Rögtön feltörték az új PlayStation 3 firmware-t

  • Írta: InGen
  • 2011. január 28.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony egy biztonsági javítással próbálkozott, mikor kiadta az új verziójú szoftvert, ám az nem volt hosszú életű még annak ellenére sem, hogy az eredeti hackert, GeoHotot egy bírósági végzéssel sikerült kiütniük. Sajnos tehát a warez és a csalástenger folytatódik.

A Sony biztonságra fókuszált a 3.56-os firmware megjelentetésével, ami annyira jól sikerült, hogy pár óra után teljesen feltörték, így sajnos a warez és egyéb hackelési lehetőségek továbbra is a kalózok rendelkezésére állnak. A törést egyébként a Wii megzabolázásáért is felelős KaKaRoTo abszolválta, aki a szükséges eszközöket elérhetővé is tette az interneten.


Néhányatokban talán felmerül a kérdés: mi történt a PS3 eredeti feltöröjével, az iPhone-t is meghackelő GeoHot barátunkkal? Nos, a Sony betámadta őt egy végzéssel, aminek eredményeképpen a bíróság teljesen eltiltotta a PS3 jailbrake körüli dolgoktól: George Hotz nem népszerűsítheti a hacket, nem buzdíthat senkit a használatára, és nem is segíthet senkinek a hackelésben. Ezen kívül számítógépeit és minden ezzel kapcsolatos anyagát át kellett adnia a Sony mérnökeinek, elemzésre.

51.
51.
danez11
#49: BC2-be is vannak, igaz nem annyian mint a codba
50.
50.
killzone2
6-ból 3 hacker szerver 10 perc alatt. Ennyi szánalmas embert. Kis vérpistikék. A legszánalmasabb a god mode-os emberke. A 3 szerver közül kettőn volt. Sajna a Sony még nem bannolt elég embert, kár.
49.
49.
killzone2
Mindenki kesereg a nyamvadt cod miatt. (többek közt én is az mw és az mw2 miatt) De az EA megcsinálta a tutit az Online Pass-al. A Bad Company 2-ben egyetlen cheaterrel sem találkoztam eddig, Dead Space 2-ben sem, Medal of Honor-ban sem. Szóval valószínűleg ez a megoldás. A szervereik 2x jobbak,mint az Activision-é. Szerintem ezt az utat választja a Sony is. Mondjuk a használt játékok piacát így jól megszivatják, viszont vehetsz online pass-t 8 fonttért szóval lehet még úgyis megéri valakinek, ha használtan veszi jó áron. Én csak azt sajnálom,hogy már nem lehet MW2-zni se rendesen a sok vérpistike miatt. Remélem a ban hullám elérte az MW2-t is. Megyek meg is nézem,hogy 10 perc alatt mennyi hackert találok. Ha lenne report funkció az MW-ben és az MW2-ben én szívesen nyomogatnám. Annyira rossz látni amikor egy Killcamban a hacker felület látszik! Szóval jövőben a megoldás az Online Pass és a Report gomb! :D Persze tuti kicselezik ezt is,de a kövi generációig talán kihúzza, úgyis csak pár év van hátra.
48.
48.
lehelpeti
#42: figyeljcsak ha mindenkinek adsz 100 ezer forintot hogy vegye meg a játékokat erdetibe akkor senki nem fog sírni :D
46.
46.
lac15
#44: X360ra, wiire, pspre, dsre illetvet legfőbképp pc-re is elérhető warez, eltemették bármelyiket is? Nem hinném. Rengeteg ember csak azért használja fel a törést, hogy homebrewket futtasson ps3on. A csalók megfogják kapni a psn bann-t.
Aki CFW-t használ és van esze rá sem csatlakozik psnre.
Wii hacket pedig nem Kakarotto hanem Waninkoho követte el...

