Az Európai Parlament tárgyalja a Mafia 2 betiltását

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 18.
  • Hír
Link másolása
Sonia Alfano képviselő az Európai Parlament elé terjesztett egy kérelmet, mely a Mafia 2 betiltására irányul. A hölgynél az verte ki a biztosítékot, hogy a játékosok a New York-i olasz maffia ranglétráján lépkedhetnek előre, kedvezően beállítva a szervezett bűnözés kényes kérdését.

A képviselő apját a maffia gyilkolta meg 1993-ban, amikor ő egyetemre járt, így a családja első kézből szenvedett az olasz szervezett bűnözés káros hatásaitól, ezért is kampányol ellene úton-útfélen. Alfano egyébként a maffia áldozatait tömörítő olasz szövetség elnöke is, szerinte a játékban látható bűnözés a sérelmet szenvedett olasz állampolgárok nemzedékeit sújtja.

"Ez nagyon, nagyon fáj" - mondta a Mafia 2-t említve - "Nem engedhetjük meg, hogy ezek megtörténjenek, a sebek még túl frissek!"

A múlt héten Sonia Alfano felkérte az Európai Bizottságot, hogy vegye fontolóra a játék betiltását, melyben a játékosoknak lehetőségük van a fiktív New Yorkban a bűnözés ranglistáján való felemelkedésre. A Take-Two kommunikációs igazgatója a korábbi támadásokkal kapcsolatban úgy érvelt, hogy a Mafia 2 egy lenyűgöző történet, ami egy olyan témát boncolgat, amely több díjnyertes film, televíziós műsor és könyv szerzőit is megihlette, példának felhozva a Keresztapát és a Maffiózókat.

Remélhetőleg a parlamentben újságot olvasó politikusok el tudnak vonatkoztatni a fikciótól és a valóságtól. Ez a józan emberi ész törvénye.

53.
53.
thrillseeker
Annak idején ugyanez volt a helyzet a Harry Potter első részének megjelenésekor, amikor a túlvezérelt Vatikán azt akarta elérni, hogy ne mutassák be a filmet. Annyit hallottak hogy boszorkányképző iskola lesz a filmben és egyből összerándult a seggük. Fogalmuk nem volt miről szól valójában. A korábban megjelent 1000000 horror és misztikus thriller nem zavarta őket, csak szerencsétlen Harry Potter. Az még röhelyesebb volt amikor Szikora "Ratyi" Robi meghallotta hogy Manson "mindent Isten ellen" nevű turnéjával jön Magyarországra. Őt se zavarta a többi "gyakorló sátánista" black-metal zenekar akik nálunk léptek fel, meghallotta a szlogent és egyből besírt. Kicsit tájékozódni kéne mielőtt valaki betiltással fenyegetőzik! Most is meghallották hogy Mafia és azonnal haraptak rá.
50.
50.
demon68
mért nem tiltja be a Keresztapa-filmeket?
49.
49.
bernyi
Megértem, hogy nagyon szar lehetett neki annó, de ha figyelmesebben megnézné a játékban is igen nagyokat cumiznak a főszereplők. Pl.: a játék vége is egy ilyen.
48.
48.
pjoco
#47: Ennyi erővel akkor a Keresztapa a Sebhelyesarcú meg az összes maffiás filmet, játékot, és könyvet betilthatnánk! Hülyeség! Az meg hogy a maffia kicsinált a faterját szar ügy!
47.
47.
-OWERLORD-
ekkora barmot őt is lőték volna le
44.
44.
Jinbobo
Egy játék sem felelős a sok idióta agykárosodása miatt! Ez a betiltás megint csak a pénzről szól! Leakarják fejni a Take-twot. Ennyi.
42.
42.
Berencsit
#41: jaja én is hallotam ilyeneket... Pl: anno egy gyerek nagy dragonball mániás volt, és kiugrott asszem a 10. röl mert elhitte hogy tud repülni. :D
41.
41.
Joc1
nevetséges az összes ilyen bűnözős játokot csesztették már...
...anno vki úgy gyilkolt és lopott kocsit mint ahogy a GTA III ban lehetett, az egész sorozatot be akarták tiltani :D
aztán egy gyerek megfojtotta az osztálytársát a spinter cell-ben látott stílussal azzal is b..szakodtak egy darabig... sok idióta XD
38.
38.
Teuton
Lelőtték az apját, ami nem jó dolog, nem sokan örülnének egy olyan esetnek (esetleg akkor ha egy iszákos gyerekverő lenne).
De ha ezek után nem az igazi maffiózókat b*sztatja hanem egy játékot (gyanítom látatlanul), akkor nincs miről beszélnünk, mert biztos hogy nem a maffiával magával van baja hanem egyszerű "attention whore"-ról beszélünk.
37.
37.
Henry82
Mióta megy már ez a szarság, a társadalmi problémákat a játékokkal próbálják magyarázni, mintha bármi köze lenne hozzá.
Jelentem, sokszáz ismerősömmel együtt erőszakos játékokon nőttünk fel, mégsem lettünk sem bűnözők, sem gyilkosok, sem autós ámokfutók!

