GDC 2011: Videón a The Last Guardian

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 4.
  • Videó
Link másolása
A Team Ico is képviseltette magát a Game Developers Conference-en, ahol a fejlesztésért felelős Fumito Ueda elhintett pár érdekességet a régóta áhított The Last Guardianból. Bár a kutyafejű griff-óriáslény és hősünk barátsága magával ragadó, nem árt szemrevételezni a játékmenet lényeges magvát is.

Az állattal való kapcsolatunk kulcsfontosságú az előrehaladásban, hiszen az számos alkalommal húz ki minket a bajból, állkapcsába veheti hősünket, hogy aztán egy elérhetetlen helyen tegye le. Persze az emberi mértékkel szükös helyeken csak magunkra hagyatkozhatunk, meg kell találnunk a módját, hogy barátunk is velünk tartson. A grafika és a platformrészek is rendben vannak, igazából csak egy megjelenési dátummal adósak nekünk a fejlesztők.

11.
11.
Raziel88
Na ilyenkor sajnálom hogy csak PC-m van. :(
10.
10.
shatterhand
#9: Sok jó játékkal játszottam már, de a shadow coll messze a leg emlékezetesebb.
Minden egyes kolosszushoz ellovagolni (már az út is csodálatos volt). Utánna szembesülni,hogy kicsoda-micsoda (a 3méterestől a ...om tudjamekkoráig), hol él, repül-úszik vagy csak mászik, lassú vagy gyors és hogy egyáltalán hogy öljem meg.
ZSENIÁLIS volt. Ha ps3od van szerezd be a HD verziót. Megéri.
9.
9.
IceColdKillah
Jól láttam hogy csak a kölyöknek külön cell-shaded grafikája van? O_o

Amúgy nagyon bánom hogy a Shadow of the Colossus-al nem tudtam játszani, de a zenéjét leszedtem! Egyszerűen imádom a zenéjét, remélem most is Kow Otani lesz a zene szerző!
8.
8.
Mortis
Csodálatos! Szerintem a hangulat mindent vinni fog és okos ötlet volt, hogy összefúzionálták a SoC méreteit és az ICO játékmenetét. Maradandó élmény lesz ebből.
7.
7.
Yagami Light
#6: Szerintem nem a Marketingel volt a baj. Az a helyzet, hogy manapság amelyik játékokban nincs aknavető meg vér, azok már elég különcnek számítanak.
Ugyanerre a sorsra jutott az OKAMI is. Csináltak volna belőle még több részt is, de nem vették sokan. Az volt a gond szerintem, hogy virágok voltak benne vér helyett meg hát amúgy is egy nagyon szép játék (itt nem csak a grafikájára gondolok).
6.
6.
hakydakillah
4. Pontosan! Mesteri játékok voltak, kapták a jobbnál-jobb kritikát, és a nép mégse vette őket… Remélem ezúttal jobban odafigyelnek a marketingre, mert az előzőeknél ez volt a legnagyobb baklövésük.
4.
4.
Dresa
#2: Arra gondolsz h a kritikai siker mellet, nem adtak el belőle túl sokat? Még az Ico val adós vagyok magamnak de a Colossus az örök kedvencem!!!
3.
3.
Yagami Light
Ez az ICO és a Shadow Of The Colossus világában játszódik.
A játék maga nagyon hasonlít az ICO-ra annyi különbséggel, hogy itt hercegnő helyett ez a nagy madárkutya a társunk. :))
2.
2.
hakydakillah
Már most imádom ezt a játékot! Csak remélem nem jut az elődei sorsára...
1.
1.
Sarkadi
Érdekes játéknak tűnik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...