Két különböző kontrollerrel jöhet a Wii utódja

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 22.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb pletykacsokor látott napvilágot a Wii utódjával kapcsolatban, a legújabb információk között a potenciális elnevezésről, az árról és a megjelenésről is szó esik majd. Szintén érdekes, hogy a konzol állítólag két különböző kontrollerrel debütálhat majd: lesz egy Wii-re és egy hamányos gamepadre hajazó változat is.

Az elmúlt napokban rendkívül felpörögtek az események a Wii feltételezett utódja körül, naponta érkeznek a friss pletykák, "értesülések", melyek azt taglalják, hogy mi kerül majd a Nintendo újgenerációs konzoljába. Ahogy azt már korábban is írtuk, a konzol Project Café kódnévvel készül, de már megvan a potenciális végleges név is, ami nem más, mint a Stream. Az IGN úgy tudja, a 350-400 dollárba fáj majd a gép, de olcsóbb is lehet, ha a Nintendo hajlandó feláldozni a haszon egy kevés részét.

A konzol állítólag két különböző kontrollerrel fog érkezni, játéktól függ majd, hogy melyiket használjuk, és az is lehetséges, hogy két játékos egyszerre játsszon velük. Az egyik a Wii mozgásérzékelős vezérlőjére hasonlít (a hírek szerint a mozgásérzékelés már pontosabb lehet, mint a Move esetében), míg a másik a már sokat emlegetett, kamerával és 6,2 hüvelykes érintőképernyővel szerelt gamepad lesz, nyolc gombbal és két analóg karral.

A konzol képes lesz arra, a játékot a kontroller képernyőjére továbbítsa (streamelje), és elvileg ahhoz is elég erős a hardver, hogy minden irányítón amolyan virtuális konzolt működtessen, ami feltételezések szerint azt is lehetővé teszi, hogy egy időben, több különböző játékos, több különböző játékkal játsszon. A hardver ereje természetesen lehetővé teszi a HD-anyagok lejátszását, és a 3D-támogatás is jelen lehet majd.

A Wii utódját a Foxconn fogja gyártani, amely elvileg októberben indítja útnak az első szállítmányokat a gépből. Ezek alapján lehetséges, hogy már októberben vagy novemberben megjelenhet a konzol a boltok polcain, de nem elképzelhetetlen, hogy a Nintendo 2012-ig vár a premierrel. A méretre Xbox 360-at, kinézetében pedig egy felturbózott SNES-t idéző masinát egyébként az idei E3-on mutatják majd be a pletykák szerint.

Elemzők egyetértenek abban, hogy a konzol nevében nem lesz benne a "Wii" szó, az ár kapcsán 300-350 dollárt jósolnak, és azt is megjegyezték, hogy a Nintendonak muszáj valamivel megnyernie a hardcore játékosokat. Shigeru Miyamoto, a Nintendo egyik atyaúristene elismerte, hogy dolgoznak a Wii utódján, ugyanakkor a pletykák egy részét kamunak tartja.

Köszi daenath!

20.
20.
zola2000
#12: hardveresen a ps3 tényleg erősebb mint a wii, de az eladási listákat nézd meg újra (a ps3 45 millió embert érdekelt eddig a wii 80 milliót)...
19.
19.
volkornka
#12: Nem értem, a gyártási költség miatt fejletlenebb?A cikknek semmi köze a fejlettséghez szerintem.
18.
18.
Yami
Egyre érdekesebb lesz ez a konstrukció...

Kíváncsi leszek majd rá milyen lesz ha megjelenik. Mármint ezek az adatok felvetnek pár kérdést. Pl. ha továbbra is valamilyen optikai adathordozót fog a játékok terjesztésére használni a Nintendo, akkor ahhoz, hogy a két külön kontrolleren két külön játékot játszanak a felhasználók két külön olvasó egység kell.

Na meg persze az jól hangzik, hogy az új konzol elég erős lesz ehhez. Kezdetben én ebben nem is kételkedek, de ahogy fejlődnek majd a játékok egyszer úgyis eljön az a pont amikor az újabb játékok már kénytelenek lesznek letiltani ezt a funkciót, hogy optimális paraméterekkel tudjanak futni.
16.
16.
Apostol360
#15: na ez jó ilyenbe még sose kötöttek bele :D ....Sztem kezdjétek el szidni egymás felhasználó nevét az sokkal kevésbe lenne gyerekes.
15.
15.
simi
#12: ja amúgy meg kedves tőled, hogy bár Playstation-párti vagy, mégis a Wii-t írod csupa nagy betűvel a Ps3-at meg kicsivel
14.
14.
simi
#12: azt ugye észrevetted, hogy az új Nintendo konzolról van szó, mert azzal mindenki tisztában volt eddig is, hogy a Wii grafikailag jóval gyengébb mint a Ps3,
"bár ha neked jobb a szerinted jobb Ps3 ami mint kiderült nem is az mert az a jobb, mint a nem jobb másik, ami nem jobb mint a kevésbé jobb Wii jób mint a jobbik Ps3 "
hát te tudod PF
13.
13.
strike19
Erről a controllerbe épített kijelzőről a Dreamcast jut eszembe.Én várom szeretettel az új nintendót.
12.
12.
Neo1989
#11: Csak annyit hogy nem a WII volt a legfejlettebb konzol 2006-ban hanem a ps3 az eladási listák is azt mutatják .
Bár ha nektek jobb a szerintetek "jobb " WII ami mint kiderül nem is az mert az a ps3 , és ti elvagytok egy gyengébb konzollal azt gondolva hogy az a jobb .
Hát ti tudjátok XD
11.
11.
volkornka
#9: Én arra lennék kíváncsi ,hogy te mit szívtál. Nem tudom mit akarsz azzal az eladásos cikkel.
10.
10.
simi
imígyen szóla Shigeru Miyamoto,
Ezékiel 25:17 Az igaz NINTENDO járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi a nagyképű emberek igazságtalansága és a gonosz konzolosok zsarnoksága. Áldott legyen a NINTENDO, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok! Elküldöm a földre az új konzolt, és vele megérkezik az elragadtatás, az elnyomók térdre borulnak majd nagyságom előtt és kegyelemért esedeznek, az igazak pedig elnyerik méltő helyüket.
AVE MYAMOTO AVE MYAMOTO AVE MYAMOTO!!!!!!!!!!!!!!!