Azt hittem már rég lezártuk ezt a témát, amikor annó megállapították, hogy a játékok hasznosak, mert szelepként funkcionálnak, a felgyülemlett aggressziót, feszültséget le lehet vezetni, továbbá belekóstolni olyasmikbe amiket mindig kipróbáltunk volna, de féltünk a törvénytől, a következményektől és a lekiismeretünktől. Bizony erre valóak a játékok, nomeg ugye felhőtlenül szórakozni.

A játékokat nem betiltani kell, csak limitálni, a betegesen függőket meg leszoktatni.
36.
36.
jaysee82
#1 #4 #5 #6: Igazán jót derültem a kommentjeiteken. Alfano "úr" ugyanis hölgy. :D Kíváncsi vagyok mit szólna ha ellőnék a heréit. :D
35.
35.
Ryo Hazuki
Szóljanak Ingennek,kinyírja öket is mint a játékot,a tesztben. :D
33.
33.
Berencsit
és tudjátok mi a poén az egészben?? ezen a játék megjelenése előtt kellet volna gondolkozniuk, nem pedig a játék fél évvel megjelenése után.... na itt látszik a politikusok, "nagy" inteligenciája! :)
32.
32.
Mortis
Nem lenne kár a játékért, szerintem. :D

Ez tényleg nevetséges. Ilyeneken lovagolnak, mikor naponta halnak meg emberek. Hogy mikre nem képes pár idióta. X)
31.
31.
ZsupiDav
#28: Nálam az "utána nézek" nem annyiból áll, hogy felületesen vizsgálom meg (tehát megnézek néhány filmet), hanem olvasok róla olyan helyeken ahol a valóságot írják le, nem pedig a minél érdekesebb és élvezetesebb élmény átadása a cél (mint a filmeknél). Én szeretem a Keresztapa filmeket, sőt az egyik kedvencem, de a valóságot nem feltétlenül tükrözi 100%-ban. A véleményünk pedig nem tér el annyira, de én az első hsz-ben leírtakat most is tartom, maximum annyi változott, hogy megértetted mit akartam vele mondani!
30.
30.
gamerplayer
Mikor fogják fel, hogy ez egy játék, ami a szórakozást szolgálja, nem háborúzni akarnak vele...bár lehet az kéne ezeknek a nyomorultaknak...
28.
28.
falselight
#24: hogy jártál utána pár dolognak? végignézted a keresztapát és a maffiózókat? nem különbözik annyira a véleményünk, csak az első hozzászólásod verte ki nálam a biztosítékot.
27.
27.
Oliv3r
azért ez vicc...
gondolom nem csak úgy ok nélkül nyírták ki a nagyfatert, ergo valami köze csak volt a bűnözéshez...
amúgy meg nagyon sok embernek amcsi katonák ölték meg a felmenőit, a CoD-ot meg társait is tiltsuk be szerintem...
24.
24.
ZsupiDav
#19: Erre gondoltam:
http://www.gamekapocs.hu/hir/21294/uj_motorral_jon_a_ps3_as_mass_effect_2
Nem vagyok szakértő, de egy időben érdekelt a téma és utánajártam pár dolognak, így tudom miről beszélek.

Ezzel lezárom! Saját véleményemet írtam le. Attól, hogy neked más a véleményed nem biztos, hogy az a jobb.
23.
23.
kharami
#21: Ennél velősebb és lényegre mutatóbb hozzászolást nem is lehetett volna irni! Erről van szó!
22.
22.
Xion
#5: okés erről nem tudtam, előbbi komolytalanságomért elnézést... DE, ennek akkor sincs semmi köze a Maffia 2-höz, a Take2-hoz!
21.
21.
biolencse
Nagyon sajnálom, hogy kivégezték az édesapját. Komolyan! R.I.P.

Ehhez kapcsolódóan pedig követelem, hogy tiltsák be az összes könyvet, filmet játékot, képregényt, pólót, kitűzőt, matricát, legot, dokumentumfilmet, akármit, ami a szervezett bűnözéssel foglalkozik. Továbbá kérem, hogy hívjanak vissza minden horror könyvet, amit eladtak azokat is, minden sci-fit, és thrillert, mert abban vér folyik, vagy embereket bántanak, amihez valakinek valami köze lehet, hiszen mindenkiben felszakít egy sebet valami.
Kérem továbbá azt is, hogy tiltsák be a szerelmes könyveket, filmeket, mert bár mind örömtől átitatott, mindben megtalálható a bánat, a könnyek, az elvesztett szerelmek, a csalódás és ez hátrányosan befolyásolhatja a gyermekek fejlődését, személyiségük kialakulását.
Javaslatom pedig, hogy éljünk csak a jelennek. Ne történjék semmi körülöttünk, ne engedjünk a kísértésnek, tagadjuk meg az örömöket, mert egyszer minden véget ér. Az pedig gyakran fáj.

Nem lenne baj, ha szerencsétlen javaslattévő emberünk, akiről a cikk szól, elengedné az édesapját. Neki is könnyebb lenne.
20.
20.
kharami
#18: Jogos jogos! Meg az összes batmant mert volt már rá precedens, hogy pár redartált kisrác kiugrott az emeletről anyuci hálóingében, mert azt hitte tud repülni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...