Torrentről letöltött zenét árult a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Érdekes szituációba keveredett a Ubisoft, bár nem ő az első a kiadók közül, aki így járt. Az Assassin's Creed: Brotherhood Digital Deluxe kiadásához járó soundtrack ugyanis nem éppen hivatalosan forrásból származik, sőt konkrétan a torrentről is letölthető ripet kapták meg a vásárlók.

Emlékeztek még arra a vicces sztorira, mikor a Rockstar - talán időspórolás végett - a Max Payne 2 kalózváltozatát kezdte el árulni a Steamen? Kísértetíesen hasonló helyzetbe keveredett most a Ubisoft, aki a jelek szerint az Assassin's Creed: Brotherhood Digital Deluxe kiadásához járó soundtracket nem a saját anyagaiból rakta össze, hanem a torrentoldakon is elérhető ripet tette bele a digitális csomagba.

A turpisságot egy felhasználó vette észre, aki screenshotot is készített az esetről (fent). A képen világosan látszik, hogy az egyes dalok címe mellett a kommenteknél annak az arsa 13-nak a nickneve olvasható, aki ripet készített a játék - egyébként Jesper Kyd által jegyzett - betétdalaiból. A Ubisoft azóta közleményben nyilatkozott arról, hogy "vizsgálják az esetet", ami annyi változást hozott a gyakorlatban, hogy a tracklist azóta módosításra került.

Költői kérdés: vajon maguk az MP3-fájlok továbbra is ugyanazok maradtak?

