CD-kulcsos játékok jöhetnek PlayStation 3-ra?

  • Írta: InGen
  • 2011. január 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Ugyan még csak pletyka, de valószínűleg egy PC-szerű CD-kulcsos rendszerrel próbálkozik majd a Sony annak érdekében, hogy visszaszorítsa a GeoHot által elindított warezhullámot. Állítólag az új firmware már tartalmazza is az ehhez szükséges háttérrendszert.

Pár hete eresztette szabadjára a híres-hírhedt GeoHot néven futó hacker a PlayStation 3 törését, melynek nyomán teljes káosz uralkodott el a Sony rendszerén. A multiplayer játékokban megjelentek a csalók, és boldog-boldogtalan elkezdte warezolni az eddig biztonságba húzódó anyagokat.

A Sony azonban nem ül tétlenül, s szeretné valahogy visszaállítani a rendet. Belülről érkező pletykák alapján erre lehet megoldás a PC-n már régóta használt CD-kulcsos szisztéma.


A szájhagyomány útján terjedő történet szerint ezentúl minden PS3-as játék tartalmazni fog egy kódot, melyet az első használat előtt be kell ütnünk, és amit maximum ötször lehet felhasználni. Ez tehát egyben azt is jelentené, hogy érdekes dolgok alakulhatnak majd ki a használt PS3-játékok piacán.

Mindez persze nem vonatkozik a régebbi játékokra, azok továbbra is a régi módszerrel működnek majd. A Sony állítólag a legújabb firmware-be már beletette a CD-kulcsos rendszerhez szükséges hátteret, s most a fejlesztőkkel együttműködve azon fáradoznak, hogy minden új anyag már ezzel jelenjen meg.

Amint tudunk hivatalos információkkal szolgálni, azonnal jelentkezünk.

64.
64.
XDannyL
#62: Bocsi ha félreérthetően írtam volna... A lényege az volna, hogy ha választanom kéne, akk PS3 ;) :P
63.
63.
andris1464
#61 elolvastad a hírt? 5 telepítés. 5 ember örül majd, aztán kapjuk a NUKED feliratot a torrent után. Ha online aktiválást kevernek a dologba, akkor keygen se lesz jó soha.
62.
62.
Yami
#58: Én meg téged nem értelek.
Te is ugyanúgy fan vagy, csak pepitában csinálod.
Igaz nem mondod, hogy szar az Xbox csak azt, hogy "nem annyira igényes mint a PS3" amiből természetesen az következik hogy az Xbox igénytelen.
Ugyan már, ne add az antifanboy-t...

#55: Rosszul tudod.
61.
61.
PankiManki
minek a cd klucs ?! ugyis fent lesz mindenhez a cd kulcs ugyanúgy, mint az eddigi játékoknál...csak egy felesleges kör
60.
60.
danez11
#59: hidd el, megéri :D
59.
59.
#57: nekem boxom van, de lehet veszek ps3-t is.
ezek után... használtba már van dagadt 50e lokálkreditért. :D
persze csak az exkluzivok miatt vennék, de lássuk be idén már a ps3-ra elég sok fog jönni.
amúgy mindig van vmi apropó, hogy miért kell a másikat bsztatni.
múltkor a cod, előtte a kontroller, most ez, holnap mert nem jelenik meg vmi fos csak erre vagy arra.
58.
58.
XDannyL
#57: Én nem értem ezt az egészet, hogy az Xbox360 fanok miért szekálják a PS3 fanokat és fordítva...
Nekem mind kettő van és szerintem a PS3 jobb, de nem fújolom az Xobx360-at, mert nekem is van és az se rossz, csak nem annyira igényes mint a PS3.
57.
57.
danez11
#51: tuti xbox-os hülyegyerek vagy... (bocs boxosok, nem nektek:) )
55.
55.
shatterhand
#51: lehet rosszul tudom ,de a multizni továbbra is csak eredetivel tud az ember

ettől függetlenül, ha jól értem te most annak örülsz,hogy egy amcsi kölyök kersztbetett a sonynak aminek hála szívhatunk mi magyarok is (már aki eddig is megvette a játékokat használtan vagy fóliásan tökmind1)
Nem a sony bevételét féltem,mert HOL ÉRDEKEL AZ ENGEM,HOGY HOGY MENNYIT KASZÁL? Sehol! De, ha jól megy neki akkor van értelme annak,hogy kiadtam pénzt játékra. Amint keresztbetesznek olyanok akik nem akarnak fizetni a játékért onnatól kezdve én leszek szivatva miattuk. Lehet új gépre majd gyűjteni. A mostani ps3ra meg el lehet majd felejteni,hogy minőségi játékok jelenjenek meg.
Ha a sony még harcolna a ps3ért akkor inkább nekik drukkolok.
Ha nem gond.

