HWSW: Pocsék karácsonyi szezon után a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 27.
  • Biznisz
A hagyományosan erős karácsonyi szezonban sem tudott fordítani az eddigi trendeken a Nintendo. A Wii-lufi kipukkadt, az új modell közeledtével DS-t pedig kevesebben a vártnál jóval kevesebben vették. A cég a januárban debütált 3DS kézi-konzol sikerében bízik, írja a HWSW.

A Nintendo ugyan nyereségesen tudott működni az első kilenc hónapban, a cég adózott jövedelme azonban messze (74 százalékkal) alulmúlta az egy évvel korábbi szintet: a kiotói székhelyű vállalat a márciustól decemberig terjedő időszakban 49,6 milliárd jen, vagyis 599 millió dollár nyereséget termelt, ami bőven elmarad a 66,7 milliárd jenes előzetes elemzői várakozásoktól. Éves szinten - szintén az elemzői várakozások alatt - csökkent az üzemi eredmény és az árbevétel is, előbbi 47, utóbbi 32 százalékkal (158,8 milliárd és 808 milliárd jenre).

A japán gyártó az eredmények ismertetésével egy időben közzétette, hogy a 2010-es üzleti évben mindössze 210 milliárd jenes üzemi eredménnyel számol - a vállalat hat éve nem produkált ilyen alacsony profitrátát. A Nintendo ezzel együtt csökkentette mind a Wii, mind a DS konzolok forgalmi előrejelzését is az üzleti évre: az egykor hatalmas sikert elérő mozgásérzékelős konzolból a vártnál 8,6 százalékkal, a DS-ből pedig 4,3 százalékkal kevesebbet fognak eladni.

A Wii eladásai 20 százalékkal, a DS-éi harmadával estek vissza éves szinten - a teljes cikket a HWSW-n tudjátok elolvasni!

25.
volkornka
A Nintendot a saját rajongók fizetik leginkább, pont nem érdekli őket a kinect meg a többi. A régi nagy nevű játékokból, mint a Mario, Zelda, Dk, Metroid mindig is elfog kellni pont amennyi kell.
Nekem még anno volt nintendo 64-em, és még mindig úgy gondolom ,hogy más konzolra vagy pc-re kevés olyan izgalmas és megunhatatlan játékot adtak ki. Egyszerűen a grafika számit a nintendonál a legkevesebbet. Másik meg ,hogy az olyan játékokhoz mint a super smash bros, mario , nem is kell jobb grafika.
24.
Mortis
Ez nem csoda. Ott a Move és a Kinect. Szerintem ők sem vártak mást. Gondolom minden bizodalmuk a 3DS-ben van.
23.
Yami
Nem semmi pénzeket kaszált a Nintendo a Wii-vel. Zseniális volt a stratégiájuk. A régi nagy klasszikusait kombinálták egy merőben újszerű irányítással, mindehez hozzádobtak egy gyengusabb hardware-t és majdnem annyiért adták mint amiért már egy rendes konzolt is lehetett volna venni.
Én tapsolok a Nintendo -nak és nem hiszem, hogy bajban lennének.
22.
zadori75
szerintem a nintendónak nem kell aggódnia, meg van a saját rajongó tábora, ráadásul arra sincs szüksége, hogy új konzolt dobjon piacra, hiszen a wii-seknek nem a hardwer erőssége és a játékok grafikai minősége számít, hanem az az érzés amit csak a kék overálos piros baseball sapkás super mario képes számukra megadni :)
21.
Apostol360
nekem minden konzol kéne főleg ha lenne rá lóvém :D:D
20.
Folti90
#18: Valószinű nem sok, de a Wii nem 1,5-2 hónapja jött ki. Szerintem itt senki nem írja le a Wii-t, csak tudjátok...... Lényeg én is szívesen vettem volna Wii, mert nem az lényeg hogy HD konzol-e vagy se. Tök jó lett volna a tv előtt szórakozni stb. de az exklúziv játékok nem jönnek be!!! De ugyanez a példa a psp, mindenki csapatta hogy: elavult, idős, senki sem kell, gyenge stb. és nézzétek most itt a kövi gen és mindenki besza-behu. Lényeg iszonyat sok Wii-t eladtak (lehet hogy sok a Mario buz...fan), de már nem olyan magasak a havi eladások tény az tény=már elavult és nem egy újabb Zelda fog magas konzol eladáskoat hozni, legalább is így gondolom, meg nem utolsó sorban a legtöbb (legjobb játékok) PC-re X-re és PS-re jönnek ki. Sorry a sok sorértXD
19.
Apostol360
#17: Sztem senkit nem buzdítok semmire és ez most fájt :(....bocsánat ha lelkedbe gázoltam :(,bár kétlem h te sokkal értelmesebb dolgot írtál volna...most pl te akk fikázod a move-t v h is van ez ? :/na mind1...
18.
Grand Hustle President
Move vs. Wii
Hány normális játék van, amely nem csak támogatja, hanem ki is használja a Move mozgás érzékelős irányítását? Hány ilyen játék fog megjelenni előre láthatólag az elkövetkezendő fél évben?
17.
Grand Hustle President
Az össz. eladásban a két vetélytárshoz képest toronymagasan vezető konzol eladásai az utóbbi időben csökkenek és az emberek már temetik is a Nintendo Wii-t.
Wii HD konzol? Aki azt komolyan gondolja, hogy a Nintendo kiad egy HD változatot a Wii-ből, csak azért mert az XBOX 360 összezsugorodott, az szörnyen buta ember. Sajnos, hogy a mai világban már ennyi elég az embereknek, hogy eladják régi konzoljukat és benevezzenek egy technikailag tök ugyanolyan konzolra.

