Portal 2 és a Razer Hydra

  • Írta: InGen
  • 2011. január 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Ez utóbbi pár napban ez már körülbelül a huszadik hír, amiben a Razer valamelyik új játékvezérlője szerepel. Azonban az első, amelyikben konkrétan egy játékkal együtt. A Valve ugyanis bejelentette, hogy egy külön csomag jár majd a Portal 2 mellé, mely csak a Hydrával játszható.

Kezdjük ott először, hogy mi is az a Razer Hydra? Nos, ez a Razer új játékvezérlője, ami elhozza a mozgásérzékelős világot a PC-re. A lényege, hogy egy aprócska bázisállomást kell csatlakoztatnunk a géphez, ami aztán pár méteres körben elektromagnetikus teret hoz létre. Na, ebben a térben állva hadonászhatunk egyszerre legfeljebb két kontrollerrel, melyek hasonlítanak a Wii irányítóihoz. A bázisállomás egyébként egyben töltőként is funkcionál.

A Valve most bejelentette, hogy a Razerrel együttműködve kihoznak majd egy spéci csomagot a Portal 2 mellé, mely egyrészt natívan támogatja a Hydrát, másrészt pedig olyan pályákat és fejtörőket tartalmaz, amit kifejezetten ehhez a kontrollerhez készítettek. Az első beszámolók szerint a Hydra iszonyatosan pontos és válaszképes, ráadásul valószínűleg nem lesz túlságosan drága: valahol a 100 dollár alatti árkategóriába várják.

15.
15.
ketjatekos
Ez akkor pc only? szóval macből eza funkció kiesik?

nem mintha befektetnék a portal miatt egy ilyenre...
14.
14.
Berencsit
#13: egyetértek... én nagyon várom, bár az igaz, hogy még várok vele 1 kicsit. megnézem mit fognak mások összeirkállni később róla, és megjelenése után 3-hónap mulva meg is vesszük. ;) feltéve ha akik kipróbálták, és leírják véleményüket majd róla....
13.
13.
Petiop
Hali!

Szerintem, ezzel a cuccal sokkal jobban megvalósítható a keményebb vonalas játékok mozgás érzékeny opciója. Például az egyik a pajzs, a másik a kard, de a két analóg és a gombok.. szóval egy sima kontroller meg marad egyéb funkcióknak, így lehet egy sokkalta innovatívabb akció RPG csinálni, mely nem csak a bal egér nyomogatásából áll!

Az ára meg sokkal barátibb mint a Move meg a Kinect-é, mert lehet hogy a Kinect 40 ropi, de egy komplett Move is bőven van annyi.

SZvSZ ez egy nagyon jó kezdeményezés, és én szurkolok neki.
12.
12.
adriano28
100 dollár alatt -.- magyarul 25.000 ft alatt, hát ez csucs én az egeremet meg billentyűzetet alig vettem meg egy 5k ból :D
11.
11.
3NT3R
#10: Azért ezek a technológiák valahol nem a Wii-vel egy szinten vannak :)

Ráadásul a Razer most gyakorlatilag egy új (?) technológiát hozott a mozgásérzékelős videojátékok világába, bármiféle MS vagy Sony hátszél nélkül, ami azért hát nem kis teljesítmény (és pénz) lehetett!

Érzésem szerint ez a mágneses cucc pontosabb lesz még a Kinectnél meg a Movenál is, ráadásul natív PC-s cucc, tehát gondolom 100%-ban támogatják a programozhatóságot.
9.
9.
M3rcy
#4: Én is ezt tartom a legfurcsábbnak a hírben. Gondolom a Valve később kiadja a többi platformra is a pályacsomagot és nem lesz "Hydra-only"
8.
8.
givi6
nagyon bató, csakhát már 1000 ilyen van,
de pcre még nem nagyon
egy a gáz, amig ez csomo pénz, mármint egy nagyon pontos iráníitot kezelni szé grafika mellet, erős gép kell,
holott a konzolon meg ehez képest tök olcsón jól elkárunk...
7.
7.
Matt8888
Remélem a játékon kívül is lehet alkalmazni sok mindenben vagy legalábbis az alapfunkcióit ,mellesleg értékelem ,hogy kezd végre új formát ölteni ez az egész új technológia mely előbb utóbb betör a Pc-hez is alig várom az eredményeket. Nagyobb átélést ad mindenben.
6.
6.
Apostol360
Sztem ezek nagyon érdekes dolgok...nekem még sajnos nem volt részem egy ilyesféle dolgot se kipróbál leginkább a move,meg a kinect érdekelne de örülök h igy fellendül ez a rész mostanság :)
5.
5.
kukac450
#1: pontosan ... az olyan, mint az ingyen Facebook képekkel... várhatjuk, de úgysem jön el. Bár ha más a Sony piszoáros konzolokat gyárt, akkor szerintem hamarosan a dolgodat sem kell elvégezned ; )
4.
4.
Mortis
Ez pont a Portal 2 mellé kell? Kissé furcsának érzem, de mindegy.
3.
3.
TzuQ
#1: Van olyan hipermarketekbe.. :D
1.
1.
tjames
Úgy látszik most már semmi sem ússza meg a mozgásirányítást.
Holnap már a WC is egy intésre húzza le magát :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...