45.
45.
bledzer
27, 19. Ezt jó tudni:D tervezgettem ,hogy veszek ps3 at és talán box-ot is ha lessz pénzem, de ha ilyen tetük:)) akkor addig nem hagyom a PC-t míg egy darab játék is kijön rá, veszek egy usb hosszabítót kiviszem a gépem a TV mellé és voila konzol élmény, és nem fizetek premium accountot azért hgy facebookozhassak. Kezdem kapisgálni. a konzol annak van aki nem szeret belematatni nem akar instalálni. Sony MS megmondja beteszed a lemezt s játszassz, s kusss többet semmit mert beperelünk s véged.:)) És most nem pc reklámot tartok, nem szeretnék konzol pc háborút, csak egyszerüen kiverte a biztosítékot hogy a gépedhez a sajátodhoz nem nyúlhatsz hozzá...
44.
44.
Hardy
Szerintem temetheti a Sony a PS3-at max ha nem ilyen regisztrációs kulcsos játékokat hoznak ki.
43.
43.
dareal
#42: eh, jól félreértelmezel... csak arra akartam rávilágítani, hogy a hírnév nem csak jót jelent, mert az eget verő badarság. mint a példa is mutatja.

egyébként az EULA-t bahhatja a sony, ezt anno az MS is elcseszte. mivel az EULA a dobozban van, te azt amikor megveszed nem látod. ezt hívják úgy, hogy egyoldalú szerződés (olyan, mintha olvasás nélkül írnál alá), pont ezek miatt az ms már az EULA-t a dobozon kívül kis zacsiban adja mellé (OEM esetében tuti), nem egy pert veszítettek emiatt, sőt, emiatt még az apple is szívott.

egy példa a sok közül:

http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/europaban_ervenytelen_az_eula_eu_n_beluel_legalis_a_hackintosh/
42.
42.
Nora Croft
#40: Ja csak akkor tuzetesebben olvasdd el a Felhasznalasi felteteleket, ugyanis abban benne van hogy nem modosithatod a szoftvert...pont ezt a pontot hasznaltak fel a buzi srac ellen is ...

Jo abban van valami hogy nem kifejezetten ot kellene utalni, de abban azert van igazsag, hogy oke feltori a ps3-at de ahelyett hogy nyilvanossagra hozza ezt, menjen be a Sony-ba es mondja nekik, hogy ej feltortem a cuccotokat, lehet jobban vigyaznotok kelle, es akkor meg lehet hogy ok is megbecsulik......vagyis ebbol csak azt akarom kihozni hogy nem mindig az a lenyeg hogy mit teszel hanem hogy hogyan teszed azt.

az meg hogy Hitler meg Sztalin is hiresek....hat koszi szepen nekem nem kellene ilyen hirnev.....
41.
41.
Zauder
3.56-al 'ban-hullámot' indított a Sony, ami a Black Ops playereket érinti (természetesen csak online multi esetén :)).

http://www.ripten.com/2011/01/27/firmware-3-56-ban-hammer-hits-cod-hackers-hard-mauler/

Ha valaki bármilyen hacket, modot használt a konzolon (visszamenőleg is), és belép BO-ba multizni, azonnali és végleges ban-t kap, attól függetlenül, hogy a Black Ops teljesen 'original' állapotban volt-e.

A COD fórumon egy srác pont emiatt nyafogott, hogy ő bizony nem használt soha semmit a BO-hoz, és nem érti.

Később kiderüt, hogy BO-hoz tényleg nem használt semmit, de MW2-höz igen. Repült is a permanent ban. :)
40.
40.
adamsfamily
#19: Nem azt mondtam,hogy nincs benne,hanem azt,hogy ez úgy buziság ahogy van,ha valamit megveszel akkor azt akár kalapácsnak is használhatod,mert nem bérbe vetted és a gyártó meg úgyse tud mit csinálni.
39.
39.
Giga0509
lol :D nem tartott sokáig :D
38.
38.
Extol
#36: Jah elég kár volt temetni a PCt mint játékplatformot így warez meg úgy, nem lesz védelem ps3 on akkor ott tuti súlyos bevételkiesések lesznek, és nem fognak rá gyártani semmit.
37.
37.
hippoharcos
a hackerek megmondták, hogy nincs többé esélye a ps3 feltörésének vissza állítására a sony így járt.
36.
36.
Teuton
Ezzel több lavina is elindulhat a közeljövőben.

1, generációváltás: ha a későbbieken se tudják megoldani azt hogy ne törhessék fel, akkor siettetni kell majd az újabb generációt, ami ugye még nincs feltörve és csak tiszta játékot lehet rajta futtatni. Sony megsietteti a dolgot, MS ugye nem maradhat el mögötte sokkal, max annyival hogy felmérje gyorsan hogy mi nem tetszett benne másoknak, és ők azt berakják 720-ba, Nintendo meg már rég ott jár hogy kijöhetne az új konzolja, még ha nem is a másik kettővel versenyző izomgép.

