Így fog kinézni a Wii 2 kontrollere?

  • Írta: zoenn
  • 2011. április 16.
  • Pletyka
Link másolása
A hétvégén elárasztották az internetet a még be nem jelentett Nintendo Wii 2 állítólagos kontollerének formatervei. S bár tudjuk, hogy ezen spekulációk nem fedik a valóságot teljesen - az NGP esetében is számos fikció született -, mégis érdemes elkalandozni a gondolattal. Photoshop? Igen, de a jobbik fajtából.

Először a CVG kezébe jutottak olyan információk a Wii 2-ről, hogy a konzol vezérlője nagy felbontású, beépített kijelzővel érkezhet, majd később az IGN pontosította a mendemondákat azzal, hogy az teljesen érintőképernyős lesz. A francia 01.net oldal egészen odáig ment, hogy az NGP-hez hasonlította a hardveres specifikációit - holott csak egy kontrollerről beszélünk, nem a tényleges konzolról.

Csak fikció - egyelőre!

A legfrissebb pletykák szerint a Nintendo friss kontrollere hathüvelykes érintőképernyőt tartalmaz majd, előlapi kamerával, D-paddal, dual-analóg karral, két ravasszal és bumperrel. A kütyü a mozgásérzékelésre is fel lesz készítve, melynek pontosságát még a PlayStation Move-jánál is erősebbre jósolgatják.

A CVG elkészítette saját modelljét is, természetesen csak Photoshoppal, így az előzetes információk alapján valahogy így nézhet ki a Wii 2 vezérlője - úgy látszik, alaposan hajaz az NGP formavilágára.

Köszi daenath!

20.
20.
zola2000
szerintem meg annyit fog tudni, hogy amig nem jön a ps4 akkor kicsit szebbek lesznek ezen a gépen a játékok mint a mai két hd konzolon, mondjuk amit a ps3 közepes grafikán visz 720pben, azt ez vinni fogja 1080pben a pcs very highnak megfelelő grafikával, aztán ha jön a ps4 (aztán lehet hogy más lesz a neve mert japánban a 4es szám nem szerencsés) akkor megint olyannak fog számítani a grafikája mint ma a sima wiinek, de ha most előbb indulnak az mindenképp előnyt fog jelenteni HC szempontból is.
19.
19.
SütiMester00
sztem elég lenne ha hd-lenne.
18.
18.
Apostol360
#16: hát azé a move,meg a kinect is ott van a "grafikával érvelők" mellet...
17.
17.
zola2000
a sima wiin is lehet teljesen pontosan a tvre célozni ez kiváltja az érintőkijelzőt...
16.
16.
volkornka
#11: Ez szerintem is így igaz, az élmény a fontos. De, akik a többi konzol mellet érvelnek, csak a grafikát és a teljesítményt hozzák fel, akkor nem árt abban is jónak lenni.
A kontroller pedig egy jó ötlet, csak nagyon felviszi az egész árát (ha ilyen lesz). Nem az a lényeg ,hogy két képernyő van, mert ugye pl a térképet akkor is látod ha megnyomsz 1 gombot, ami annyi idő mint ránézni a kontrollerre. Itt az érintő képernyőn van a hangsúly, ugyanis ez lenne az első érintőképernyős nem kézi konzol, még ha nem is a tv-n, hanem a 2. kijelzőn.
15.
15.
zola2000
#6: "A SMG2 úgy, ahogy adja az érzést még, de ott már a plafonig hajtották a vasat."

akkor nézd meg ezt http://www.youtube.com/watch?v=iAYBui5ghJ0 idén jön európába is!

wii1re még a Last Storyt, zelda skyward swordöt, és a dragon quest 10et várom (meg várnám még a fatal frame 4et, és a tales of gracest DQ:BRWt, de ezek asszem már biztos nem jönnek ki errefelé)

meg xbox360am is van, de még ott is vannak olyan játékok, amik csak Japánon belül jelentek meg (pl idolmaster 1-2, monster hunter frontier), pedig arról nem is gondolná az ember (de kell nekem ilyen oldalakra járnom? http://www.famitsu.com/sp/110411_x360/ )
14.
14.
NECROSMOKE
12.
12.
Sethos
"konzol szintű kontroller".. na ehhez csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy mi a fenének kell akkor oda a képernyő, ha már egyszer a kontrolleren van, egyszerre úgy se tudod nézni mindkettőt, másrészről pedig ha többen akartok egyszerre játszani (két kontroller kell hozzá) akkor az már-már hihetetlen mértékű pénzből jönne ki az egész... egy ilyen kontrollert vegyünk körülbelül 60ezernek, mert tegyük fel annyira azért nem akarják drágán adni, de még akkor is jobban jön ki az ember, ha már más konzolt vesz, mint hogy EGYETLEN egy plusz kontrollert.
BTW : ez szerintem kb annyira valós mint ez : http://hg.hu/upload/images/photos/000/053/214/playstation4_1.jpg
11.
11.
utahl2
#5: Ott a pont. Nem kell über király fotó realisztikus grafika , hanem legyen egy jó játék élmény!
10.
10.
Mortis
Elég vad spekulációk ezek. Szerintem a Wii-s közösség nem egy efféle újításra vár, hanem csak arra, hogy a megszokott minőséget kapja, mégmodernebben tálalva. :)
9.
9.
szcsaba1994
#1: Ha a Nintendo kitalál valamit, azt meg is csinálja
2006-ban mozgásérzékelő: Sony és Microsoft csak 2010-re csinált (Jó, az EyeToy kamerát vegyük le)
2011-2012: Konzol szintű kontroller: Eszerint 2017-re lesz máshol :)
8.
8.
Bisur1996
ez fake... elég gáz lenne, ha ez tényleg így lenne.
7.
7.
Apostol360
#4: őő kinect,illetve használható multymedia központnak,a vezeték nélküli joy,a wifi,a DL lemez....am ez a joy úgy néz ki mint egy fogyatékos npg...
6.
6.
Split
#5: Tény, hogy a Nintendo sikerei eddig is abból származtak, hogy élvezetes játékokat írt, egy jól irányítható konzolra, de manapság van egy grafikai ingerküszöb, amit a Wii a legnagyobb jószándékom ellenére sem ugrik meg. :D A SMG2 úgy, ahogy adja az érzést még, de ott már a plafonig hajtották a vasat.
5.
5.
XDannyL
#4: #4: Ez a baj a Nintendo-val... Mindig az innovációra koncentrálnak, ez azonban a gép teljesítményére szokott rossz hatást gyakorolni. Vagy lehet, hogy csak mi várunk túl sokat a Nintendo-tól? Lehet, hogy nincs is szükség arra az "erős vasra", csak élvezni kell a játékot és kész ;-)
4.
4.
Split
Rossz irány ez, hogy "minden szart tegyünk bele, mert attól jó". Nem! A Wii annó kitalálta a mozgásérzékelős kontrollert, és ez innováció lett. Szerintem most senki nem várja el, hogy innováció legyen, csak legyen erősebb a vas alatta, és kész.
Mi a különbség az XBOX, és XBOX 360 között? Ugye, hogy csak a teljesítmény. És mégis mekkora siker... nehogy itt nekem a Nintendo olyan lécet állítson fel magának, amit nem tud megugrani!
3.
3.
vytros
Na hát ennek a konzolnak az árára leszek kíváncsi :D
2.
2.
Scoo
Nem egy rossz ötlet, bár a teljesen mozgásérzékelős játékokhoz nem lenne jó.
1.
1.
XDannyL
Na neee... egy kontroller felér egy kézi konzollal?! Képes volna erre a Nintendo? :O :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...