Forza 4 - 500 autó és tízszer jobb grafika?

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 24.
  • Pletyka
Link másolása
Érdekes információhoz jutott a Kotaku magazin: egy bennfentes, névtelen tippadó szerint a Forza 4-ben nyolcvan gyártó 500 autója közül választhatunk majd, melyhez interaktív narráció is tartozik a Top Gearből ismerős Jeremy Clarkson jóvoltából. A külcsín lesz a jéghegy csúcsa.

A felszínre került jelentés szerint a Kinect segítségével realisztikus fejkövetési rendszert építettek a játékba a Turn 10 stúdióban, és játékosok a hangjukkal bóklászhatnak a játék menüjében és interfészében.

Az alkalmi játékosok is megtalálják a számításukat a Forza Motorsport 4-ben: a játékot akár ülve, akár állva is játszhatják barátaikkal egyetemben, mindössze a levegőben kell markolniuk a képzeletbeli kormánykereket. A játék grafikus minősége jelentősen javult az előző rész óta, az ígéretek impozánsak: kerek-perec kijelentették, hogy tízszer jobban fog festeni a játék. Nem tudjuk, hogy ezt milyen eszközökkel mérték le, sanda gyanúnk az, hogy csupán marketingszöveg az egész. De ne legyen igazunk!

A World Tour játékmódban különböző kihívásokon és rendezvényeken vehetünk részt, valamint lesz egy vezetési segédleteket teljesen nélkülöző Expert nehézségi szint is.

A járművek felhozatala példaértékűnek ígérkezik: 500, milliméterpontosan lemodellezett autót vezethetünk, melyek nyolcvan gyártó portfóliójából kerülnek ki. A Kinect segítségével egy bemutatóteremben körbejárhatjuk a kiszemelt verdát, miközben a Top Gear munkatársa, Jeremy Clarkson szakértő szemmel ecseteli nekünk az autó specifikációit.

A szabadságérzés terén is történt némi változás: az autóutak kialakítását úgy valósították meg, hogy olyan érzésünk legyen, mintha nyitott világban vezetnénk, mintsem behatárolt körpályákon.

Ha csak a fele igaz annak, ami itt pletykaszinten le van írva, tényleg gigantikus program kerekedhet ki a Forza 4-ből, alaposan feladva a leckét a konkurenciának.

14.
14.
Ibanez78
Aki komolyabban "grafikázott" már PC-n, az tudja, hogy hihető a 10x szebb grafika. Az más kérdés, hogy mi ekkora különbséget nem fogunk látni végeredményként, de attól még lehet igaz. Gondoljatok bele, megemlik 10x-ére a poligon számot (és ez csak egy lehetséges mód a sok közül). Lehet emelni sokáig (míg a vas bírja), de egy bizonyos mennyiség után az emberi szem már nem látja a különbséget. Ez pont olyan, mint a full hd vs távolság amennyiről nézed. Az ember maga a "korlát" :-))))
13.
13.
Crazyman
#11:
Viszont egy komolyabb 3 pedálos kormányért imádkozik sok csapattársam, amit elfogadható áron az orrunk alá dughatnának! Addigra szerintem az MS kormányom végleg tönkre megy.

Forza Racing Hungary (http://crazyman.hu/)
12.
12.
logoffmeister
nyilván szép lesz... de erről a 10x szebbről csak ez az egysoros vicc jut eszembe: "ha ma 0 fok volt, és holnapra kétszer ekkora hideget mondanak, akkor holnap mennyi fok lesz?" :)
11.
11.
Samu
Nekem az FM3 is tetszett,ultimate collection van,így a dlc-ékre sincs gondom,egyik legjobb kormányos-móka.Kiváncsian várom,hogy mit tudnának még az xboxokból kicsiholni,hogy tízszer jobb legyen...kicsit én is túlzásnak vélem,de hátha meglepnek minket!
10.
10.
Apostol360
A forza mindig is nagyon jó színvonalat hozott,alig várom!!!
9.
9.
hakydakillah
8. nem

7. ez egy videóbol van, amit az E3-on mutattak be. A Forza 4 Kinectes photo módját mutatja be. Itt a vidi, kattints 1:30-ra, és ott lesz:

http://www.youtube.com/watch?v=REnYXw-Fbq4&playnext=1&list=PL649D1C6AE3083919
6.
6.
vincze1211
#1: A sok autó a választási lehetőség miatt fontos.Gondolj bele.Ha csak 20 autó lenne benn, mindenkinek ugyanazokkal az autókkal kéne menni.Így pedig kiválogathatod a kedvenceidet és mehetsz azokkal.A graf pedig nekem tökéletes volt a 3-nál is.Egy két apróságot kivéve nekem bejött az a grafika.De ők tudják.Ha tényleg tudják nyújtani ezt a szintü fejlődést, akkor az egy időre betesz a konkurenciának.A kinect-es megoldást totál feleslegesnek tartom autós game-eknél.Egy táncos, zenés vagy még talán fps játéknál még úgy ahogy el tudom képzelni, de autós játknál tényleg max ez az autó körüljárós részig.Hát én várom a Forza 4-et.Nagy fan-ja vok a sorozatnak így tuti beszerzem.Remélem nem lesz csalódás mint a 3.Mert nekem az egy kis csalódás volt a 2 után.
5.
5.
ilor14
#1: kikeresheted azt a verdát is ami igazából tetszik és eddig nem volt benne :)
és legalább nem dlc-be adják ki
de van kinectem nem használom most lesz okom majd
mikor jelenik meg?
4.
4.
hali74
Eggyetértek nem használsz ugyse másik autot mint ami a legjobb az adott pályához vagy idö eléréséhez.
De nem baj azért csak legyen jó sok verda!
3.
3.
Grabowsky30+
Levegőben hadonászós kormányozás még hagyjám, de hogyan fékezek és adom a gázt? Nincs sok lag a kinectben tényleg, de pont az autós játékoknál szerintem ez a pici is marha zavaró tud lenni. De majd kiderül.....
2.
2.
Zoltanovits
Kinect-el? Levegőben fogom a kormányt?Mondjuk egy 20 perces menetnél szép lesz!! :S
1.
1.
hakydakillah
Az autók száma engem hidegen hagy, GT5-ben, és már a Forza 3-ban is annyi van, hogy a felét se fogom használni, legyek akármilyen fanatik is.A grafikai fejlődés meg tőlük garantált, igaz az állított mérték picit túlzás. De meg kell hagynom, F2 után mikor után mikor bekapcsoltam a F3-at, nem 10szeres, hanem 100szoros grafikai fejlődés tárult elém.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...