45.
45.
raczviktor
a torrent nem törvénytelen, csak az amit megosztanak a segítségével.
44.
44.
#43: én mondjuk Kotick helyében simán felmentem volna PSN-re tört PS3-al COD-ozni. Nesztek TI TETVEK!!! I'M THE GOD, KNEEL BITCHESSSS!!! :D
43.
43.
#27: Patkányok közt, ezen felröhögtem. :D
Az ap2.5 úgy jött ide, hogy az egyik ominózus játék boxon (AC:B) azt a szemetet használta. A másik az NFS:HP volt... azóta leszoktak róla, mert drága a leves.
dr. house-nak meg csak az első 2 évada volt jó sztem, utána már repetitivvé vált. de addig ütött :D
lényeg a lényeg, a kiadók is megbuknak. de hozhattam volna példaként amikor a biróság elitélt vmi szerencsétlen mert letöltött 10 zenét; darabjáért kértek vmi 10e dollárt. aztán a biróról is kiderült hogy torrentezik, szóval no comment.
te is leirtad hogy okosolsz, akkor mit álszenteskednek itt a többiek?
mindenki próbálja a lehető legnormálisabban kihozni a dolgait. most aki megveszi megveszi, aki meg nem az még akkor sem fogja ha tele van pénzzel. ennyire egyszerű a történet. az ubisoft meg ugyanolyan mint a többi. legk azt várom, hogy a főgeci Mr. Kotickról derül ki vmi, na ott majd tele fogom flood-olni az egész hirt!!!
xD xD xD :D
42.
42.
SSJ Gábriel
#32: Nem csak ezért.
Sok dolog miatt.
És ha figyeltél volna,azt írtam hogy PÁR ÉVE nem azt hogy ezért.
Amúgy még az is lehet hogy inkább Valve fan leszek.
41.
41.
Mortis
Na, senki sem ússza meg botlás nélkül. Elég nagy gáz és szerintem nagyobb botrány is lesz belőle. Az Ubisoft a nagy DRM-mel szívatja a játékosokat, hogy gátolják a lemezmásolást. Most meg ez...
40.
40.
falselight
#38: azt hiszem félreértetted a hírt. egy torrentről letöltött ripet raktak bele a csomagba. ezzel nincs semmi baj, egyszerűen vicces. gondolom ezért csak egy alkalmazott felelős.
38.
38.
kivenoko
Nem az a para, hogy a Saját zenéiket feltették torrentre, hanem az hogy TORRENT-re rakták fel! Hát ők ellenzik a legjobban az egész torrent hálózat(ot)(okat) és erre tessék... azon keresztül árulják a zenéiket, amit eddig a legjobban megvetettek... Ez olyan, mintha úgy adták volna ki az AC2-t, hogy van egy Crack mappa a lemezen, a DRM-jükhöz...
37.
37.
p.balou
#29: Oké...
Leszünk barátok? *.*
35.
35.
Teuton
#34: javítás: pár hangfájlt
34.
34.
Teuton
#32: Azért ne legyenek már annyira lusták hogy saját munkából ne muxoljanak ki pár zeneszámot...
33.
33.
JoHnNiEE
#31: hát pajtás most jól megmondtad nekik! a helyedben a vérbosszúig meg sem állnék....
32.
32.
elite_hun
#31: Ez röhej. Most azért cseréled le a "kedvenc" kiadódat mert állitólag letöltötték a SAJÁT zenéiket egy torrent oldalról?
Az igen!
31.
31.
SSJ Gábriel
Hát azért ez egy ilyen szintű kiadótol ez szégyen.
A Prince of Persia és az Assassin's creed sorozat alkotói pont ehhez a játékhoz ereszti ki az infót?
Mégis micsoda baki léphetett fel???
Azért ez durva.Nem találok szavakat.
Pedig pár éve még ez volt a kedvenc kiadó amitől szivesen szerzem meg a játékokat.
Mostmár lehet hogy átszokok az EA-ra. :)
29.
29.
turleysqt
#18: nemhiszem, hogy szóltam egy szót is a korom miatt vagy kicsit is lebecsülnélek amiatt, hogy te fiatalabb vagy, ne így fogd fel.XD-k miatt szóltam be nem amiatt, hogy hány évesen írsz ilyeneket.
28.
28.
Skyer
#27: Jó sorozat, és sok igazság van benne. Inkább nézem azt, mint a népbutító VV-t és a Patkányok közt-öt.
27.
27.
Apostol360
#21: istenem 2011 amikor már a dr háuzból idéznek :D nem hiszem el...meg ez az ap2.5 most h jött ide?hiddel az rendes népszivatás volt :D nem tudnám okositani a boxom én is pofára estem volna,mert azért is súlyos pénzeket kérnek
26.
26.
Kyuubi
És vajon arsa 13 kapott jogdíjat?
25.
25.
elite_hun
#21: Igen tudom hogy honnan van, szoktam nézni.
Amúgy meg most nem tök mind1 a forrás? Az övék és kész. Mit fognak tenni? Beperelik magukat? ugyan hagyjuk már
24.
24.
Cooper911
Hát ez epic fail :D
Ezután ne sirjanak a kalózkodás miatt.
23.
23.
Extol
Jah lehet akasztani a hóhért X'D
22.
22.
Teuton
Mondjon le a DRM, ne panaszkodjon kalózkodásról a k*rva UbiSzopt ha vannak olyan pofátlanok hogy ők maguk is hasznosítják, használják az eredményét.
(Problem, tisztességfegek? *trollface.jpg*)

Ja, és a kötelező elem! XDXDXDXDXDXD
21.
21.
#14: azok hazudnak kérlek, akik azt mondják hogy nem szoktak warezolni.
egyébként dr. house alapvetése ez, hogy mindenki hazudik. nem is akkora baromság, még ha kissé paranoid is.
és most megint megbukott egy bálvány, a nagy ubisoft torrentről lehúzott cuccokat árul. hiába beszél félre bárki, hogy az az övék, hülyeség mert a forrás nem legitim. hát ez nagyon gáz, mivel ők voltak az egyik leghangosabbak a DRM-el meg a többi másolásvédelmi cuccukkal, pl: AP2.5 boxon hogy csak azt emlitsem. álszent tetvek, de látod senki se szent.
20.
20.
Skyer
#15: Ez röhej, nemcsoda ha megy az xd. *Trollface* problem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...