HWSW: Pocsék karácsonyi szezon után a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 27.
  • Biznisz
Link másolása
A hagyományosan erős karácsonyi szezonban sem tudott fordítani az eddigi trendeken a Nintendo. A Wii-lufi kipukkadt, az új modell közeledtével DS-t pedig kevesebben a vártnál jóval kevesebben vették. A cég a januárban debütált 3DS kézi-konzol sikerében bízik, írja a HWSW.

A Nintendo ugyan nyereségesen tudott működni az első kilenc hónapban, a cég adózott jövedelme azonban messze (74 százalékkal) alulmúlta az egy évvel korábbi szintet: a kiotói székhelyű vállalat a márciustól decemberig terjedő időszakban 49,6 milliárd jen, vagyis 599 millió dollár nyereséget termelt, ami bőven elmarad a 66,7 milliárd jenes előzetes elemzői várakozásoktól. Éves szinten - szintén az elemzői várakozások alatt - csökkent az üzemi eredmény és az árbevétel is, előbbi 47, utóbbi 32 százalékkal (158,8 milliárd és 808 milliárd jenre).

A japán gyártó az eredmények ismertetésével egy időben közzétette, hogy a 2010-es üzleti évben mindössze 210 milliárd jenes üzemi eredménnyel számol - a vállalat hat éve nem produkált ilyen alacsony profitrátát. A Nintendo ezzel együtt csökkentette mind a Wii, mind a DS konzolok forgalmi előrejelzését is az üzleti évre: az egykor hatalmas sikert elérő mozgásérzékelős konzolból a vártnál 8,6 százalékkal, a DS-ből pedig 4,3 százalékkal kevesebbet fognak eladni.

A Wii eladásai 20 százalékkal, a DS-éi harmadával estek vissza éves szinten - a teljes cikket a HWSW-n tudjátok elolvasni!

25.
25.
volkornka
A Nintendot a saját rajongók fizetik leginkább, pont nem érdekli őket a kinect meg a többi. A régi nagy nevű játékokból, mint a Mario, Zelda, Dk, Metroid mindig is elfog kellni pont amennyi kell.
Nekem még anno volt nintendo 64-em, és még mindig úgy gondolom ,hogy más konzolra vagy pc-re kevés olyan izgalmas és megunhatatlan játékot adtak ki. Egyszerűen a grafika számit a nintendonál a legkevesebbet. Másik meg ,hogy az olyan játékokhoz mint a super smash bros, mario , nem is kell jobb grafika.
24.
24.
Mortis
Ez nem csoda. Ott a Move és a Kinect. Szerintem ők sem vártak mást. Gondolom minden bizodalmuk a 3DS-ben van.
23.
23.
Yami
Nem semmi pénzeket kaszált a Nintendo a Wii-vel. Zseniális volt a stratégiájuk. A régi nagy klasszikusait kombinálták egy merőben újszerű irányítással, mindehez hozzádobtak egy gyengusabb hardware-t és majdnem annyiért adták mint amiért már egy rendes konzolt is lehetett volna venni.
Én tapsolok a Nintendo -nak és nem hiszem, hogy bajban lennének.
22.
22.
zadori75
szerintem a nintendónak nem kell aggódnia, meg van a saját rajongó tábora, ráadásul arra sincs szüksége, hogy új konzolt dobjon piacra, hiszen a wii-seknek nem a hardwer erőssége és a játékok grafikai minősége számít, hanem az az érzés amit csak a kék overálos piros baseball sapkás super mario képes számukra megadni :)
21.
21.
Apostol360
nekem minden konzol kéne főleg ha lenne rá lóvém :D:D
20.
20.
Folti90
#18: Valószinű nem sok, de a Wii nem 1,5-2 hónapja jött ki. Szerintem itt senki nem írja le a Wii-t, csak tudjátok...... Lényeg én is szívesen vettem volna Wii, mert nem az lényeg hogy HD konzol-e vagy se. Tök jó lett volna a tv előtt szórakozni stb. de az exklúziv játékok nem jönnek be!!! De ugyanez a példa a psp, mindenki csapatta hogy: elavult, idős, senki sem kell, gyenge stb. és nézzétek most itt a kövi gen és mindenki besza-behu. Lényeg iszonyat sok Wii-t eladtak (lehet hogy sok a Mario buz...fan), de már nem olyan magasak a havi eladások tény az tény=már elavult és nem egy újabb Zelda fog magas konzol eladáskoat hozni, legalább is így gondolom, meg nem utolsó sorban a legtöbb (legjobb játékok) PC-re X-re és PS-re jönnek ki. Sorry a sok sorértXD
19.
19.
Apostol360
#17: Sztem senkit nem buzdítok semmire és ez most fájt :(....bocsánat ha lelkedbe gázoltam :(,bár kétlem h te sokkal értelmesebb dolgot írtál volna...most pl te akk fikázod a move-t v h is van ez ? :/na mind1...
18.
18.
Grand Hustle President
Move vs. Wii
Hány normális játék van, amely nem csak támogatja, hanem ki is használja a Move mozgás érzékelős irányítását? Hány ilyen játék fog megjelenni előre láthatólag az elkövetkezendő fél évben?
17.
17.
Grand Hustle President
Az össz. eladásban a két vetélytárshoz képest toronymagasan vezető konzol eladásai az utóbbi időben csökkenek és az emberek már temetik is a Nintendo Wii-t.
Wii HD konzol? Aki azt komolyan gondolja, hogy a Nintendo kiad egy HD változatot a Wii-ből, csak azért mert az XBOX 360 összezsugorodott, az szörnyen buta ember. Sajnos, hogy a mai világban már ennyi elég az embereknek, hogy eladják régi konzoljukat és benevezzenek egy technikailag tök ugyanolyan konzolra.

