Steam kell a Duke Nukem Forever futtatásához

  • Írta: InGen
  • 2011. február 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Vészesen közeledik az a pillanat, amiről sosem gondoltuk, hogy elérkezhet: májusban jön a Duke Nukem Forever, és ennek kapcsán felmerül a kérdés, hogy a fejlesztők milyen rendszert használnak PC-n a kalózkodás visszaszorítására. Nos, megvan a válaszunk: a Steamet.

Sokan ironikusnak tartják, hogy pont a Valve rendszerét használja egy ős 3DRealms shooter folytatása, mindenesetre logikus döntés volt a Steamet választani. A rendszer mára olyan népszerű, hogy csaknem minden játékos rendelkezik accounttal. De nem ez volt a fő dolog, ami miatt a Steam mellett döntöttek.

"Mindig fel tudod telepíteni a játékot, még akkor is, ha elvesztetted a lemezét" - hozta fel a komoly és ütős érvet a Gearbox közösségi menedzsere, mintha nem tudná ezt már mindenki fél évtizede. Persze valamit be kellett dobni tűzoltásra, hiszen a jónép hajlamos ideges lenni, amikor megtudja, hogy a Steam védelem feltörése több nappal is eltolhatja majd a warez változat megjelenését. Az pedig ugyebár rossz dolog.

A Duke Nukem Forever egyébként a három fő platformra (PC, X360, PS3) május 6-án jelenik majd meg.

17.
17.
hedzsooo
#16: En 1Xszer elhagytam nem tul regen 1 jatekot, amit Magyarorszagon megvettem, ill. azt hittem csak, h elhagytam es panikroham-szeruen letoltottem a STEAM-rol. Aztan 2-3 nap mulva megtaliztam a jatek-CD-t is, de legalabb addig nem idegeskedtem, nem azon ragodtam, h elhagytam 1 vadi uj, draga jatekot. XD ;-)
16.
16.
Quent1n
"Mindig fel tudod telepíteni a játékot, még akkor is, ha elvesztetted a lemezét" :D Nemtom én mióta az eszemet tudom soha nem vesztettem még el pc játék lemezt. Megveszem, játszom, megy föl a polcra, onnan meg nem veszik el. :)

Steam a warez ellen? Már rég bebukott meccs. :) Én szeretem am. a Steam-et alapjában véve, mert jó akciók vannak rajta és sok kisebb fejlesztő csapatnak ad kiugrási lehetőséget. De még mindig elég lassúnak tartom pl.

Viszont az új játékok árai botrányosak. Nem kell nyomni a gyárban a lemezeket, nem kell műanyagot önteni, nem kell elvinni a boltokhoz a játékokat ->egy csomó logisztikai/gyártási költséget megspórolnak mégis drágábbak steamen mint a boltban, nem is kicsit! Lásd a 60 eurós azaz 16.000 forintos PC-s Black Opsot pl. És ennek rohadtul nem tudok tapsolni, mert szerintem elég gusztustalan módi, még ha kell is valamennyi haszon a Valve-nak azért, mert az ő rendszerükön keresztül van értékesítve egy játék.
15.
15.
Extol
HL2 óta van Steam-om, nagyon bejött az évek folyamán. Jó ötlet
14.
14.
Jinbobo
Május 6. az mindjárt itt van, addíg végigfuttatom a Killzone3-at. Kíváncsi leszek erre a Duke Nukem-re! Én még anno a ps1-en nyomattam a Time to Kill-el, de az nagyon bejött, pedig az a része nem is fps volt.
13.
13.
hedzsooo
Szemely szerint orulok neki, de akinek nincsen allando nete, annak tenyleg szivas, ha eredetiben szerette volna. ;-)
12.
12.
kivenoko
11.
Nézz utána, hogy mi azaz AlterIWnet... Amikor a MW2 megjelent Steamen, rá 3 napra, már volt SKIDROW verzió... Most sem lesz másképp...
11.
11.
aludttej
Tényleg örülök hogy itt eleve mindeki meg akarta venni. Viszont egy kalóz, aki letöltötte volna, szinte biztos hogy nem fogja megvenni, helyette letölt akármi mást, nem ér nekik pénzt az az egy játék ha több ezret tudnak ingyen letölteni. A cod szériánál bejött a steames dolog, de azért az sokkal reklámozottabb és népszerűbb játék volt.
10.
10.
Optimus Prime
Hát gondoltam, hogy lesz még köze a Steamhez, hisz az exkluzív demó kulcsokat a 2K a Steamen vásárolt Borderlands játékhoz mellékelte. Gondolom akkor lesznek achievementek is.

Inkább azt sajnálom, hogy nemrég beszereztem a classic Duke játékot a GOG-ről, de nekem nem jött át a Duke Nukem feeling. :( Nem mondom, hogy rossz vagy utálom csak szimplán nincs z a megszállottságom.
9.
9.
kriss
az egy a játékok kezdete most ez kéne legyen a menyország XD
8.
8.
hakydakillah
Szinte hihetetlen, hogy ilyen közel van a játék megjelenése. Remélem nem feleslegesen vártunk rá ennyi éven át.
6.
6.
goliczaalpar
áh, május 7.-én van a születésnapom, pedig mekkora lett volna, ha egy ilyen kaliberü játék az én születésnapomon jelenne meg.
5.
5.
Sarkadi
4.
4.
Sethiran
Én pedig nem idegeskedem, ha már eddig kellett várni a játékra, az a néhány nap már nem számít :)
3.
3.
NereusLaceee
Ennek én örülök. Steam Accom van, és amúgy is meg akartam venni.
2.
2.
JoHnNiEE
ezek szerint tuti lesz majd vmi kis kedvezmény is, alkalom adtán ;)
1.
1.
JoHnNiEE
nincs ebben semmi rossz, steam gyűlölők kíméljenek :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...