A Duke Nukem Foreverre is ráugrott a Fox News

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Bulletstorm után a Duke Nukemet is elővette a Fox News: miután a People Can Fly FPS-ét egyenesen a világ legrosszabb játékának nevezte, amiért abban rengeteg erőszak volt, a Duke Nukem Forever már a szexista, a nőket lealacsonyító jelenetei miatt került előtérbe.

A Fox Newson megjelent cikk szerint az 1996-ban megjelent, óriási népszerűségre szert tett Duke Nukem 3D már eleve prostituáltként és sztriptíztáncosként írta le a nőket, de a júniusban boltokba kerülő Duke Nukem Forever egyenesen " új szinte emeli a szexizmust". A cikk példának a korábbi videóban feltűnt iskoláslányok leszbikus jelenetét hozta fel, amelyről már első látásra lerítt, hogy valahol le fogja csapni a biztosítékot.

A nők médiaszereplését szorgalmazó Women's Media Center alelnöke, Jamia Wilson szerint a Duke Nukemet már 1996-ban is támadták, az új részt pedig még több felháborodás fogja követni. "A nők ilyen jellegű ábrázolása rendkívül sértő, különösen a fiatal lányokra nézve" - nyilatkozta a csoport vezetője.

Ezek után cseppet sem meglepő, hogy a Fox News a játék Capture the Babe multiplayer módját is megtalálta: a Capture the Flagre hajazó játékfajtában zászló helyett egy lányt kell elrabolnunk, akit úgy nyugtathatunk meg, ha ordítozni kezd, hogy határozottan felpofozzuk. 

A Duke Nukem Forever M (Mature) besorolást kapott az ESRB-től, azaz a bizottság csak 17 éven felülieknek ajánlja a játékot, mert bár konkrét szexjelenetek nincsenek benne, utalásokat azért találni rá: az említett iskoláslányok például sokat sejtetően emelik fel a fejüket Duke öléből, máskor pedig ő sóhajtozik elégedetten egy fallal szembe fordulva.

Más kérdés, hogy a Fox News ezen megnyilvánulása rosszat nem okoz majd a Duke Nukem Forevernek, legfeljebb némi reklámot csinál neki, hogy még többen vessék rá magukat a június 10-i megjelenés után.

23.
23.
Bisur1996
#17: pont erre céloztam a 9. kommentben ^^
qrvulnak...
22.
22.
LtGlove
Amúgy pedig kiváncsi vagyok, mennyit fizet az Take Two a Fox News-nak, hogy még jobban szapulja a játékot ? :) Legalább a megjelenésig :)
21.
21.
LtGlove
Az amerikaiak sem mennek a szomszédba egy kis prüdériáért.
20.
20.
A Bulletstormot gyakorlatilag ők tették naggyá és adták el, úgy olvastam, hogy utána ugrottak meg nagyon az eladások, míg előtte 270'000 ment el, a fox cirkusz után alig egy-két hét múlva már átlépték az 1'000'000 eladott darabszámot!

Nos, hasonló jókat kívánok a Gearbox-nak is :)))
19.
19.
HATRED
áhh még a régi 486 on mennyit nyomtam a 3d vel már várom nagyon. poén lehet. de remélem azért a hülyéskedésen kívül sztorival is megáldják a játékot :D
17.
17.
bledzer
Jaaaj úristen.... milyen egy nőalázó játék..... Bla bla... A vicc az, hogy közben nem nézik meg a 13-14 éves lányukat aki az iskola és a diszkó wcjében már rég sz*****...
16.
16.
Raam989
ugyan mar, ez egy vicc. a valosagban is vannak ilyen emberek, akik igy viselkednek. sok prud kocsog irodista...
14.
14.
az lenne a kemény, ha olyan lenne mint a postalban hogy oda is lehetne hugyozni nekik. hozzá még úgy lazán, seggrepacsi a sztriptiztáncosnőnek, pipa azt ráverni :D
nem is kéne direktbe mutatni, csak sejtetni mint a gta-ban, meg hangokkal alájátszani, lenne hőbörgés ezerrel.
tutti szétcsapná ezeknek az álszent b*szatlan klimaxolós leszbiknek az agyát.
de legalább menne a játékhoz, úgyis M a besorolása... :D :D
11.
11.
Ragnarök
Ezek is csak abba tudnak belekötni, amibe lehetséges, mert nincs jobb dolguk. Egy szót nem szólhattak volna a Bulletstormra sem, mivel rajta van a PEGI +18-as jelzés, ami jogerős meg satöbbi bla bla bla. Gyökerek. >_>
10.
10.
Berencsit
9.
9.
Bisur1996
nem kell annyira félteni a fehérnépet...
8.
8.
Dark_Temptation
engem ez a játék valahogy hidegen hagy, mivel én nem játszottam az előző részekkel szóval nem érzem át amit ti, mikor meghaljátok azt, hogy duke nukem ^^ :)
6.
6.
Necreon
Tisztában vannak vele* - miért nem lehet post-ot szerkeszteni? :(
5.
5.
Necreon
Duke karaktere eleve a polgárpukkasztásra lett kitalálva, és a körülötte csapott balhéval csak igazolják Duke-ot. Nyilván nekik is leesett hogy trollkodásra lett kitalálva a karakter, más kérdés hogy ők is tisztábban vannak benne milyen rettentően sok buta és befolyásolható ember van, akinek leadhatják a világmegváltó igét a pórnép közt széthullajtó műsorukat.
4.
4.
Mortis
A negatív reklám is reklám. Ezzel csak segítik a játékot, bár szerintem Ausztráliában már most holt biztos, hogy nem fog megjelenni.
3.
3.
Matt8888
Szerintem pont az ilyen részek adják meg az ízét ennek a játéknak. Szóval nem nyúka piszka Jamia Wilson.
2.
2.
NereusLaceee
1.
1.
ricsee
ki nem sz.rja le ezeket a tiltakozó csicskákat? megjelenik azt örülünk, ezekkel meg senki nem fog foglalkozni:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...