Apostol360: Észre vetted már, hogy ahol te hozzászólsz egy témához, ott minden esetben vita robban ki? Hogy miért? Azért, mert még ezidáig egy értelmes, átgondolt mondatot nem tudtál leírni!
16.
16.
Boreas86
#14: Teljes mértékben egyetértek.
15.
15.
Boreas86
#10: A Nintendo konzolok modellciklusa kb. 5 év, tehát a Wii elméletileg elérte a nyugdíjkorhatárt. Ha nem lenne a piacon az Xbox 360 meg a PS3, akkor nyugodtan maradhatna még, de jelenleg, ezek rovására már csak nagyon nehezen tud terjeszkedni, hiába olcsóbb. Szerintem, nem arról van szó, hogy a Wii alulmaradt a másik kettőhöz képest, sőt. Az Xbox360 és a PS3 hardvere is elavulttá vált mára a PC-hez képest, de a PC csupán csekély konkurenciát jelent számukra. A Nintendo-nak hamarosan kell egy új "nagy" konzol, amely ismét felfuttathatja az eladásait. Mindegyik konzolnak van piaca. Nem arról van szó, hogy az erősebb gép legyőzi a gyengébbet, hanem üzleti modellek ütköznek meg.
14.
14.
xLallerx
Kérlek.... ez a hiba elkövetése végül is azt eredményezte, hogy ő adott el legtöbbet a 3 nagy konzolból? És ez a hülyeség, hogy most itt van a move meg a kinect és most gatyába kell ráznia magát.... a Nintendo kijelentette, hogy már tavalyra várták a riválisok mozgásérzékelőjét. Szerintem már rég felvoltak készülve ilyen esetekre és most csak sajtolgatnak kisebb-nagyobb pénzt a wii-ből, de a fiókba már tuti, hogy ott van a kövi terv.
12.
12.
daenath
A Nintendo elkovette azt a hibbat, hogy mikor a csucson volt ra ult es mar nem ujjitot semmit, mig az Xbox es a PS3 tovabbra is felylesztetek, HD & Move & Kinect, most meg mar keso banat es a 3DS-ben remenykednek, de ha nem hozza be a hozza fuzot remenyeket?
11.
11.
Apostol360
nem tom a nindentendo mit fog újitani a move-t meg a kinectet nehéz lesz lehagyni....azt meg kétlem h a kövi generációt graffba fogja ott hagyni
10.
10.
nero66
Nekem van Wii-m és néha tényleg kicsit úgy érzem h lehet nem ezt kellet volna venni... de nem bántam meg h wi-t vettem, mert ha egyedül játszok akkor is nagyon szórakoztató, de ha valaki áthozza a controller-jét és ketten nyomjuk, na akkor aztán tényleg óriási élmény!!!! :P És nem csak MARIO féle arcade gamek vannak hozzá, vannak nagyon jók is pl.:(Red Steel 2, Monster Hunter Tri, Metroid Other M, MAD WORLD, No More Heroes 1-2 stb...). Viszont abban egyetértek, hogy a Wii végét az jelenti h nem HD console - DE NEM ÉRTEM MÉRT NEM BÍRTÁK HD-ra MEGCSINÁLNI... -,-" - , de a Wii 2 talán fellendülést hoz a Nintendo-nak és nekünk is!!!!!
