HWSW: Kétmagos processzorral jön az LG telefonja

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 17.
  • Hardver
Link másolása
A jövő év elején forgalomba kerül a világ első, két processzormagos okostelefonja, ezzel új korszak köszönthet be az okostelefonok világában - jöhetnek a nagyobb teljesítményigényű, szebb és komplexebb alkalmazások, olvasható nagytestvérünk, a HWSW hasábjain.

Az első két processzormagos készüléket az LG jelentette be a héten, az Optimus 2X várhatóan a koreai gyártó egyik kulcsterméke lesz 2011-ben. A telefonba az NVIDIA 1 GHz-en ketyegő Tegra 2 chipje kerül majd, a gyártó pedig a chip nyers számítási teljesítményére építve többek közt full HD felbontású HDMI-kimenetet ígér, de az ígéret szerint a webböngészés is gyorsabb lesz, valamint multitask-környezetben is fürgébben reagál majd a telefon.

A 4 hüvelykes képátlójú, WVGA felbontású kijelzővel ellátott Optimus 2X megjelenése csak a kezdet, a a Texas Instruments a hónap elején tette közzé első kétmagos, okostelefonokba szánt processzorának, az 1,5 GHz-es OMAP4400-nak a specifikációit - ez a CPU a korábbi modellekhez hasonlóan minden bizonnyal népszerű lesz a készülékgyártók körében. Szintén kétmagos processzorokra épülő okostelefonok jövő évi megjelenését vizionálta a múlt héten Mike Lazaridis is, a BlackBerryket gyártó kanadai Research in Motion társelnök-vezérigazgatója.

Az új telefon Dél-Koreában már januártól kapható lesz, míg Európában később mutatkozhat be a készülék - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

9.
9.
Berencsit
:) nekem most telefonom simcs, mert beleesett a suli klotyójába, és nem akarództam kivenni xD (sew 910-volt) nyugodjon békében ott ahol van. :)
8.
8.
Top Secret
Szerintem valakinek gyengébb az otthoni pc mint ez a telefon, én is maradok a Samsungnál(Omnia).
6.
6.
Killerbee
#4: Ja, meg akkora aksija lenne, mint 1 laptopnak az adaptere. :P
4.
4.
Speper
LG kijön most ezzel, kitudja akkor mekkorát fog szólni majd az iPhone 5G :) Abba már i7 lesz :D:D
3.
3.
Alienji
Csak ha nincs optimalizálva az oprendszere akkor nem sokra fog menni vele.
pl.: 800Mhz-s Anroidos telefonra leszedtem egy jónak mondott 3Ds autósjátékot akadt, nem lehetett vele játszani. A kb. 450Mhz-s iTouch 1G-n pedig sokkal szebb grafikájú játékok futnak.
2.
2.
Miseew
Samsung kezdi lekerülni az ájfon-t
1.
1.
zsilvolgyi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...