kineveti a játékosvilág :):)
17.
17.
Jinbobo
Idióta egy ember aki bizonyára nagyon unatkozik hogy támadja a felnőtt tartalmakat! Azt hiszi megváltoztathatja a világot?! De hülye! A Medal of honor felnőtteknek készül, ha egy gyerek veszi a kezébe az a szülő hibája! Szerintem az ipse magasból tojik rá hogy milyen brutális egy játék, csak azért csinálja mert így lehet ki tud csalogatni néhány dollár-milliót magának!
16.
16.
simon 555
#13: nem feltétlenul végette tortént ez a változás ha ezt lehet egyáltalán annak nevezni.
hanem inkább a Britt védelmi miniszternek bár nem tudom mi koze van neki a játékhoz amikor a britek benne sincsenek.
15.
15.
Vincenzo
Szánalmas ez az ember. Szerintem csak szimplán le kéne lőni és nem zavarna többet senkit. Továbbá szánalmas az EA amiért engedett a sok gyökérnek és - hozzáteszem szerintem is teljesen fölöslegesen - átírta a tálibokat OpFor-ra. Attól, hogy máshogy vannak írva a játékban még ugyan azok maradnak és ezzel mindneki tisztában lesz aki játszik vele. Jackie-nek meg üzenem h "See you in Hell!"
14.
14.
pjoco
Biztos nagy fáradtságba kertül átírni a OpFor-ra! xD Elmehet ő is a pokolba a hülyeségeivel!
13.
13.
JcGross
Gyerekek, szerintem csomagolhatunk, ugyanis megyünk a pokolba...
Szerintem a Medal of Honor készítői úgy gondolták: itt ez a szerencsétlen, senki se figyel rá, legyen már egy jó napja, azt tegyük meg amit akar, úgyis csak saját magát teszi nevetségessé.
12.
12.
miki1105
ezzel sokat elért a koma mert ha még opfor lesz kiirva akkor is tudja az egész világ hogy ők a tálibok és kész erre már nem lehet mit mondani
11.
11.
ChainGun112
amúgy a cod4-ben és 6-ban mi lett volna az opfor helyett?
10.
10.
simon 555
heh hülye paraszt....
nagyot nyertek azzal,hogy nem Talib van kiirva a multiban hanem OpFor:D
1: ugyan ugy néznek ki,ugyan ott játszodik a játék szóval csak át lett írva a nevük.
2: mindenki ugyan ugy tudja,hogy tálibokról van szó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...