9.
9.
Neo1989
#4: Huuu hát elmondom neked most néztem utána hogy a WII-t 2006-ban kezdték el gyártani vagyis egy idős a ps3-al és olvasd el ezt itt , ajánlom figyelmedbe a ps3-ra eladásokra vonatkozó részt . ( ja és nem én írtam . mielőtt megvádolnál )
Szóval a legfejlettebb konzol részen én agyalnék egy csöppet , inkább nézz utána dolgok hátterének mielőtt okoskodsz nem biztos hogy a másik ( én ) hü..eséget ír ilyenkor . Szóval legközelebb agyalj el azon milyen hü....ségeket is írsz öcsém miközben asszed nagyon otthon vagy a témába pedig nagyon el vagy tájolva . Ja add már meg a drog dílered számát hát ha én is azt flashelem majd egy sz.r fejlesztésre hogy de penge . Pedig lehet nincs is így azt megvenném a sz... amit te meg is veszel mivel nem ismered a dolgok hátteréét és nem tod hogy mi is volt akkor a " legfejlettebb konzol " ahogy mondat szal mielőtt legközelebb próbálnál oltani legalább helyezd reális alapokra a dolgot olyanokra amik bizonyíthatóak is mert így légbölkapottan könnyű mást oltani egy olyat aki el is hiszi a hü....ségeidet lehet össze is jött volna mással. De én sajna én utána szoktam nézni dolgoknak nem mint te és nem ok nélkül oltom a másikat amiből mint kiderül ha elolvasod a lenti részt ki jön hogy te milyen légbölkapott hü..ségeket is tudsz írni amivel most igazabból magadat égetted le de nem tré :)
Jó olvasást kívánok a lenti cikkhez . Kérlek másnál próbálkozz ilyeneket írni mert nálam ez nem jött be XD


"A Nintendo Wii gyártása ma már 45 százalékkal olcsóbb, mint 2006 novemberében, amikor a konzol megjelent – írja az Inquirer a Credit Suisse elemzőjét, Koya Tabatát idézve. Tabata szerint a Wii előállítása nem kerül többe 137,5 dollárnál, de nagyjából a duplájáért árulják, Japánban például 250 dollárnak megfelelő jenért. Az elemző szerint hiába örülhet most a Sony, amiért a PS3-ból márciusban több fogyott Japánban, mint Wii-ből, a rivális dolga nem lesz könnyű., ha meg akarja hódítani a hazai piacot. A Nintendo ugyanis ilyen gyártási költség mellett megengedheti magának, hogy még olcsóbban adja a Wii-t."

8.
8.
xXgoronikahunXx
#7: semmi gond (amúgy nem vagyok ilyen okos tojás csak észrevettem és gondoltam szólok)
6.
6.
xXgoronikahunXx
#5: csak őt (ez egyes szám 3.személy nem pedig többes szám 3.személy)
5.
5.
myrte
#4: nem éri meg felbosszantani magunkat, ez csak őket minősíti
4.
4.
vergil14
Neo 1989 !

Arra gondoltam ha már ilyen okos vagy megsúgom neked hogy a Nintendó amikor kiadta a Wii-t akkor a legfejlettebb konzollal állt elő pont az irányítása miatt!
A játékok pedig hogyha jobban megnézed akkor rájösz hogy a régieket csinálja meg újba! SZÓVAL AKI ÍJJEN H...E AZ GONDOLJA ÁT MIT ÍR !!!
3.
3.
Mortis
Nem tudom, hogy a Nintendo képes lesz e megtervezni ezt a koncepciót normálisan és kisül e belőle valami használható. Ha igen, akkor bazi nagyot fognak durrantani, mert az emberek biztos elkapkodnák(már csak azért is, mert a MS és a Sony még nem nagyon gondolkodnak generációváltáson). Ha nem, akkor sem lesz bukta, csak nyavalygó hardcore-ezrek. :D
2.
2.
Neo1989
Konzolok terén a WII a leggagyibb szerintem . ja és tényleg az irányítás über sz....
a játékok 95 %-áról nem is beszélve amiket kiadnak :(
Akkor se kéne ha ingyen adnák XD
1.
1.
xXgoronikahunXx
Ha igaz ez a két különböző kontrolleres dolog nem érdekel mennyivel drágább de biztos, hogy a másodikat venném mert a WII-nél is volt olyan, hogy legszívesebben a falnak mentem volna mert annyira idegesítő volt az irányítás
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...