54.
54.
ZsupiDav
#51: Hogy is van? "Legszebb öröm a káröröm!" Büszke lehetsz magadra.
52.
52.
gyerecske
#51: Hát jah, sírok is!
51.
51.
Irasalgor
Ez is megfog bukni...a PS-nek leáldozott így teljesen, hogy még a multiért sem kötelező megvenni, mert azt is eredetinek látja...a sok PS fanboy most sírhat :D
49.
49.
XDannyL
#33: Az úgy akkor tök jó lenne :P :D
48.
48.
dareal
#44: így nem igaz, mert a ps3-ból potom pénzért lehet szuperszámítógépet építeni.
ahogy azt az USA is csinálta ugye, ahhoz pedig kell az other is support. bár ahhoz saját Linux is kell, ami támogatja a cell-t.
47.
47.
shatterhand
#43: dettó
remélem megállás nélkül csuklik az a f@sz

és leszarom,hogy ő nem tehet a csalók ellen,mert ez csak az álságos duma
Ha meg csak magának akart bizonyítani akkor meg tartotta volna meg magának a rohadék.
46.
46.
Birkazoli
#32: Az igaz:S Remélhetőleg úgy csinálják a kódokat mint a WoW GameCard-nál, hogy a hivatalos GameCard-ra generált kódokat többször nem lehet felhasználni, és még a tört szerverek(ha esetleg azok lennének rá:D) se tudják elfogadni a már felhasznált kulcsokat.
45.
45.
Quent1n
Nem rossz megoldás meglátjuk mi lesz belőle. :) Én nem írnám le a Sony-t plusz legalább tesznek valamit az ügy érdekében.

felegyi: Egyszerű. Meg kell oldani, hogy egy időben max 1 kód lehessen aktiválva ld. Adobe szoftverek (igaz ott 2 gépen lehet aktiválva 1 kód).

Rolandcska: "Hajrá Sony vedd ki a zsebemből a pénzt!"? Ha visszaszorítják a warezt azzal te meglopva érzed magad vagy mi? Azért ez durva öregem :) A több konzol fogy szöveg meg gagyi. Így is épp elég fogy hidd el, jó megél belőle a Sony. Nem véletlen, hogy fontosabb nekik az eredeti szoftverek védelme mint a konzolok eladása. Az ő céljuk, hogy a PS3 legyen a legjobb konzol a piacon és arra jöjjenek ki a legjobb exkluzív címek. Ehhez pedig hozzátartozik az, hogy mindent megtesznek a warez ellen. Hosszú távon sokkal jobban megéri mint, hogy most eladjanak plusz 200 ezer konzolt. Nagyban kell gondolkozni.
44.
44.
NECROSMOKE
#29: Dre aki PS3 akarna venni linux-ért,az abból a pénzből tudna venni egy normális PC-t amin a linux simmán fut.Nem kell linuxért PS3 venni.Annak nincs ki a kereke aki ezt teszi.
43.
43.
ZsupiDav
Ez a GeoHot megérdemelne egy csoportos pert a PS3 felhasználóktól amiatt, hogy hozzájárult a játékélmény romlásához. Aki súlyos pénzeket fizetett ki a konzolért, az szeretné kihasználni minden lehetőségét, amit most lekorlátoztak a csalók (lásd: sok játék multija használhatatlanná vált). Van ahol lehet warezolni, de a PS3 nem az. Ez eddig a becsületes játékosok konzolja volt és én remélem, hogy az is marad. Ha pénzel nem is de egy aláírással támogatnám a pert!
41.
41.
3NT3R
Kicsit utánanézve: ezt nem úgy kell értelmezni, hogy csak 5-ször telepítheted, hanem 5 különböző konzolon! Tehát a saját konzolod firmware-e tárolja a kulcsot, és ezen kívül van még 4 telepítésed, tehát a használt játék kereskedés is megoldható bizonyos keretek között.
Offline játéknál biztos lesznek megoldások a rendszer megkerülésére, de az online játékhoz már biztosan eredeti szoftver kell majd!

Mindenki boldog?
40.
40.
hippoharcos
Én csak annyit mondanék ha lenne ps3mam akkor tegyük fel, hogy warezolnék de tuti nem de tegyük most fel, hogy igen akkor engem ne ma multi érdekelne hanem a signal ha a multi kéne akkor megvenném eredetibe így lenne jobban értelem ennek a kódosnak is ha a signalal lehetne játszani.
37.
37.
kevinbutler
Azért ezt ne vegyük készpénznek csak kitalálnak valami mást, Geohot meg már csak azért is elmehet a tudjukhova.
35.
35.
Tacskoexe
Az egyik oka a konzolvásárlásnak számomra az volt, hogy ne kell CD kulcsokkal meg mindenféle regisztrációkkal bohóckodni. De akkor erről ennyit... Köszi GeoHot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...