OPF: Red River - üdvözlet Tádzsikisztánban

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 30.
  • Videó
Link másolása
A múltkori fejlesztői napló után van szerencsénk egy trailert is prezentálni nektek, mely az Operation Flashpoint: Red River helyszínét, Tádzsikisztánt mutatja be. Annyi már most biztos, hogy az amerikai tengerészgyalogosok dolga most sem lesz egyszerű, a gerillák számtalan helyen tudnak borsot törni az orruk alá.

Tádzsikisztán Közép-Ázsiában található, a néhai Szovjetunió egyik legdélebben fekvő tagállama volt, 1991-ben kiáltották ki a függetlenségét. Az Operation Flashpoint: Red River ugyan fiktív konfliktust állít a középpontba, azért a játékban is tapasztalt polgárháború így sem áll távol az országtól. A függetlenedés után azonnal kirobbant az egyes családokhoz hű frakciók közötti harc, az afgán határnál 2005-ig állomásoztak orosz csapatok, 2001. szeptember 11-e után pedig amerikai és francia katonák is "őrködtek" az országban.

A 2013-ban játszódó Red Riverben a játékosok az amerikai tengerészgyalogosokat képviselve vonulnak be a polgárháború megfékezésére, a helyzetet pedig csak bonyolítani fogja, hogy a kínaiak Népi Felszabadító Hadserege is bekavar majd a történetbe. Az Operation Flashpoint: Red River áprlis 29-én jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

23.
23.
Giggsy
#18: Őőőő, most kicsit zavarban vagyok. Egyrészt azért, mert a T34-es tank motorját egy ruszki faszi tervezte, másrészt azért, mert nem volt rajta .50-es kaliberű gépágyú, csak 7,62 milis. Egyébként kerestem a neten infókat arról, hogy a Ford valaha is gyártott volna motort a t34-eshez és bizony nem találtam... Ennyit erről.

Ami az USA jobb taktikáját illeti... nos elég sokan vannak azokon a háborús területeken ahol az ő katonáik, olyat mégse nagyon hallasz, hogy németek, vagy angolok lőttek volna baráti célokra, amcsik viszont szedtek már le brit helikoptert a levegőből. Ami a tévedésből megölt ártatlan civilek számát illeti is ők vezetnek. Nem kell ennyire az USA seggét nyalni, semmivel nem jobbak az ő katonáik, mint bármely más nagyhatalomé. Például széles körben elterjedt nézet, hogy a legelitebb egység a világon az SAS, az meg ugyebár angol.

Ami a ruszkikat illeti: nos igaz, hogy a többségük a 2. vh-ban földekről berángatott paraszt volt, de azért az elitalakulataik nagyon ott vannak a szeren.

Szóval mondom, kicsit próbáld meg kevésbé piros-fehér-kék szemüvegen keresztül látni a világot.
22.
22.
shatterhand
#21: ez a taktika addig ér vmit míg számít a közvélemény
kitörne akármilyen nagy globális háború az elvegyülés nem sokat érne, meg a civil áldozatok se
18.
18.
OLLiE
Hát, ebben igazat adok, mindkettőtöknek !!! Mondjuk én azt írtam, hogy kinek van a legfejletteb hadiipara za bizony az USA-nak van, de a legnagyobb a Kínának van és a komcsi társuknak a ruszkiknak. De ha vesztek egy egyszerű tengerészgyalogost a többi nemzet katonájával szemben, akkor az USA nyeri a versenyt!!! Jobb fegyver, jobb taktika, jobb felszerelés. A ruszkiknak csak az az előnyük, hogy sokan vannak. Ha a ruszkik kezébe adsz kapát, vagy ásót és azt kiáltod, hogy védd meg az anyaországot, akkor ők fejvesztve rohannak a halaálba. Visszatérve a 2.VH-ra az USA több millió tonna ellátmányt adott mint Európának, mint a fagyott krumplit zabáló ruszkiknak. A T-34 tankokat Ford motor hajtotta, és .50-es gépágyú védte, amit a komcsik meg se háláltak. Tehát ne mondd nekem, hogy a háború kimenetele olyan biztos volt xDDDD Azt ajánlom barátom, hogy sokat olvass róla !!! Sok érdekes könyv van róla, nah meg ott vannak a dokumentumfilmek. Nemmondom Giggsy, sokat tudsz a háborúkról nagyon sokat. De nekem a hobbim a WWII.
17.
17.
shatterhand
#16: szentnek én se tartom az amcsikat
az amcsik ott jók,hogy maguktól fejlesztenek és folyamatosan próbálják a jöőre felkészíteni magukat. Ott hibádzik a dolog,hogy nagyon szét van szórva az erejük. Sok pénzbe kerül ezt fenntartani. Meg hát náluk dmeokrácia van.

