PlayStation Suite bejelentés Androidra

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 27.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sony két, a NGP-hez csak részben, az androidos eszközökhöz viszont már annál inkább köthető újdonságot is bejelentett a minap: a PlayStation Certificated egyfajta támogatási program lesz a hardvergyártók részére, míg a PlayStation Suite-tal PlayStation-játékokat futtathatunk Androidon.

A PlayStation Suite egy androidos alkalmazás lesz, mellyel PSOne klasszikusokat futtathatunk majd a Google operációs rendszerével szállított telefonokon és tablet PC-ken, továbbá a Sony a Store-t is meg szeretné nyitni a felhasználók előtt, hogy azok közvetlenül juthassanak hozzá a PlayStation-tartalmakhoz.

Érdekesség, hogy egy új fejlesztői környezet is készül a fejlesztők számára, akik így az Androidon is terjeszkedhetnek majd játékaikkal. A Sony bejelentése szerint még idén elindul az alkalmazás, ám ha minden igaz, ilyen rendszer fut majd a februárban bemutatkozó Sony-Ericsson Xperia Playen is és a ma bejelentett NGP-n is.

A Sony ezzel együtt elindítja a PlayStation Certificated programot is az Android alapú eszközök hardvergyártói számára, akik így fejlesztési és logó engedélyezési támogatáshoz juthatnak. A japán cég tervei szerint, ha valamelyik gyártó rendelkezik ezzel a licenccel, akkor a "PlayStation minőségű élményt"  is tudja biztosítani a felhasználói számára.

5.
5.
dareal
amíg ez nem kézzel fogható, ajánlom figyelmetekbe a psxdroid psx emut, az is teljesen jó. egy hivatalos viszont biztos, hogy jóval jobb lesz ;)
4.
4.
hakydakillah
Hát ez nagyon király dolog lesz... Csupa jó kis Sony hír :-)
3.
3.
szabi113
Sosem voltam PS párti, de ha ezt most véghezviszik, akkor ez nagyon be fog nekik jönni.
Minden elismerésem az övéké!
2.
2.
NECROSMOKE
Árat még nem lehet tudni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...