Folytatódik a Sony vs. Geohot ügy

  • Írta: InGen
  • 2011. március 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Valószínűleg Geohotot is meglepte a Sony agresszív és sikeres támadása ellene, így most kezd kissé gyengébb lábakon állni a védekezés. Az úriember éppen azt próbálja bizonyítani, hogy neki egyáltalán nem is volt PSN accountja a birtokában lévő négy PS3 közül egyiken sem.

Hogyha emlékeztek még a Sony és George Hotz között zajló per legutolsó fejezetére, akkor tudjátok, hogy Hotz most éppen vagy tavaszi szüneten van, vagy pedig Dél-Amerikába menekült. A Sony az utóbbit állítja, Hotz ügyvédje az ellenkezőjét, mi pedig lassan már semmit nem tudunk biztosra. A dolog most ott tart, hogy a Sony teljes erővel próbálja bebizonyítani, hogy Hotz rendelkezett PlayStation Network accounttal. Hogy miért?


Nos, ha a Sony be tudná bizonyítani, hogy Hotz létrehozott egy PSN-hozzáférést, s ezáltalán elfogadta a PSN felhasználási feltételeit, akkor máris sokkal jobban állna a hacker elleni ügyük. A Sony azt feltételezi, hogy egy bizonyos "blickmanic" néven futó account lehet Geohoté, de egyelőre ezt nem sikerült összekötni a Hotznál lefoglalt négy PlayStation 3 egyikével sem. Hotz és az ügyvédje egyébként ragaszkodnak ahhoz az állásponthoz, hogy a fiatalembernek nem volt PSN-hozzáférése.

A dolgot ráadásul még bonyolítja Hotz egyik szomszédjának megjelenése is. A srác vett egy PS3-at, de még arra várt, hogy bekössék nála az internetet. Addig pedig George-ot kérte meg, hogy használhassa az netkapcsolatát, s így hozzon létre például PSN-accountot.

Mindezek mellett Hotz egyébként továbbra is azzal védekezik, hogy nem volt tisztában a ténnyel, hogy amerikai törvényeket sért, ő ugyanis úgy tudta, hogy a PS3, és minden azzal kapcsolatos dolog a japán Sonyhoz tartozik. A Sony Computer Entertainment America (SCEA) szerint a dolog akkor vált amerikai üggyé, amikor Hotz a hivatalos PS3 SDK-t használta a töréshez, habár a hacker azt állítja, hogy az SDK a japán SCE tulajdona.

