A jövő már most van

  • Írta: Daks
  • 2005. április 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Lélegzetelállító ötlet fejlesztésébe kezdett a Sony. A cég közvetlen az agyba vetített videójáték-technológia kifejlesztésén fáradozik.

Lélegzetelállító ötlet fejlesztésébe kezdett a Sony. A cég közvetlen az agyba vetített videójáték-technológia kifejlesztésén fáradozik.

Az igazat megvallva szavakat sem találok a Sony mai, Londonban tett bejelentésére. Az óriásvállalat egy olyan technológia kifejlesztésén dolgozik, mely a videójátékokat közvetlen az agyba vetíti, így mi 100%-ban úgy érezhetjük, hogy ténylegesen szereplői vagyunk a gammának. A kütyü olyan jeleket küld közvetlen az agyunkba, mint szervezetünk, ha látunk, érzünk, vagy tapintunk. A technológia további érdekessége, hogy ily módon a vak, illetve siket emberek is visszanyerhetik látásukat és hallásukat 1-1 virtuális kaland erejéig.

7.
7.
fojesz
Az hát... aki eddig gépfüggő volt abból mi lesz? És aki nem az? Akkor az lesz... :P
6.
6.
-callisto-
ja, legyenek jo hatásai én is azt mondom, de abban rockonak nagyon igaza van, hogy egy "kocka" szemléletü ember minimális társasági életét végleg tonkreteheti ez a cucc....:S
5.
5.
Ford Fairlane
William Gibson forog a sirjaban, pedig a foszer meg meg sem halt... :) Komolyra forditva a szot, nem egy elkesett aprilis elsejei hir ez? Tegnap volt az Indexen egy hasonlo, aszerint kabe 100 agyba ultetett elektrodaval meg mindig csak egy egeret lehet mozgatni, ugyanez visszacsatolva sem lehet meg ma sem sokkal fejlettebb, a vakok hasonlo modon egyelore meg csak nagyon alacsony felbontasu fekete-feher kepet kapnak az agyukba, a SimStim meg par evtizeddel odebb van IMHO, persze tobbel mar nem nagyon.
4.
4.
Myko Alto
Egy biztos, ha sikerül, akkor az igencsak nagy előrelépés lesz a technika frontján... és hát ugye tényleg lehetnek pozitív odlalai is! A rosszakra meg nem is gondolok, mert feláll a szőr a hátamon!
3.
3.
-callisto-
na ja....

suliban nálunk van virtuális valosag, ám csak a kivaltsagosak probalhatjak ki...:)

mindenesetre ök azt mondták, hogy nagyon kevés ideig lehet használni mindenfajta kovetkezmény nélkül (rosszullét, stb) ezeket pedig nem olyan kikoszorulni szvsz.

mindenesetre érdekesnek hangzik, de ahogy lewton is mondta, ebbol igen nagy bajok is lehetne...
2.
2.
rocko
Erdekes, de szerintem varhato volt. Legalabbis en mar nagyon vartam valami ilyesmi bejelentest:) De abban egyetertek, hogy veszelyes lesz. Ugyanis egy atlag cs bajnok, ezentul annyitse fog kimenni az utcara mint eddig ugyanis beul a sony gepeetbe, aztan ott van joh sok no, szorakozas buli. Bar azert en is szivesen kiprobalnam, de a valo vilagot nem cserelnem fel ra.
1.
1.
lewton6
te jó ég, ha ez rossz kezekbe kerül...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...