Masszív frissítéssel térhet vissza a PSN

  • Írta: zoenn
  • 2011. április 27.
  • Pletyka
Link másolása
Nem csupán a már hangoztatott támadható rés befoltozásával térhet vissza a PlayStation Network, hanem a felhasználók körében már régen áhított új funkciókkal bővülhet a szolgáltatás, mintegy engesztelésképpen. A legfontosabb újítás a cross-game chat és a video chat bevezetése lehet.

Úgy tűnik, hogy az egy hete kényszerpihenőn leledző PSN üzelmeltetője, a Sony meg szeretné nyugtatni a játékosokat azzal, hogy ha a közeljövőben valamikor újra feláll a rendszer, akkor a játékosok által már régóta igényelt funkciókat is beépítik, természetesen a sebezhető biztonsági rések befoltozása mellett.

Az Engadget magazin fórumán egy magát sony-s alkalmazottnak valló úriember leírta a legfontosabb új funkciókat, melyek a PSN következő nagy frissítése keretében lépnek életbe, s ezzel együtt a szolgáltatás újra elindul: a hálózat újraépítésekor elsődleges lesz, hogy a játékosok immáron játék közben is képesek lesznek szöveges üzenetváltásra, valamint az Eyetoy kamerán keresztül videóchatet is folytathatnak, akár játék közben is, egy felugró kis ablakon keresztül.

Bár a szószátyár alkalmazott nem tudja az összes új funkciót megerősíteni jelen pillanatban, mindenesetre biztos, hogy a Sony nem hagyja kárpótlás nélkül az online élményeket nélkülöző, elvonási tünetekben szenvedő felhasználókat. Az elemzők szerint szükség is van arra, hogy a japán cégóriás renoméja helyreálljon, minden eszközzel a vásárlói kedvében kell járnia, hogy az utóbbi időben fennálló kimaradást minden érintettel el tudja felejtetni.

56.
56.
myrte
állítólag fizetőssé akarják tenni, de akkor tegyék sokkalta színvonalasabbá
54.
54.
Quent1n
#53: Az rendben van a 77 millo acc megvan összesen ahogy alant is írták nekem. :)

De 77 millió hitelkártya és más személyes (valós) adat nincs. Plusz azt se feledd, hogy nem szerezték meg konkrétan mind a 77 millio fiókadatot vagy legalábbis nem tudjuk. Amit írtál az csak annyi, hogy minden regisztrált tagjuknak küldenek egy figyelmeztető e-mailt, tehát sajnos semmi konkrétum. Nyilvánvaló, hogy mindenkinek szólnak csak kicsit későn....

krisz26: " egy értelmes játékot nem képesek összehozni" Ugye ezt most nem a PS3 exkluzív címekre értetted? :) Egyébként pedig összeraktak egy normális INGYENES online rendszert amit csak most tudtak komolyabban megfektetni.

Elhiszi itt valaki, hogy az MS LIVE-ot nem lehetne két vállra fektetni ha nagyon akarnák?
53.
53.
pari45
#40: Ezt az úgy mond marhaságot amit te is mondasz a Sony hivatalos blogja is megírta Mr. Kételkedek.: In addition to alerting the media and posting information about it on this blog, we have also been sending emails directly to all 77 million registered accounts. Egy kis angol nyelvtudással le tudod fordítani de ha akarod linkelek egy online fordító progit :)
52.
52.
lacas
#48: Akiknek ugyanaz mindenre a jelszavuk érdemes megváltoztatni... Szerencsére én nem vettem semmit a PSN-en.
51.
51.
lacas
#43: Nekem is ez jött...
49.
49.
#48: És sokan még most sem értik, hogy ez már nem GeoHot-ról, vagy a nagyon jóságos hacker tevékenységekről szól.
48.
48.
hakydakillah
47. Jó, ez Ok, minden adatom, egy nagy baromság, csak azokat sajnálom, akiknek nem,.. Hihetetlen, hogy az elmúlt hónapokban mennyire szarrá lett hackelve a konzol.
47.
47.
Tyebeca
#43: Csak tájékoztattak arról hogy bűncselekmény történt és lehetsz te is áldozat. Ez normális dolog és előfordulhat bárhol és bármikor. Te sem adhattál meg valós lakcimet mivel úgy nem is engedett regisztrálni és gondolom a kártyaszámod sem volt megadva. Az én adataim már egyszer meglovasitották valamelyik drágalátos UK webshop oldalról és különféle tranzakciókat hajtottak vele végre. Hálisten utána pár órával észrevettem a dolgot és jelentettem a banknak aki aztán vissza is téritette a hiányzó összeget és a kártyát letiltották.
46.
46.
Noozi
#25: ettől h.lyébb helyre nem tudtad volna írni mi?:DD
Kripta nyisd meg vagy neten olvasd el és üsd be (akkor is megadja )

