Kétszer annyi 3DS-t rendeltek elő, mint Wii-t

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 26.
  • Biznisz
Link másolása
Piaci elemzők úgy vélik, Amerikában a Nintendo 3DS-ből kétszer annyit rendelhettek elő, mint anno a Wii-ből. Ezek alapján az új hordozható konzol hatalmas sikerre számíthat, igaz, abban mindenki egyetért, hogy már a kezdeti lelkesedés is a casual játékosoknak köszönhető.

A Nintendo 3DS egy hónapja kapható a japán boltokban, Európában, s így Magyarországon is tegnap volt a premier, míg Amerikába holnap érkezik meg az új kütyü. A konzol már most óriási siker: Japánban az első napon 375 ezer darabot adtak el belőle, az Amazon brit részlegénél pedig még egy gépből sem rendeltek elő ilyen mennyiséget.

A Lazard Capital Markets elemzője, Colin Sebastian még egy érdekes adalékkal szolgált mindehhez: a szakember állítása szerint Amerikában kétszer annyi 3DS-t rendeltek elő, mint Nintendo Wii-t. Bár pontos számokat nem ismertetett, állítólag a Nintendo is megerősítette ezt az arányt.

Persze az a tény, hogy ennyien kíváncsiak a gépre már most, nem véletlen. Míg a konzolokat általában a hardcore gamerek veszik meg először, a DS népszerűsége után (amit javarészt a casual rétegnek köszönhet a Nintendo) szinte biztos volt, hogy a 3DS-re az alkalmi játékosok is oda fognak figyelni. 

Ez az "elmélet" egyébként a Ubisofttól származik - a kiadó több játékkal - köztük Raymannel, Splinter Cellel és Ghost Reconnal - is támogatta a konzol rajtját. Sőt: egyik kiadó sem készült ennyi címmel a 3DS premierjére. A franciák saját bevallásuk szerint jó kapcsolatot ápolnak a Nintendo-val, s a Wii-s és a DS-es sikersztorik után hülyék lettek volna kihagyni az új konzolban rejlő üzleti lehetőségeket.

13.
13.
zola2000
Nem tudom, a ds az rpg felhozatala miatt jó, kb annyit megy nálam mint a wii és az xbox360 együtt véve, több ds játék van, amiben több mint 100 órán áll a mentésem (Dragon Quest 9, Disgaea DS) a két nagykonzolomon talán csak a monster hunter 3 (wii) és az Oblivion (360) kötött le ennyire...
12.
12.
Folti90
Nekem egy óra Psp, és a szemem kifolyik a helyéről, képzelem egy 3Ds mit művelne. De ha konzol, akkor X, és PS, bár ezt is szívesen kiprobálnám:D
11.
11.
volkornka
Én amúgy már csak a n64es 3d-s játékok miatt megvenném, ha lenne miből.
10.
10.
volkornka
1000 ok van rá hogy megvegye valaki, nem tudom miért kell értetlenkedni.
9.
9.
Berencsit
#8: hát ezekszerint elég sokan.... xD na de én tuti nem fogok, inkább Pc-t fejlesztek az árábol.... ;)
8.
8.
giga321
6.
6.
Vopesz
#4: A 360-at nehezen használod buszozás, vonatozás, repülőzés, stb közben. Vagy előadásokon, munkában sunyiban, stb. Teljesen hülyeség összehasonlítani a kettőt.
5.
5.
Apostol360
Hát akinek nem tetszik és mégis új kézi konzolt akar,az majd NGP-t vesz :)
4.
4.
nero66
Nem tudom mi olyan jó egy ilyenben... Kicsi képernyő, emiatt és az irányítás miatt 0 játékélmény, szar felülnézetes kis tapigálós játékok... Nem vágom minek ennek akkora öröm, akk már a 360 mint ez!!!!!!!
3.
3.
Birkazoli
Nem csodálom, akár még az xBox-ot is eladnám, csak, hogy kaphassak.De szerencsére már megkaptam tegnap, és már vagy 2 óra múlva be kellett fejeznem fejfájás miatt!:D
2.
2.
Motig
#1: élvezd a 1080p felbontást a szuper HD 7.1 es hangot és melé a szem kisütő grafikát
én meg maradok anál hogy nem a gép tejesitménye számit hanem hogy miylen jó gamek vanak hozzá.
1.
1.
Hofi3
Nekem ingyen se kéne ilyen kvarcjáték szerűség. Nálam régen a kvarcjátékok gombjai is egy idő után megadták magukat, pedig sose ütöttem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...