2012 előtt nem lesz Grand Theft Auto V

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 25.
  • Biznisz
Link másolása
Mike Hickey, a Janco Partners elemzője boncolgatta egy picit a Take-Two jövőjét, majd arra jutott, hogy a kiadó még akkor is jó pénzügyi évet zárhat jövőre, ha nem lesz új GTA vagy Red Dead játék - márpedig nem lesz, a Grand Theft Auto ötödik részére valószínűleg még várni kell.

A Take-Two nagy szívfájdalma volt az utóbbi időben, hogy hiába adott ki jobbnál-jobb játékokat, képtelen volt kiugró üzleti siker elérésére, ha nem érkezetti új GTA-epizód - sőt a GTA IV megjelenése után már azok a bizonyos Epizódok sem segítettek túl sokat neki, ami végül arra késztette a céget, hogy a lehető legjobban rágyúrjon a Red Dead-sorozat felfuttatására. Úgy tűnik, a jövőben változhat a helyzet, legalábbis a Janco Partners elemzője, Mike Hickey így látja.

A jövő tavasszal induló 2011-es üzleti évben (ez az átütemezés óta már a cégnél is április 1-jétől március 31-ig tart) a kiadónak két nagy dobása már biztosan lesz a Max Payne 3 és a L.A. Noire személyében, ezért az is könnyen elképzelhető, hogy a cég úgyis nyereséges lesz, hogy közben nem jelenik meg új GTA vagy Red Dead-játék. A sikerben közrejátszhat majd - bár Hickey itt kevésbé erősen nyomta rá a ceruzát a papírra - a Duke Nukem Forever is, amely jó esetben szintén boltokba kerül a következő évben.

Márpedig a Take-Twonak bizonyítania kell, mert a hőn áhított GTA V - legalábbis Hickey szerint - biztosan nem jelenik meg jövőre, csak a 2012-es üzleti évben várható a premier a BioShock Infinite-tel egyetemben. Hickey úgy véli, hogy az új GTA-ból 16 millió példány fog elkelni és 750 millió dollárt hoz majd a konyhára, míg az Irrational Games sikersorozatának a "folytatása" 4 millió játékost fog magával csábítani, akik végül 182 millió dollárt hagynak ott a kasszáknál. Az eladások növekedésére a folyamatosan bővülő konzoltábor miatt lehet számítani, mondta Hickey - az amerikai PS3- és Xbox 360-tulajok száma a GTA IV megjelenése óta például 14 millióról 41 millióra nőtt.

26.
26.
NECROSMOKE
Már várom is meg nem is.Biztos über lecc na de még ki sem probáltam a RDR a GTA IV-et meg most tettem le vagy 4-5 hónapja(kiplatináztam hála az ÚRNAK)Jó lenne valami új helyszínt kitaláljanak az V-nek.Ha nem akkor talámn ugorjanak vissza 1et San Andreas-ba.Az nagyon jól esne!
25.
25.
simon 555
#8: és neked kimondta,hogy a GTA5 Vice City-ben fog játszodni?
netán megosztották veled a fejlesztők a titkaikat?
24.
24.
vytros
#8: 1. Ha egy újra nagyon ikonikus, és kiemelkedő játékot akarnak akkor nem ijednek meg a terjedelemtől, amúgy is, a városok kicsik voltak Liberty City-hez képest, de én mégis imádtam mindegyiket, főleg Los Santost :)

2. A; még ezt sehonnan sem lehet tudni
B; hallottál már a Ballad of Gay Tony-ról?...azután sok értelme nem lenne még jobban belemenni ebbe egy jó ideig.
23.
23.
Jinbobo
Még 2012-ig várni kell rá?! Én nekem nagyon bejött a Gta4, nem csak a 4, az összes! A világvége jóslat elég hülyeség! Nyugodjatok meg srácok!
22.
22.
#11: Mára már ez is megdőlni látszik, ugyanis egy új elmélet szerint pontatlanul lett belőve a Gergely naptárhoz való viszonyítás (ami ügye nem exact átváltás!!!) így a 2012 is téves :)))
Másfelől tegyük fel, hogy jó a 2012, akkor meg mit vársz egy olyan néptől akik már a saját naptárjuk "lejárata" előtt "kihaltak", szóval pontatlanok, mint a fene :))))))

Ja és a témával kapcsolatban csak annyit, hogy gta-t nem szeretem, szóval azt se bánnám, ha nem lenne több :)))
20.
20.
Punker
De még lóg a cég egy San Andreas Stories-al.
15.
15.
robi009
nekem az a véleményem h a gta 3 utánse a gta4jött hanem a gta vice city
meg a gta sanandreas és itt csak aztirják hogynemjönt a gta5 2012 előtt :D de kitudja lehet h ez csak az én hülye képzeletem miattvan döntsétek el ti
13.
13.
Netsu
Nem is kell előbb egy ilyen népbutító szar...
11.
11.
Berencsit
#10: nem. erre egyzerű a válasz. azért csak 2012-ig, mert nem tudtak tovább számolni:)
10.
10.
metallica95
Jó de ez egy roahdt nagy kamu 2012 úgyse lesz semmi, miért akkor hagyták abba a naptár vezetést a maják, kifogyott a toll?
8.
8.
OLLiE
Sajnos nem lesz San Andreas, több okból is, legalábbis a köv. GTA nem:
1. Az SA kiterjedése óriási, amit ha bomba graffal hoznak össze az kujva sok GB lenne.
2. GTA V újra visszatér Vice Citybe, de a jelen időkben, tehát 2010-2012.
Sztem ez bomba lesz!!! Csúcs graf. jó sunák, csillogó napfény, sportautók, a fény és a pénz városa...jajjjj még 2 év alig várom :)
7.
7.
CJgabor
#2: ezt akartam mondani :D
#1 ezzel egyet értünk:)
3# ezzel is egyet értünk, én már csak poénkodok rajta:D
6.
6.
Top Secret
Szerintem az L.A Noire-vel is halálra keresik magukat.Ja és igen én is egy San andreas folytatást szeretnék.
3.
3.
megalonagyix
2#hagyjátok már ezt az ósdi szöveget... amúgy is, hányszor halottam hogy világ vége lesz? (1995,1997,2000,2004,2012)
2.
2.
adriano28
hát remélem nem lesz 2012 be világvége mer akkor baszhatjuk a gta5-öt
1.
1.
Binder
Hát...remélem a GTA5 -ben ötvözik a SanAndreas nyújtotta szabadságoz a GTA4 fizikai motorjával...mert a 4-ből valami hiányzot...szép meg minden, de mégsem volt az igazi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...