HWSW: Kipróbáltuk a Sony Ericsson Xperia Arcot

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 25.
  • Hír
Link másolása
Teszteltük a legszebb telefont az Android-flottából, arra kerestük a választ, hogy a különleges design mellé társul-e elegendő belső érték ahhoz, hogy az Xperia Arc a csúcskategória vezető telefonjává váljon? Az új készülékről nagytestvérünknél, a HWSW-nél olvashattok részletes elemzést!

Nem volt könnyű dolga a Sony (és Sony Ericsson) rajongóknak az elmúlt évtizedben. A PlayStation márkán kívül a cég botladozott, a hagyományosan innovatív és high-tech gyártó folyamatosan ontotta magából a másodrangú termékeket, amelyeket apró design-váltásokkal újra és újra kiadtak. Az elsőre zseniális Walkman-mobilok vagy a K-sorozat a sokadik iteráció után már a legelvakultabb híveknek is unalmassá vált, nem csoda, hogy a cég súlyos pénzügyi válságba került.

A lélegzetvételt a Sony Ericsson számára is az Android hozta el. A cég a tabukat félredobva mert a platformhoz hozzányúlni, és olyan telefonokat hozott ki, amelyek ma is egyediek a piacon. Az X10 mini pro például az apró méretével, teljes billentyűzetével és zseniális kezelőfelületével olyanok számára is elhozta az okostelefonos élményt, akik amúgy sosem vásároltak volna ilyen eszközt.

Még nincs vége, a HWSW-n részletesen kivesézik az új mobiltelefont - a teljes cikket itt olvashatod el!

33.
33.
Quent1n
Én a Motorola Defy-t néztem ki magamnak 70-80 körül van és amellett, hogy Android, még egy leejtéstől se hal le, és ezért nem is kell komoly felárat fizetni. Előtte Samsung Wave-el szemezgettem de a Bada nem elég kiforrott egyelőre, és nem látom, hogy a Samsung miként képzeli a jövőjét, mert nem igazán áll mögé rendesen SZERINTEM. Plusz a kijelzője is nagyobb a Defy-nek és ez a méret még pont a számomra elfogadható kategória.

Ez a teló amúgy igen tetszetős lett, a teszt is jól siekrült! Ez a formaterv nálam abszolút nyerő azok közül amiket eddig láttam! Végre valaki villantott valami igazán egyedit. Ezek után kíváncsi leszek mivel rukkol elő a SE.
32.
32.
lac15
#30: Igen, már van, egy frissítéssel érkezett, de tavaly még nem volt mikor telefon vásárlás előtt álltam.
Mellesleg semmi dicséretes nincs abban hogy támogatják még a Desiret, ez KÖTELESSÉGÜK lenne!
31.
31.
dareal
#29: a sima desire is megkapja, de épp ezt írtam (sőt még az alsóbb kategóriák is, bár aria nem hiszem, ellenben 2.2-t kapott, szemben az x8 és x10 mini szériával, amit kiheréltek a 2.1-el (majd hozzátettek annyit, hogy a módosított ecalir (2.1) rendszerük jobb, mint a google féle froyo, így ennyivel lezárták a további udpateeket, ezen kijelentések miatt rühelltem meg a SE-telefonokat, bár ezt még a WinMo időszakban).

nem néztem a #3-as kommentet, előtte az x10-ről írtál, azért gondoltam tévesen, hogy még mindig az x10 a téma. bár most nézve #3-as sem az arc-ot, hanem alles zusammen az összes xperia-ról írt.
30.
30.
salival
#28: X10-re van multitouch.
29.
29.
salival
#26: HTC-k 1-2 hónap múlva megkapják a 2.3.3.-at? Pl. Desire vagy Aria? :D
Én egyébként szeretem a HTC-t, de be kell látni, hogy dicséretes, hogy egy éves modellt is még támogatnak.

#27: Azért látom figyeled hogy mire válaszoltam. Értsd: nem az X10-re kérdeztem rá hogy miben veri, ha nem az Arc-ra. Még jó hogy az X10-et veri egy jóval drágább és több mint fél évvel később kijött modell.
28.
28.
lac15
Ha a hardvert nézzük a galaxy s viszi a pálmát ebben az árkategóriában.
Az viszont már más kérdés hogy melyik készülékre mennyire vannak optimalizálva a romok.
Gondolkoztam anno hogy X10et vagy desiret veszek, de végül galaxy s lett belőle, mert elég gáz hogy nincs multitouch benne, na meg hogy meddig csak 1.6os android volt rá és csak igérgetések. Ettől függetlenül nagyon szép teló.
Jelenleg 2.3.3as főzött romot használok és teljes mértékben megvagyok vele elégedve, elfogadnék egy iphone 4et is de csak ha marad mostani telóm. Tetszik nagyon az I4, az ios is bejön, csak eléggé zárt rendszer és nekem fontos a változatosság.
27.
27.
dareal
#25: xperia x10 vs desire hd:

x10: 65 ezer szín
dhd: 16,7 millió szín

x10: 384mb ram
dhd: 768mb ram

x10: 1 giga belső memória
dhd: 1,5 giga belső memória

x10: single led flash
dhd: dual led flash (ami zseblámpának is durván erős :))

x10: android 2.1 (fél év múlva egy kiherélt 2.3 (pár 2.3-as funkciót kivesz a SE, olvasd el a blog bejegyzést))
dhd: android 2.2 (1-2 hónapon belül 2.3.3)

x10: nincs fm rádió
dhd: fm rádió rds-el

x10: 1ghz proci (gyenge gpu-val)
dhd 1 ghz proci (iszonyat erős gpu-val)
26.
26.
dareal
#25: lol, mikor a 2.1 jött x10-re, addigra a többi gyártó már rég letudta a 2.2 update-et.
a htc-k 1-2 hónapon belül megkapják a 2.3.3-at (ráadásul nem csak 1 modell), az xperia x10 (CSAK az x10, a többi NEM meg majd fél év múlva. ez aztán a frissítés :)
25.
25.
salival
#2: Update-ek hiánya? Pont ma jelentette be az SE, hogy a tavaly ilyenkori X10 megkapja a 2.3-mat. Melyik gyártó támogatja ennyire a régebbi csúcsmodelljeit? A tavalyi X10 még 1.6-tal indult.