Az orosz, kínai hadsereg szép és jó ,meg van ott is fejlett terület, de ők igazából ki se mozdulnak. Ezzel is spórolnak maguknak, meg figyelik az amcsik mit bénáznak. Azt azokból tanulnak ők is.
Sőt! Az amcsi kiküldetésekből kiindulva, sztem még kína se számol azzal, hogy nagyobb kontingenst vigyen háborúra, ha nem kell.

Visszatérve az amcsikra. Lopakodót szépen kitalálták, azt a többiek (pl:kína) meg lemásolják. Ugyanott tartanak. Az amcsik kifejlesztik a tökéletes rálátást a harcmezőre (irányítóközpontok, műhold, okos bombák,rakéták, stb.). Azt a többiek szintén majd ezután ők is megcsinálják ezt. Semmivel se jutnak messzebre az amcsik, legfeljebb 1 lépés előnyük van mindig.
Nem lehet megmondani melyik ország hadserege erősebb ,mert túl összetett,hogy mi is kéne hozzá. Lehet kell a nyers erő,mert akkor is csak ők harcolnak és nem a titkárnő a lokátor mögött. De ugyanígy kell a szervezettség is,mert sok történelmi példán látni (pl:nagy sándor), hogy nem feltétlen a nagyobb létszám vagy erő a fontos.
Az amcsiknál mindkettő megvan, ez tény. A ruszkiknál, kínaiaknál én inkább az erőt érzem nagyobb súlyban, bár tétségtelen,hogy jó fegyvereik vannak nekik is.
16.
16.
Giggsy
#15: Kínáról hallottál már? Nagyobb is a serege, mint az USA-nak, meg igen jól felszerelt is... Egy háborút nem biztos hogy a nagy ámerika nyerné. És azért Oroszországot se írd le, mert az ő seregük se az az apróság, ráadásul a haditechnikájuk se kutya.
A 2. VH-t az USA nélkül is elvesztették volna a nácik, csak pár évvel tovább tartott volna. Mindenki tudta már akkor mikor a németek nem bírtak el a Szu-val, hogy ezt a háborút nem nyerhetik meg. Legfeljebb Hitler és a fanatikusai voltak más véleményen. Az amcsik beszállása csak felgyorsította ezt a folyamatot.
A néhány eset, meg igen sok. Ott van pl Irak, ahova bevonultak mer' a nagy gonosz Szaddam bácsi töpfe-t tart a spájzban, aztán kiderült, hogy nem is, sőt még nyomai sincsenek, hogy valaha lett volna. Az első öböl háború is vicces volt, mert jól fellázítottak egy csomó falut Szaddam ellen, aztán hagyták őket ebek harmicadjára mikor kivonultak. A Balkánon zajló balhékat is csak jó messziről nézték évekig, amikor beléptek se nagyon nagy erőkkel, de ha lenne a volt Jugoszlávia területe alatt olyan pár millió köbméter olaj, már a balhé másnapján itt lettek volna rendet csapni. Érdekes módon Afrikában folyamatosan megy a népirtás, de oda se bagóznak, amíg olyan nem kerül a hatalomra aki nem hajlandó velük üzletelni. Azt jól leverik, aztán lépnek is le. Vígan üzletelnek véres gyémántok kereskedőivel, persze nem túl nyíltan, de azért elég egyértelműen. Izrael szítja a balhét a közel-keleten, palesztin területeket foglal el illegálisan a Golán fennsíkon, az ENSZ közbelépne, de az USA megvétózza a döntést a BT-ben, ez se ritka forgatókönyv. És még sorolhatnám. Az amcsik kurvára nem jófejségből mennek oda valahova rendet csapni, hanem azért, mert az ország jól megfontolt üzleti érdekei azt kívánják. Ez persze nem baj, de azért nem kéne szentnek gondolni őket. Lehet nem agymosott bólogatójánosként is élni.
15.
15.
OLLiE
#14: Mire gondolsz haver ?? Szerinted kinek van a legfejletteb hadigépezete ??? A románoknak xDD ?? ..amúgy oda is írtam, hogy néhány esetet leszámítva. Belegondoltál volna, hogy mi lett volna a 2. VH kimenetele USA nélkül ??
14.
14.
Giggsy
#13: Azért merem remélni, hogy a hozzászólásodban csak nem érzékeltetted eléggé a szarkazmust és nem komolyan gondoltad amit írtál...
13.
13.
OLLiE
#11: Talán mert az USA-nak van a lefejletebb haditechnikája....És az amcsik mindig a jókkal vannak, néhány esetet leszámítva :P
12.
12.
Folti90
Dudes az a tadzsik zászló:D
Amúgy a OF Dragon Rising jó kis game volt, de voltak benne hibák rendesen. Remélem ez a rész, vagy az azt követő, már valami olyasmit tesz le az asztalra amitől leesik majd az állunk!
11.
11.
vytros
Akkor már inkább ArmA 2...nem tűnik rossz játéknak.

