Crytek: 90 százalék feletti értékelések kellenek

  • Írta: InGen
  • 2011. január 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár az Electronic Arts magabiztos a Crysis 2 értékeléseivel kapcsolatban, a Crytek úgy gondolja, hogy egyenesen az újságírók pontszámaitól függ, hogy manapság egy játék tud-e komolyabb hatást elérni a piacon és a vásárlók fejében. Érdekes gondolatok.

Nem ez az első eset, hogy a Crysis 2 értékeléseival kapcsolatban nyilatkozik valaki a fejlesztők vagy a kiadó emberei közül. Legutóbb például az EA Partners nagyfőnök, David DeMartini mondta azt, hogy biztos abban, hogy a Crysis 2 legalább 90 százalék feletti pontszámokat fog kapni. A Crytek vezető producere, Nathan Camarillo egy kicsit visszafogottabban nyilatkozik ennél: "Megpróbáljuk a lehető legjobb játékot elkészíteni, és ezért reménykedünk a 90 feletti pontszámokban."


Ennél azonban sokkal fontosabbnak gondolja a Crytek az értékelések szerepét, s a srácok úgy gondolják, hogy manapság már bármelyik műfajban, de főleg az FPS-ek között muszáj kiemelkedő pontszámokat szerezni, különben a játék nem hagy komoly benyomást: "Úgy gondolom, manapság már 90 feletti pontszám kell ahhoz, hogy igazán oda tudj csapni bármilyen műfajban. Annyira magas a minőségi mérce, és a kiadók és fejlesztők annyi pénzt ölnek a magas minőségű játékokba, hogy másként nem megy."

Camarillo még hozzátette, hogy ez azért nem egyedi eset. Gondolatait úgy foglalta össze, hogy bármit is csinálsz, a legjobbat kell kihoznod magadból ahhoz, hogy igazán odafigyeljenek rád és a termékeidre.

36.
36.
Skyer
#32: Tron jó példa erre. Nekem marhára tetszett, de sok helyen, sőt szinte mindenhol leszavazták. Pedig én csipáztam, az ugrálós részek kicsit mirror's edge, az akció részek pedig egy fasza hack'n'slashre emlékeztetnek.
35.
35.
Quent1n
#32: Már ahol van DEMO. manapság ez nem divat már sajnos. Amúgy meg sokan döntenek a pontozások alapján a világ már csak ilyen, :) Pl ha itt a GK-n egy játék 7pont alatt van akkor én rá se nézek jó eséllyel, mert bízok annyira az itteni pontokban. De 7 fölött már nem tekintem mérvadónak a pontozást.

Én egyébként egy igazi Far Cry folytatást várnék már. :)
34.
34.
hedzsooo
Nem kell felteni a Crytek-et, jok lesznek. :-D

