A brazil bíróság a GTA betiltását követeli

  • Írta: zoenn
  • 2010. október 19.
  • Hír
Link másolása
Ismét egy kipattant botrány borzolja a Grand Theft Auto körüli, immáron csillapodó hisztériát. Pont jókor, elvégre az utolsó DLC már egy éve megjelent, az esetleges ötödik résznek még híre-hamva sincs. A brazil bíróság kimondta, hogy az Episodes from Liberty City tartalmaz egy olyan dalt, amihez a szerző nem adta beleegyezését.

Az illetékes bíróság követeli, hogy vegyék le a játékot a boltok polcairól, szerte a világon. A nagy felhajtás egyébiránt a Daniel Haaksman - Kid Conga feat. MC Miltinho dalért pattant ki, ami a játékban a The Ballad of Gay Tony DLC egyik szórakozóhelyén hallható. Erre rázhattunk egy sort az éppen aktuális csajunkkal, majd mehettünk a toalett felé.

Annak ellenére, hogy az iTunes-on a nevezetes dal megtalálható instrumentális és remix formában is, a Kid Conga állítólag tartalmaz egy nem engedélyezett mintát egy másik dalból, a Bota o Dedinho pro Alto, amit egy másik zeneszerző, bizonyos Hamilton Lourenço da Silva írt. Aki egyébirányt MC Miltinho apja... Ezek után mire gondolunk?

A brazil jelentések szerint a Rockstar ugyan rendelkezik a zenék felhasználásra jogosító dokumentumokkal, igaz, ezeken nincsenek rajta a szerzők aláírásai. Az alperesenek persze sikerült megnyernie a helyi bíróságot, így az kimondta, a Rockstarnak korlátoznia kell az Episodes from Liberty City kereskedelmi terjesztését, azaz távolítsák el azt a boltok polcairól világszerte, beleértve a digitális változatokat is. Amíg ez be nem következik, addig napi 1000 fontnak megfelelő bírságot kell fizetnie.

Szóval ez MC Miltinho hibája lenne? Miért nem kérte ki a fater engedélyét már korábban? Akkor viszont őt kéne megbírságolni és nem a Rockstart, a pénz családban marad, nincs probléma.

16.
16.
vincze1211
Egy ilyen hülyeség miatt képesek perelni egy olyan játékgyártót, aki a GTA sorozattal talán az egyik legismertebb lett a piacon.Amúgy ezek a botrányok csak használnak a GTA hírnevének.Nemhiszem, hogy ezzel bármit is el fognak érni.
15.
15.
givi6
ez igaz, igaz és igaz
de ez a ugymond.. világ egyik legkedveltebb játéka
szval nem lehet csak ugy levenni a polcokrol
14.
14.
VIPD
na ebböl elég élösködjen már máshol minden f@szopo a gta-n él a rohadt életbe!!
12.
12.
XDannyL
#6: Na ez már megszólalás!
Abszolút egyet értek. Ennél jobban én sem fejezhettem volna ki magam... Grat! :D
11.
11.
XDannyL
Na menjenek a *icsába!!! Hogy juthat valakinek ilyen hülyeség az eszébe???
Tök nyugodtan állítom, hogy a GTA a világ legjobb játéka. Az eddigi összes része hatalmas siker volt és mindegyikkel nagyon szívesen játszottam.
Amelyik évben GTA jelenik meg abban az évben más játéknak nincs túl sok esélye az év játéka címre :)))
10.
10.
Kyuubi
Wow. Ez érdekes lesz. Kíváncsi vagyok hogy tényleg beszüntetik e...
9.
9.
Joc1
ez olyan amikor Kínában be akarták tiltani a Starcraft 2 részét, mert túl erőszakos :)
ami persze nem igaz csak csípi a csőrüket hogy ez a legjobb bűnözős játék én már vagy 4X kivettem

gyerünk rockstar!!!!!!!
8.
8.
Nomad010
#6: vigyázz mert a végén még betiltanak a jogvédők!
7.
7.
Top Secret
Ez hülyeség bekaphatják már bocsánat én már megvettem:HEHHEE
6.
6.
sunstreaker
mi ez a FA**SÁG???!!! A ROMÁN ISTEN BA**ZA MEG ŐKET MOSTMÁR!!!! elegem van ezekből a fitymapengetőkből akik az iróasztal mögül pofáznak és semmihez se értenek, életükbe nem ültek pc vagy konzol elött, és játékkal se játszottak életükbe, de azért verik a nyálukat minden szarságra, néhányuknak meg otthon több 10 GB "illegális" cucc van a gépükön és még így is pofáznak, a jogvédőszervezetek nem az előadó művészek jogait védik, hanem a saját akaratukat, és pénzüket...

egy szó mint száz: atomot a fa**fejekre!! :D
az esetleges sértő megnyílvánuláért elnézését kérem mindenkinek aki magára veszi (kivéve a jogvédőket!!)
5.
5.
zsilvolgyi
MEGB@SZHATJÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pöcsök...
4.
4.
Ecneb
Félnek az emberek, hogy ha a játék mindent visz, akkor nem lesznek kisgyerekek, akik kint futkosnak az utcán, együtt fagyiznak, vagy lesik a csajok hátsóját, így arra jutottak, hogy alapítanak egy világ játékellenes gonosz társaságot (VJGT) és minden játékot betiltatnak, ami csak jó lehet...
Életemben nem hallottam erről az előadóról, nem is fogok ezután sem...lehet, hogy csak összedobott egy zenét, amit feldobott valahova és már rég kiszállt a "bizniszből"...erre most meg ez...maga a szerző leszarja, hogy kértek e engedélyt vagy sem...szánalom amit a kisebbség csinál komolyan...
3.
3.
TEEBEEX360
Nem meglepő.Állandóan a játék világot baszogatják.Anno valaki megölt valakit,és persze a játék hibája.Véletlenül se a gyereké mert sérült.És persze most is előállnak ezzel,hogy csak azért is újból belekössenek valamibe.Szánalmas.
2.
2.
Yagami Light
Egy szaros 3 perces kis zene miatt betiltatnának egy egész játékot amit évekig fejlesztettek. Gyönyörű.
1.
1.
Skyrocker1
el menek a fenébe. mekkora reklám márt a szerzőnek . szentem nem is olyan nagy szám....

hajrá rockstar ne hátrálj meg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...