Apostol360: Észre vetted már, hogy ahol te hozzászólsz egy témához, ott minden esetben vita robban ki? Hogy miért? Azért, mert még ezidáig egy értelmes, átgondolt mondatot nem tudtál leírni!
16.
Boreas86
#14: Teljes mértékben egyetértek.
15.
Boreas86
#10: A Nintendo konzolok modellciklusa kb. 5 év, tehát a Wii elméletileg elérte a nyugdíjkorhatárt. Ha nem lenne a piacon az Xbox 360 meg a PS3, akkor nyugodtan maradhatna még, de jelenleg, ezek rovására már csak nagyon nehezen tud terjeszkedni, hiába olcsóbb. Szerintem, nem arról van szó, hogy a Wii alulmaradt a másik kettőhöz képest, sőt. Az Xbox360 és a PS3 hardvere is elavulttá vált mára a PC-hez képest, de a PC csupán csekély konkurenciát jelent számukra. A Nintendo-nak hamarosan kell egy új "nagy" konzol, amely ismét felfuttathatja az eladásait. Mindegyik konzolnak van piaca. Nem arról van szó, hogy az erősebb gép legyőzi a gyengébbet, hanem üzleti modellek ütköznek meg.
14.
xLallerx
Kérlek.... ez a hiba elkövetése végül is azt eredményezte, hogy ő adott el legtöbbet a 3 nagy konzolból? És ez a hülyeség, hogy most itt van a move meg a kinect és most gatyába kell ráznia magát.... a Nintendo kijelentette, hogy már tavalyra várták a riválisok mozgásérzékelőjét. Szerintem már rég felvoltak készülve ilyen esetekre és most csak sajtolgatnak kisebb-nagyobb pénzt a wii-ből, de a fiókba már tuti, hogy ott van a kövi terv.
12.
daenath
A Nintendo elkovette azt a hibbat, hogy mikor a csucson volt ra ult es mar nem ujjitot semmit, mig az Xbox es a PS3 tovabbra is felylesztetek, HD & Move & Kinect, most meg mar keso banat es a 3DS-ben remenykednek, de ha nem hozza be a hozza fuzot remenyeket?
11.
Apostol360
nem tom a nindentendo mit fog újitani a move-t meg a kinectet nehéz lesz lehagyni....azt meg kétlem h a kövi generációt graffba fogja ott hagyni
10.
nero66
Nekem van Wii-m és néha tényleg kicsit úgy érzem h lehet nem ezt kellet volna venni... de nem bántam meg h wi-t vettem, mert ha egyedül játszok akkor is nagyon szórakoztató, de ha valaki áthozza a controller-jét és ketten nyomjuk, na akkor aztán tényleg óriási élmény!!!! :P És nem csak MARIO féle arcade gamek vannak hozzá, vannak nagyon jók is pl.:(Red Steel 2, Monster Hunter Tri, Metroid Other M, MAD WORLD, No More Heroes 1-2 stb...). Viszont abban egyetértek, hogy a Wii végét az jelenti h nem HD console - DE NEM ÉRTEM MÉRT NEM BÍRTÁK HD-ra MEGCSINÁLNI... -,-" - , de a Wii 2 talán fellendülést hoz a Nintendo-nak és nekünk is!!!!!