Az elso resze is meg mindig faxa kis FPS 1ebkent. Persze 1 mai PC-en, nem egy 8-10 eves vason. ^^
33.
33.
hakydakillah
Kíváncsian várom, az első rész valahogy nem jött be, de ez már érdekesebbnek tűnik.. Ráadásul ez az év elég erős lesz FPS felhozatalban, hisz már most tudunk jó pár játékot, amik ígéretesnek tűnnek, pl: Cryis2, Modern Warfare3, Bulletstorm, Bodycount, Brink, Killzone 3, Breach, Homefront.
32.
32.
YTy
aki egy pontozás alapján dönti el magában, hogy egy játék jó vagy rossz az sznob, arra ott van a demo.
31.
31.
p020
Kedvencem a Crysis remélem jó lesz a 2ik rész :)
30.
30.
Shotgun Blues
Az eddigi videók alapján egy kissé esetlen grafikájú, egyszerű arcade lövölde lesz.
29.
29.
bsg09
#23: Starcraft 2, és majd a Diablo 3. Megjegyzem egyik se érdekel.
27.
27.
HerodPK
Hat 90% helyett nekem jo jatekot adjanak:)); szerintem1 jatek nem az ujsagirok velemenyetol jo vagy rossz bar a codot mar scak ez tartja eletben:)) amugy sem szeretem de ahogy latom a hireket durvan hanyatlik. no se baj majd a VP is hozzaszoknak hogy agyis kell a jatekhoz nem csak eger:)
26.
26.
Skyer
#9: Na, Black Ops. CoD7. Ugyan az a nyomorult játékmenet van még mindig, mint ami az első részben(leszámítva a health packot, az még volt az 1-ben.)
Ebben szabadon döntheted el, hogyan közelítesz meg egy bázist, hogy foglalod el (RUSHolsz vagy szépen Hitman szerűen halkan szétkapod) nem pedig az van, hogy az egész egy lineáris katyvasz, mint a CoDban. De rengeteg példát tudnék mondani miért jobb, de a vérpistike codosoknak hiába beszél az ember...
25.
25.
nem az első eset lenne, hogy fizetnek a kiadók az értékelésért.
nekem egyből az jött le, hogy talán arra gondolt a muki hogy "ha már úgyis megkentük a legnagyobb újságokat" akkor legalább ne legyen az, hogy nem szólunk előre a várható pontokról! :D
24.
24.
wigyory
Nekem felkeltette az érdeklődésemet, a pontozást meg hagyom az illetékesekre.
Több helyen is "nyomozok" mielőtt vásárolni szoktam- talán igy nem bukok bele
vmi unalmas - egyből megunható - kárvolt ...b.szus verzióba.
22.
22.
Dresa
#19: Köszi, kíváncsi vagyok a különbségekre, meg hogy hogy ment nekik a multiplatform programozás..
Az elsőt szerettem, a Warhead még jobb volt (főleg amikor meghallottam a főszereplőt, aki a Ghost in the shell ben volt Bateau magyar hangja)
A mostanit meg a sztori miatt várom Richard Morgann a kedvenc sci fi íróm, így már csak ezért is kötelező lesz beszerezni :)
20.
20.
Stranger
Nem érdekelnek a pontszámok csak nem tetszen. :D De ha legalább olyan hangulatos lesz, mint az első rész és a Warhead, akkor nálam már tuti vétel.
19.
19.
zoenn
#5: Konzolon és PC-n is teszteljük, de egy cikken belül írjuk/írom le a tapasztalatokat.
17.
17.
sowsminimal
Egy demo jöhetne már bizonyításként, mert eddig amit láthattunk az egyenlő az első résszel, csak más környezetben...
és tulajdonképpen ide nem csak sztori kellene, hanem brutáljó sztori!
16.
16.
abydos
Az egyetlen FPS játék, amit várok. Remélem ez sem okoz csalódást :)
12.
12.
randall13
Hát ha én a gamekapocs értékelései alapján venném a játékokat, sokszor érne csalódás. Pl Starcraft2
11.
11.
themagott
Az előzetesek alapján minden esélye megvan a 90% fölötti értékelésre :D remélem jó játék lesz, habár én az egyet unalmasnak tartottam, ennek szívesen adnék egy esélyt :D
10.
10.
NinjaNorb
#9: Max te látsz benne több hangulatot:)
9.
9.
gyerecske
#4: Médföldekkel több hangulata van még a Black Ops-nak is.
8.
8.
exonic
Hiszünk benned Crytek!
7.
7.
Mortis
#6: Ebben elviekben lesz tartalom. Sokkal tartalmasabb lesz, mint az egy. Rendes játék, ami nem csak a látvánnyal akar befutni.
6.
6.
X360_FaNbOy
Ehhez akkor tartalom kell..
5.
5.
Dresa
Itt a Gamekapocsnál mire fogjátok letesztelni? szokott olyan lenni hogy multiteszt, és minden platformon lepontozzátok? Nekem amúgy is bajom van azzal h sose tudom h az aktuális cikk/ játék milyen platformon van, mert erre még nem jöttem rá az új oldalon h hol tudodm ezt megnézni...XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...