29.
29.
graf_chokolo
So, SONY you failed again, you took my equipment but my mind is still free and you canot control it. You failed again. They are just tools, i can get new ones and will continue my HV reversing and bringing back PS3 Linux which you took from us. If you want me to stop then you should just kill me because i cannot live without programming, HV and Linux kernel hacking You know who am i and where i live, so come and get me !!!
28.
28.
kevinbutler
#17: lol neked elég komoly üldözési mániád lehet, Dale a Texas királyaiból hozzád képest mintapolgár
27.
27.
Bisur1996
nem tudom, miért nem lehet békén hagyni a srácot...
mondjuk vigyázhatott volna jobban is...
És inkább örülni kéne.
26.
26.
Neo1989
#16: Természetesen semmi sem feltörhetetlen . Ez egy örök szélmalom harc a gyártok és a Hackerek között .
25.
25.
Berencsit
#17: egyetértek veled, ;))
23.
23.
Mathia$
#22: Lehet már rég MS-nek dolgozik :D
22.
22.
oliveer
És ezt a fazont még nem épitette be magának a Sony ? Duma az egész cikk.....
Az ilyen "tehetséggel" rendelkező emberkéket hamar megveszik.. :)
20.
20.
Motig
#13: te is érdemelnél egy oktatást ember szeretetből
neked milyen kárt is okozott? vagy bárkinek akinek van ps3ma milyen kárt okozott? belehetne már fejezni ezt a gyerekes viselkedést mert már égő.
vagy ha valaki bír rendes érvet hozni hogy "neki geo xy bajt okozott a gépembe" akkor rendbe de olyan meg nem lesz.
17.
17.
bledzer
#15.... LoooL... ugye felfogod kedves barátom, hogy ha nem lennének ilyen emberek azért is fizetnünk, hogy bekapcsoljuk a számitógépünk vagy az konzlunk. Inkább örülni kéne annak, hogy vannak méég olyan emberek akik igyekeznek tenni valamit a kiszolgáltatottság és hivatalos lopás ellen. És nekem nehogy azzal gyere, hogy hány ember veszti el munkályát, mert ez süket marketing duma, a sonytól amit TI el is hisztek.
16.
16.
Ronam
#10: ne zavarjon hogy a frissites csak abban gatolja meg a cfw usereket hogy ne mehessenek psnre
ettol fuggetlenul ugyanugy lehet warezolni a gepen...termeszetesen csak annak aki nem frissitett,de megsugom halkan mar hegesztik a legujabb cfwt..majd a sony kidob egy ujabb frissitest a hackerek meg csinaljak az ujat.warezolast mar nem fogjak tudni letiltani csak az online gaminget,psnt.
15.
15.
Dark_Temptation
gyökér-.-" kellet neki hackerkedni meg okoskodni... most aztán szív... idióta... ^^
13.
13.
siedrenn
Az lenne az igazi,ha a börtön mellé kapna mondjuk egy 10 millós büntetést is. Azzal valszeg elkaszálnák az egész életét, mert olyan adásságra rámenne az egész élete,mire törlesztené.
De meg is érdemelné.
12.
12.
shatterhand
nem sajnálnám, ha kapna 1-2 évet
11.
11.
felegyi
Ez már rég szánalmas... most ha leültetik 1-2 évre, mit bizonyítanak vele a japánok? Lófaszt szarral meghintve... vesztettek, szarok voltak... az igazi győztesek márpedig ismerik a bukást! A srác megússza, kap 2 évet, feltételesen... nagy ügy!
10.
10.
Neo1989
Hacker-eket inkább ATM-ek feltöréséért kéne lecsukni vagy vírusok , férgek készítésért nem egy ilyen már elnézést " piti ügy" miatt amikor a Sony milliókat keres minden nap és nem Ft-ra gondolok . Plusz kiadták azt a frissítést ami megoldotta a problémát és az egész csak néhány napig tartott és kész .
Ezzel az erövel csukják le az Xbox feltöröjét (bár az a microsoft-ra tartozik , ők valszeg tesznek rá így is nagy a hasznuk ) ja és a Ps 2 feltöröjét a PSP feltöröjét , és nem akarok túlzásba esni de akkor már elővehetnék a kalóz filmek, zenék, szoftverek...stb " gyártóit " is .
Ja ás léteznek Fehér Kalapos Hackerek is aki pont a szoftverek tökéletesítésért dolgoznak azért hogy a Fekete Kalapos Hackerek ne árthassanak a felhasználóknak és hiszitek v sem előbbiek munkája teljesen legális .
Szóval a Hackerek se mind rosszak .
Nekem is van Hackerek ismerősöm sőt igazából bárki az lehet aki tud kellőképpen programozni pl c++-ba ugyan is a programozás a hackelés alapja , mellesleg :)
9.
9.
Alienji
Az Apple ezért állást adott volna neki a Sony meg lecsukná :D
8.
8.
simon 555
"Mindezek mellett Hotz egyébként továbbra is azzal védekezik, hogy nem volt tisztában a ténnyel, hogy amerikai törvényeket sért"

erre csak annyit mondok,hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a bűn alól...
7.
7.
Apostol360
#6: sztem max 1-2 évet kapna....és azt se olyan sitten kéne leülnie mint ami a nationel geon megy :D
6.
6.
a3a
#2: Azért nem egészen. Ha sikeres az ügy, elrettentésnek jó lesz némelyik hacker ellen.
5.
5.
Speper
Sony csak magát járatja le szerintem, hogy ekkora dolgot csinál az ügyből. Szépen, csöndben is meg lehet oldani, erre ilyeneket állít, hogy Dél-Amerikába repült meg több milliós per meg minden.... ááá
4.
4.
Apostol360
#3: mert? jönnek a sony fan japcsik és kinyírják? :D:D:Dd
3.
3.
Mortis
Egy biztos. Ez az ember Japánba biztos hogy nem megy el. Soha.
2.
2.
Mathia$
Nem értem mit akar még a Sony bizonyítani, inkább haggyák fenébe a srácot. Nekik rosszabb ha folytatják az ügyet...
1.
1.
Extol
Leültethetnék már és befejeződne ez az ügy
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...