9.
9.
Boreas86
#8: Szerintem még megvárják, hogy kész legyen a Legend of Zelda: Skyward Sword, aztán jövőre valamikor előállnak a következő konzollal. Mondjuk, a Nintendonál is igyekezhetnének pár új franchise bevezetésével, mert már évtizedek óta ugyanazokból a nevekből élnek (Mario, Zelda, Donkey Kong, Metroid).
8.
8.
Folti90
Sztem a Wii már nem bírja sokáig. Idáig rengeteget adtak el, de amióta itt a Move és a Kinect.... Nemrég két ismerősnek (friss családapák) "segítettem" konzolt választani, vagyis dumáltam róluk és kipróbáltuk őket. Bennük a Wii élt mint "hadónászos családi játék", de mindketten box-ot vettek (bár én a Ps-t favorizáltam XD). Ez tán elmond valamit a 3DS után jöhetne a kövi Wii.
7.
7.
Boreas86
#6: Nem az a fő baj a CoD-dal, hogy egy arcade shooter, hanem az, hogy az összes ugyanolyan. Ugyanarra a koncepcióra épülnek, mindegy, hogy második világháborús vagy valami jelenkori csetepatét feldolgozó részekről van szó. A legelsőt szerettem, meg jó volt a negyedik, mert nagyot változtattak a díszleten, de az összes többi ennek a kettőnek az újracsomagolása. Hiányzik belőle a kreativitás, mint a legtöbb nagy költséggel készült játékból, amelyeket csak a Marketing Warfare meg az egyre jobb grafikájuk ad el.
6.
6.
Apostol360
hát nem tom probáltál-e már rendesen codozni és nem easy kampányba xD,am a nintendot sztem a graffja miatt szolta le a 2es számú játékos,mert valljuk be egy iphone 4 már majdnem üti a wii-t graffba....
5.
5.
Boreas86
Nekem Xbox 360-om van, de nem hiszem, hogy a Wii rosszabb lenne. Sőt, ma már inkább az utóbbit venném. Sokan nagyon gagyinak, gyerekesnek tartják a Nintendo játékokat, de kérdem én, a "fejbelőlek, elvágom a torkod, leszorítalak az útról" játékok célközönsége nem a gyerekek vagy a gyermeteg lelkű felnőttek? A Mario játékokhoz legalább nagyobb ügyesség kell, mint a 'bal ravasz, jobb ravasz, meghaltál" CoD-hoz. (Említhettem volna mást is.)
4.
4.
Apostol360
#3: a wii-t nem is azok a gameker veszik akik a graffra mennek...hanem az ilyen ugrálos casual gamerek,bár most h itt a move meg a kinect,szal felkötheti a gatyáját a wii...
3.
3.
vesszoman
Szerintem megérdemli. Sokkal rosszabb a többi konzolnál.
2.
2.
Zauder
Jóhogy csökkent. Már mindenkinek van egy. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...