9.
Boreas86
#8: Szerintem még megvárják, hogy kész legyen a Legend of Zelda: Skyward Sword, aztán jövőre valamikor előállnak a következő konzollal. Mondjuk, a Nintendonál is igyekezhetnének pár új franchise bevezetésével, mert már évtizedek óta ugyanazokból a nevekből élnek (Mario, Zelda, Donkey Kong, Metroid).
8.
Folti90
Sztem a Wii már nem bírja sokáig. Idáig rengeteget adtak el, de amióta itt a Move és a Kinect.... Nemrég két ismerősnek (friss családapák) "segítettem" konzolt választani, vagyis dumáltam róluk és kipróbáltuk őket. Bennük a Wii élt mint "hadónászos családi játék", de mindketten box-ot vettek (bár én a Ps-t favorizáltam XD). Ez tán elmond valamit a 3DS után jöhetne a kövi Wii.
7.
Boreas86
#6: Nem az a fő baj a CoD-dal, hogy egy arcade shooter, hanem az, hogy az összes ugyanolyan. Ugyanarra a koncepcióra épülnek, mindegy, hogy második világháborús vagy valami jelenkori csetepatét feldolgozó részekről van szó. A legelsőt szerettem, meg jó volt a negyedik, mert nagyot változtattak a díszleten, de az összes többi ennek a kettőnek az újracsomagolása. Hiányzik belőle a kreativitás, mint a legtöbb nagy költséggel készült játékból, amelyeket csak a Marketing Warfare meg az egyre jobb grafikájuk ad el.
6.
Apostol360
hát nem tom probáltál-e már rendesen codozni és nem easy kampányba xD,am a nintendot sztem a graffja miatt szolta le a 2es számú játékos,mert valljuk be egy iphone 4 már majdnem üti a wii-t graffba....
5.
Boreas86
Nekem Xbox 360-om van, de nem hiszem, hogy a Wii rosszabb lenne. Sőt, ma már inkább az utóbbit venném. Sokan nagyon gagyinak, gyerekesnek tartják a Nintendo játékokat, de kérdem én, a "fejbelőlek, elvágom a torkod, leszorítalak az útról" játékok célközönsége nem a gyerekek vagy a gyermeteg lelkű felnőttek? A Mario játékokhoz legalább nagyobb ügyesség kell, mint a 'bal ravasz, jobb ravasz, meghaltál" CoD-hoz. (Említhettem volna mást is.)
4.
Apostol360
#3: a wii-t nem is azok a gameker veszik akik a graffra mennek...hanem az ilyen ugrálos casual gamerek,bár most h itt a move meg a kinect,szal felkötheti a gatyáját a wii...
3.
vesszoman
Szerintem megérdemli. Sokkal rosszabb a többi konzolnál.
2.
Zauder
Jóhogy csökkent. Már mindenkinek van egy. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...