2, platformokba vetett hit: konzolokon is csökkenőfélben van a bevétel a játékokból (nem biztos, csak hasra ütök/előre vetítek), elvégre mind fel lett törve, a használt játékok piaca is virágzik, ezért lehet hogy ismét megerősödik a PC mint játékplatform, ha más nem hát azzal hogy nem két(PS3+X360) platformra jönnek a dolgok (ahogy én azt személy szerint látom) hanem újból exportálják azokat PC-re is, egy kis extra pénz reményében (gyanítom hogy több jönne be a PC-piacról mint amennyibe kerül a játék áthozása).

3, stb stb stb biztos van még tovább is, de hirtelen ez a kettő jutott eszembe, valszeg a csalásokkal kapcsolatban
34.
34.
shatterhand
#22: minden komolyabb játékot ide lehet rendelni 11fontért postával 1 év után!!
ps2-n nem volt ekkora áresés

úgyhogy egyetértek én is
nem kell olyan sokat költeni játékokra ebben a generációban
meg ott a multi is amivel el lehet lenni 1-2 hónapot míg összejön a pénz az elmaradt címek bepótolására
33.
33.
dareal
#29: amit írsz az szép és jó, de nem 7 milliárd embernek, nem a kapitalista világba.
a technikai eszközöket meg nem a föld szüli, ha nem mi. van aki lószart nem csinál, van aki rengeteget. aki lószart sem csinál, az milyen alapokon jusson hozzá mindahhoz (arányos értékelosztás is nehézkes lenne, mert mi a jobb, a szellemi vagy a fizikai termék (súlyozott arányszámítás miatt kérdéses)), amit a mindent megcsináló is megkap? értem, hogy mit akarsz mondani, de az utópia, nem az embereknek és nem a fogyasztó társadalomnak. én is szívesebben élnék egy ilyen képzeletbeli világban, de az nincs, hiába a szép eszme, abból nem fogsz megélni, max a híd alatt tovább gondolkozhatsz, de sokra nem mész vele.
32.
32.
MR.T
KaKaRoToKs-nak köze nincs a Wii hackhez, azt Waninkoko követte el, és ok, hogy megvan az új kulcs is, de egyelőre 3.56-on nincs warez.
31.
31.
Netsu
#30: Akkor kifejtem: Az embernek a mostani világban fizetnie kell azért,hogy gabonát ültethethessen.. De alap helyzetben ezért nem kéne fizetnie senkinek,és semminek,ugyanis a Föld nem pénzért,vagy bármi egyébért teremti meg a feltételeket az élethez.
30.
30.
Zoom3r
#29: "Ugye nem gondolja senki,hogy a gabona elvetéséért a Föld bizonyos pénzmennyiséget kér?" A gabomát nem is a Föld veti el hanem az ember
29.
29.
Netsu
#24: Abból a szempontból nagyon is értéktelen a pénz,hogy az ég világon semmiért nem kellene fizetnünk. Mindent megad nekünk a Föld,az már más kérdés,hogy különböző halatommániás érdekek létrehozták a pénzt,mert ugye olyan egyenlőségből,ahol mindenkinek megvan mindene,nem lehet hatalomra törni,és nem lehet megzsarolni,befolyásolni az embereket semmivel.

Lehet azt mondani,hogy én most akkor leigázom a te birtokod,de minek? Egy másik birtokot ugyanúgy létrhehozhat a személy,minden zokszó nélkül.

Éppen ezért létrehozták a törvényeket,és a pénzt,amikkel sakkban tudják tartani az embereket.

Ugye nem gondolja senki,hogy a gabona elvetéséért a Föld bizonyos pénzmennyiséget kér?
28.
28.
simon 555
#27: jaj elnézést nem ha megveszed hanem ha kibontod a dobozt.
27.
27.
simon 555
#16: azt leszámítva,hogy ez így nem igaz.legalábbis a konzolok esetében nem.
benne van a papírokban,hogy ha megveszed a gépet azzal elfogadod a feltételeket.
26.
26.
sgabo09
Annak ellenére mekkora vita van ebből én még egy cheatert nem láttam ,és olyan embert sem sokat ismerek (szám szerint 1et) akik élnének a töréssel. Egyébként meg szarom le ki melyik játékot hogyan szerzi meg ,ha becsületesen játszik online.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...