#3: A DHD miben is veri?
22.
22.
tiazgriff
@8 "féltégla" Egyik legvékonyabb teló a piacon :)
21.
21.
sunstreaker
nekem SE W810i - m volt 5 évig, 1 hónapja vettem egy HTC Desire HD -t, semmi nem akad rajta.. flash videókat mintha gépen nézném, filmeket olyan szépen játsza le h arra szó nincs...
20.
20.
Mortis
Én a PS Phone( X10 Play)-re hajtok, bár valószínűleg ez csak akkor fog megtörténni, ha bankorr robbantok.

Az Ericsson telefonok mindig is jók voltak és a Sony-val való egyesüléskor sem ment rosszul a szekér és kellemes volt az üzletpolitikájuk is. Aztán volt egy mélyrepülés és most kezdenek újra magukra találni.
19.
19.
t.kacsa
S.E. K800-am van legalabb 5-eve...az idei evre egy X10 mini (telefonalni) es egy NGP (jatek+netezes) parositasat "ajanlom" "kimondottan"
18.
18.
hakydakillah
12. csak viccnek szántam... De talán a szőke nőknél a hangszóró hiánya se gond :-D
17.
17.
IceColdKillah
16.
16.
ATi0021
A régi tönkrement telefonom miatt vettem egy X8-at, amit már elég hosszú ideje használok. Tudom nem csúcstelefon stb, de a hétköznapokban bizonyított, tökéletesen működik. A kamera lehetne jobb, plusz kellene 2.2 az SD telepítés miatt, de ezeken kívül rosszat nem tudok rá mondani. Se a telefonra, se a 2.1-es Androidra.

Persze tudom én telefont vettem hogy telefonáljak, míg mások telefont vesznek hogy dicsekedjenek meg mutogassák, felvágjanak... Aztán pár hónap múlva hogy megmaradjon ezen hatás lehet kidobni újabb 100-200 ezret. Hát köszönöm én ebből nem kérek.
15.
15.
dareal
#13: atrix-on én is gondolkozom, az baromi jó. bár hibás... (recsegő hang)
14.
14.
dareal
#10: milestone-on jó, hogy szaggat, abban csak egy 550mhz-es proci van.
az itunes nem tudom, hogy miért jó, ahhoz hogy az iphone-on (vagy ipad-en) csinálj valamit, szinte minden esetben itunes-al kell szinkronizálni. miért jó az, hogy egy mobil eszköz a számítógéphez van kötve szorosan. épp az a fő lényeg (nekem), hogy a lehető legkevésbé függjön a számítógéptől, de annak sok funkcióját pótolja (pl nyomtatni is rengeteget nyomtatok a telefonról, ezt iphone-on nem tudtam megtenni. ugyan támogat néhány hp nyomtató az iphone, de a céges bahott nagy hp-t nem, a canon fotónyomtatót szintén nem, androidon meg vígan nyomtatok, vpn-en keresztül)
13.
13.
IceColdKillah
Én már vagy 6 éve a S.E. W300i-t használom... A következő az X-peria X10 lesz! :P
Barátom most nagyon rákattant a Motorola Atrix-ra, szerinte az a legjobb.
12.
12.
dareal
#11: a kép poén, de nem igaz. a galaxy tab-nak nincs a felső részén hangszórója, nem is lehet így vele telefonálni. telefonálni csak kihangosítva és BT fülesen keresztül lehet.
11.
11.
hakydakillah
3, 5 stb. Mindenkinek más vállt be, és mindenkinél más az, ami mindent ver :-)

8. hozzád csatlakozom. Maximálisan meg vagyok elégedve, a sima Desire mérete az, ami még nálam a tűrhető kategória, + elegáns, ügyes, és megbízható. Érdekes, régen a mobilok egyre kisebbek voltak, most meg az egyre nagyobb a divat. Már lassan akkorák lesznek ezek a okoska telók, mint a Galaxy Tab, és így fogunk kinézni:

http://www.unitedgadget.com/wp-content/uploads/2010/10/Samsung-Galaxy-Tab-Phone-Call-Test-150x150.jpg

:-)
9.
9.
dareal
#8: a nexus s egy picivel gyengébb, mint a galaxy s (gpu)
8.
8.
Tyebeca
#5: Pont hogy a Galaxy S már simán lealázza pl a Desire HD, Nexus S stb. Jó telefon, de kijelenteni hogy mindent ver azért hülyeség. Én a vakut hiányoltam belőle nagyon és alapjában ez volt az az ok ami végett inkább a HTC Desire mellett tettem le a voksom. Picit gyengébb, olcsóbb, kisebb (ami nálam szintén fő szempont volt mivel nem akartam féltéglát húzni magammal), viszont meg volt benne minden amire szükségem volt és a mai napig elégedett vagyok vele.
7.
7.
dareal
#5: a tegra-s kütyüket nem nagyon :) 1 éves, már bőven vannak erősebbek, bár ettől a galaxy s nagyon jó (csak nem az első széria :))
5.
5.
tiazgriff
Samsung Galaxy S mindent ver ^^
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...