Hát a cross game chat valami hihtetlen jó lenne..húú újra bezereznéma Demons Soulst akkor!
45.
45.
Mathia$
#37: Én inkább az utánad szólóval értek egyet, sőt szerintem akár még valamivel előbb is jöhet a ps4 mint az új box. PS3-ra már nagyon sok exklúzív címet bedobott a Sony és nagyon sok dolgot eljátszott vele. Ennek ellenére még az erejét legjobban igénybevevő játék, a rettegett 67gb méretű Killzone 3D is csak 80%-ig használja ki. X360 már 2008-ban ki volt használva teljesen a Gears2 által. Ahogy pedig hallottuk a Gears 3 valamivel még szebb lesz, de fele annyi FPS-el fog futni, 60 helyett 30-al. (Ennek ellenére a MS elmondása szerint 2014ig nem tervez új konzolt, ráadásul még lehet pár nagy dobásuk és lehúzásuk 360-ra)
Szóval szerintem inkább párhuzamosan fog futni a ps4-el a ps3. A 10-12 éves életciklust biztos megéri. Ne feledjük hogy a PS2 is piacon van 11 évesen és így is negyed annyit adnak még el belőle mint PS3-ból. Legutóbbi héten 40ezer darabot.
Éves szinten pedig még mindig eléri a 3-4 milliót. Legkorábban 2012 végén de inkább 2013 fele szűnhet meg, aztán majd rá fél van egy évre jön már a PS4 meg az új Box.
44.
44.
#43: Ez máshol is előfordulhat, a barátnőmnek a gmail-jét törték fel, és egy nap múlva a google írt hogy "lehet hogy feltörték, változtass jelszót", ennyi. Előfordul. Szerencsére gyakorlatilag semmilyen fontos adat nem volt a mailben tárolva, se jelszó, se semmi. Nem is szabad ott tárolni a számodra kiemelt adataidat. Mentsd le időnként vagy mit tudom én. PS Networkhöz meg érdemes feltöltőkártyát venni és akkor nem kell megadni bankkártya adatokat.
43.
43.
hakydakillah
Nektek is jött e-mail a Sony-tól? Ebben értesítenek, hogy kb. ezeket az infókat szerezhették meg rólam, felhasználóról:

Although we are still investigating the details of this incident, we believe that an unauthorized person has obtained the following information that you provided: name, address (city, state/province, zip or postal code), country, email address, birthdate, PlayStation Network/Qriocity password and login, and handle/PSN online ID. It is also possible that your profile data, including purchase history and billing address (city, state, zip), and your PlayStation Network/Qriocity password security answers may have been obtained. If you have authorized a sub-account for your dependent, the same data with respect to your dependent may have been obtained. While there is no evidence that credit card data was taken at this time, we cannot rule out the possibility. If you have provided your credit card data through PlayStation Network or Qriocity, to be on the safe side we are advising you that your credit card number (excluding security code) and expiration date may have been obtained.

Magyarán mindenemet megszerezhették, és még engem figyelmeztetnek a végén, hogy vigyázzak az adataimra… SZÉGYEN!
42.
42.
Tyebeca
Épp az imént kaptam meg a hivatalos mail-t a sony-tól az incidenssel kapcsolatban. Az adataim perszehogy nem voltak valósan és a hitelkártya adataim már évekkel ezelőtt töröltem. Úgyhogy nagyon remélem hogy nem fogok szembesülni a lehetséges következményekkel. Tiszteltem a hackereket de ami sok, az már sok. Most lényegében a tisztességes, legális játékokat futtató felhasználókat szivatták meg ami valahol már nem kóser.
41.
41.
iron00
#40: Nem adta meg 77 millió ember a kártya adatait, mert én sem adtam meg!
Nincs annyi valós cím sem, mert én, de valószínűleg az összes magyar más külföldi címmel regelt be!
És van 77 millió PSN reg (PS3, PS2. PS ONE, PSP stb)
40.
40.
Quent1n
#35: Elvileg. Valamiért nem nagyon tudom elhinni. :)

pari45: Ezt a 77 milliós marhaságot honnan vetted? Szted 77 millió ember megadta a bankkártya/hitelkártya adatait a PSN-be? Vagy 77 millióan valós címmel stb. regeltek? Egyáltalán van 77 millió PSN reg?
39.
39.
myrte
#20: hú bakker ha a bankkártya adatok is ott vannak az ellopott adatok között...simán kizsebelhetnek mindenkit...nem csoda h tagadják
38.
38.
Apostol360
#37: és abba mi a jó?Am kétlem h a sony megint csak egy évvel dobja piacra a kövi generációt a konkurensek után...
37.
37.
XDannyL
#36: Tökh egyértelmű, hogy az fogy a legjobban, mert annak adják ki legkésőbb a következő generációját... tehát azt kell a legkésőbb cserélni egy újra ;)
36.
36.
Mathia$
Annak ellenére hogy áll a PSN, még mindig a ps3 a jelenlegi legjobban fogyó konzol :D
Ez sem állítja meg a buzgó vásárlókat!
35.
35.
kevinbutler
#34: Nem hinném, hogy ez Geohot miatt lenne, Geohot elvileg a felhasználóknak akart jót, hogy feltörte, ezek pedig a felhasználóknak ártottak a legtöbbet, főleg ha még adatokat is loptak
34.
34.
Mortician
#32: Nem hiszem, hogy a Live veszélyben van, amennyiben tényleg van összefüggés a GeoHot balhé és a PSN-t ért támadás között. Ez most csak a Sony és a hackerek "párharca".
33.
33.
Raidermeister
de miből tudom hogy feltörték a profilom ha nem raktam fel semmilyen bankkártya számot meg ilyen adatokat hanem csak egy szimpla profil? És milyen károk lesznek? pl: nem tudok többet bejelentkezni? vagy mi?
32.
32.
kevinbutler
Kíváncsi vagyok a live-ot megakarják-e majd támadni, mesébe illő lenne ha a konzolosok félretennék az ellentéteiket és együtt akarnák meglincselni ezeket a patkányokat.
31.
31.
NECROSMOKE
"játék közben is képesek lesznek szöveges üzenetváltásra" ezt eddig is lehetett...nem?Bármikor-bárkinek írhatok játék közben,ez nem új dolog.A videóchat gémelés közben az már más süti :).De ezh mind kevés.Ezt sokan nem is fogják használni.Anélkül sem használtam a PS3 eye-t erre...max 3x ha volt ilyenre használva.Ne adjanak semmit csak már szereljék meg a PSN-t és működjön újra :)
30.
30.
..::RoLiSoAp::..
én betettem a ps em a takaró alá mert ott nemtalájják meg a rossza k bibibii
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...