Sztorival kapcsolatban meg...szokásos "amerika jó, amerika profi, amerika nem hibázhat, még egy másik dimenzióban sem" típusú dolog...unom már mert hazugság :P
9.
9.
wutangtt
1:44-nél én látok egy magyar zászlót. :D
8.
8.
shatterhand
#6: Én ps3on nyomtam, de a növényzet az feltünően ritka a videók után. Én se szoktam a grafikát nézni (különben nem is dícsérném itt-ott a játékot), de nagyon nem lehet nem észrevenni, hogy sivár dombon, pár fűcsomó 1-2méterenként a rét.

Tube-on amiket láttam azok sztem pc-s vagy boxos verziókból valók.
Meg a lövedékek is egyfelöl élethűek, másfelöl viszont nagyon darabosan jöttek.

A falura viszont emlékszem. Na az szenvedés volt nekem. 3napig tartott míg kidolgoztam vmi taktikát, hogy hol kezdjem védeni. Jó játék, de van mit javítani rajta.
7.
7.
shatterhand
#5: másfél év alatt ugyanazzal a motorral csak más pályát, meg egy két finomítást kell készíteni
engem mondjuk nem zavar,ha vmi minimált fejlődik
elég, ha hibákat javítanak és készítenek új pályákat
Sőt. Azt utálom a legjobban negatív pontban megjelölni egy-két tesztben,hogy "semmi fejlődés".
6.
6.
Giggsy
Jó játék volt, a Dragon Rising, de sajnos néhol elvetették a sulykot a készítők és a szimuláció-arcade egyveleget a lehető legrosszabb kombinációval találták el. Kiváló példa erre az első pályák valamelyikén, mikor a tűzcsapatodra rázavarnak vagy két-három szakaszt, azt tartsd meg ellenük a falut. Ez tipikusan a CoD féle mennyiséggel pótoljuk a minőséget hozzáálás, csakhogy az OFP-ben az ellenfeleknek MI-je is volt, így már csalás szintűen nehéz lett az a küldetés. És nem ez volt az egyetlen ilyen példa. A másik ami vicces volt, (bár vandálság ilyennel kísérletezni) hogy az ember a saját társait büntetlenül megölhette benne, a többiek meg csak nézték :D

A grafikát meg nem értem miért szidja mindenki. Nincs vele semmi gond. Nem a legszebb játék, de azért bőven azon a határon belül van, hogy elfogadható legyen. A CoD se javult semmit a 4 óta grafikailag (máshogy se, de az nem ide tartozik) aztán annál még se lehet ezt a sírást látni.
5.
5.
Netsu
#3: Nah ennek akkor örülök :) Csak meglepett,hogy ilyen hamar teljes értékű részt dobnak ki. Csak ne csapják össze.. Kár volna érte,a Dragon Rising nagyon jó volt!
4.
4.
shatterhand
alapjában véve nem lett volna rossza játék (dragon rising), ha azt adták volna amit ígértek.
mivel sok anyázás volt a fórumukon ezért remélem ezeket kijavítják
Minden más elmegy (mégha béna is volt a grafika ps3on (talán a leggyengébb port volt). A mozásanimációk (rakéta összerakása, fegyvertárazás pl),meg a hangok nagyon jók voltak. Sztem.

De a küldik is hangulatosak voltak: éjszaka lopakodni. A társ bemondja,hogy 400m észak, 2 ellenség, stb. Az egyik feladat hangosra sikeredett, erre megjelent a helikopter, az erősítés páncélosokkal, minket meg végig felkergettek az erdő. Állandóan sasolni kellett honnan lőnek. Igen paráztam közbe.
A társaknak irányt adni,meg parancsokat (online co-op könnyebb lett volna persze). Pause nem lehetett.
Szal voltak nagyon jó pillanatok benne. Meg az élethűség (battlefieldhez képest persze:) is ott volt.
3.
3.
Mortis
#1: Nem, teljes értékű folytatás...
2.
2.
Mortis
Jó gyorsan megcsinálták és még nem is néz ki rosszul.
1.
1.
Netsu
Ez a grafika valami eszméletlen tré... Remélem ezen még javítanak valamit. De azért hangulatos trailer :)

Egyébként ez valami kiegészítő lesz?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...