Egy helyben toporgott a HL2: Black Mesa mod

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 16.
  • Letöltés
Link másolása
Nem szokásunk modokkal foglalkozni, mégis néhány ígéretes próbálkozáson rajta tartjuk a szemünket. Ezek közül az egyik a Half-Life 2 alá írt és sokat csúszó Black Mesa, amely Gordon Freeman első kalandjának teljes átirata lesz a Source engine alá. A fejlesztők szerint "van jobb dolguk is az életben".

A projekt nagy része már javában elkészült, a legutóbbi hírek szerint már csak némi polirozás és hibajavítás van hátra, bár már régen (2009-ben) meg kellett volna jelennie. Még mindig egy csomó olyan dolog játszik közre, amiért a megjelenés még várat magára. A modderek is emberek, akik nem kényelmes irodákban szentelik életük felét a játékfejlesztésnek, nem is kapnak értük fizetést, csak az elismerésre hajtanak. Daniel Junek, pályadesigner szerint az illetékes fejlesztők "nem mindig tudnak lépést tartani a munkával".

A Black Mesa késésének legfőbb oka a család körüli kötelezettségvállalások, a civil munkahely elvárásai, vagy az iskola. Ezen túlmenően a csapat aktív csapat folyamatosan zsugorodott az idők során és elsőként más dolgoknak kell megfelelniük a hibák javításán kívül. Amit igértek azt be szeretnék tartani, a Half-Life 1 Source motorra írt teljes átalakítását, ami nem kis meló, de már látják a fényt az alagút végén. Dátumot még nem mernek mondani, de sok helyen hallani márciusi megjelenésről. A rosszakarók szerint a Source engine már nem teljesen piacképes, de ez zavarja a legkevésbé a tősgyökeres Half-Life rajongókat.

13.
13.
Diesel.
Már én is nagyon várom főleg hogy 6 hetet töltök itthon begipszelve :D
Szóval ami a HL EP3-mat illeti, Gabe Newell - ha igaz - már jó ideje bejelentette hogy a "Half Life 2 Episode 3 Cancelled" és valószínűleg nem is tervezik a Half Life univerzum folytatását (sajnos). A Black Mesa Source-ról az a véleményem, hogy ha kijön akkor mindenki azzal fog játszani aki egy kicsit is szerette a Half Life univerzumot. Megjelenésről a hivatalos oldalán sem lehet olvasni már bő 1 éve semmi újat: "We have always gone for a "when it's done" approach"
12.
12.
Quent1n
Erősen várós a cucc :) Egyik legjobb játék a történelemben.
10.
10.
Tacskoexe
Én a Valve helyében már rég felkaroltam volna a srácokat. Eszméletlen ahogy kinéz, és elképesztő hogy ezt rajongók hozták össze puszta lelkesedésből. Én már évek óta várok rá. Én simán el tudnám képzelni, hogy besegít nekik a Valve és potom pénzért árulják a Steamen. Szerintem minimum 5 Eurót mindenkinek megérne.
8.
8.
Berencsit
várjuk szeretettel.... :)
7.
7.
l4cyk4
#6: sorry 20. század :)
6.
6.
l4cyk4
a 19. század játéka új motorral! a létező legjobb ötlet és ha a valve-nek van egy kis esze felvásárolja a projektet ugyan is hatalmas siker lesz!
5.
5.
FriendlyTarget
#1: hát én nagyon nem szeretném ha ezt a modotis felvásárolnák mint pl a counter-strikeot.de a trailer alapján élvezetesebnek tűnik mint a hl2 meg ep1-2 lehet mert nem ismerem az előzmény.
4.
4.
Kisgyer3k
Az első hl-t akár hányszor remake-elik én mindig ott leszek hogy még egyszer végigtoljam XD
3.
3.
laca009
ez az egyik legjobb mod ami elfog készülni az eredeti hl:source-t lesöpri a francba :P nagyon durvát alkotnak a gyerekek :) de ami nagyon tetszik hogy nem csak kampányt de még egy külön multit is csinálnak meg co-op ot
2.
2.
szogyenyi
Hát szerintem elég közel lehet a megjelenés. A hivatalos fórumon azt olvasni, hogy már zajlik a béta teszt, amit Raminator is megerősített. Hát remélem kijön idén.
1.
1.
JoHnNiEE
Várós mód volt mindig is nálam. Amúgy olyan pletykák is szárnyra keltek , miszerint a valve megvette tőlük a módot, és majd jópénzért fogják árusítani, az esetleges Portal 2-vel vagy Episode 3-al egy packban. Ezért is vannak csendben az utóbbi 1 évben, mert köt ia szerzőőődés. Persze ez csak egy nagyon elvetemült , összeesküvés elmélet, amiben a nagy hl-fanok hisznek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...