Eredetileg előzménynek készült a Portal 2

  • Írta: InGen
  • 2011. április 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokszor el sem tudjuk képzelni, hogy egy játék a kezdeti ötletek után mennyi különböző variáción megy keresztül, mire a végleges termék a boltokba kerül. Most kiderült például, hogy a Portal 2 eredetileg előzmény lett volna, egészen más főszereplővel, történettel és hangulati elemekkel.

Eredetileg egy parányi csapat kezdett el dolgozni a Portal folytatásán, akiknek elsődleges célja az volt, hogy kitalálják, mi az, ami ebben a témában még működhet. Vagyis, hogy milyen extrákkal, érdekességekkel tudják majd bővíteni a második részt. A játék még 2008 tájékán is előzménynek készült, ahol a főellenség Cave Johnson volt, és sem a GLaDOS, sem pedig Chell nem szerepelt benne.


A témával kapcsolatban egyébként Chet Faliszek és Jay Pinkerton szólaltak meg, akik a Portal 2 történetéért felelősek: "Az eredeti cél az volt, hogy valamennyire kapcsolódjunk a Portalhoz, érezzük a Portal-hangulatot, de onnantól teljesen elszakadtunk volna az első rész koncepciójától. Később aztán ezekből a kísérletezgetésekből sok dolog bekerült a végleges játékba is, de az emberek igazából még több portált, Chellt és GLaDOS-t akartak."

Mindez megfelel azoknak a találgatásoknak, amelyek azután indultak el, hogy 2008-ban kiszivárgott némi párbeszédszöveg
Cave Johnsonnal kapcsolatban, hiszen sokan már akkor tudni vélték, hogy valójában előzménnyel lesz dolgunk. A Portal 2 csak az utóbbi két évben változott meg olyanra, ahogy ma ismerjük.

22.
22.
myrte
ahhoz képest egész jó kis játék lett :)
21.
21.
gucho
érdekes játék, de nem lesz a kedvencem
20.
20.
Gábor36
19: Nekem a tesztelési terület és a környezet tetszett mert a játék-e pontján történt nagyobb változás. Ezeknél a régi teszteknél nekem is volt olyan amin gondolkodnom kellet jó 5 percet, talán egyszer vagy kétszer volt, hogy belelestem egy gameplay videóba, de akkor is azért mert már este volt (és fáradt voltam) és ezt a kis részt végigakartam már vinni mert kíváncsi voltam mi történik majd.
18.
18.
Gábor36
Szerintem is nagyon jó lett a játék. Nálam megvolt a portal hangulat. Azt én is sajnálom, hogy nem lett valami nehéz, valamint, hogy nincsenek továbbfejlesztett tesztkamrák és kihívás mod mint az 1-ben.

12: Az valóban régebbi tesztkamra épület, hisz az mélyen a föld alatt van, elhagyatott. Ahogy kivettem a szövegből akkor még Cave Jonson volt a főnök mikor az a hely működött és még csak kis pénzjutalomért lehetett bárkinek tesztet megoldania. Csak aztán egy idő után beteg lett majd meghalt és azt akarta, hogy társa Caroline vezesse tovább a helyet. Aztán gondolom ahogy telt az idő felépült a modern tesztpálya és (Spoiler jön) Caroline agyát vagy legalábbis tudatát annak érdekében, hogy a hely remekül működjön az új számítógépes vezetőbe GLaDOS-ba űltették, majd aktiválták, csak hát nem úgy sült el mint képzelték, ugyanis GLaDOS mindenkit megölt és egymaga folytatta a tesztelést.
17.
17.
.LnB
#15: Vannak ilyen trükkök csak te még nem jöttél rá.
16.
16.
.LnB
15.
15.
herlius
#13: Ez bennem is megfogalmazódott. A másik dolog pedig, hogy talán túlságosan is lineáris lett. Természetesen az első rész is az, de másképp. A második részben szinte minden pályát csak egyféleképpen lehet megoldani, mindig pontosan ugyanazt, ugyanabban a sorrendben kell megcsinálni, ugyanoda ugrani, hogy eljussunk A-ból B-be. Az első részben van olyan pálya, amihez alapesetben 10-15 portál szükséges, de egy kis gondolkodással akár 2-vel is megcsinálható. Az ilyen apró trükköket hiányolom most.
14.
14.
gogolbordello2
ugye lesz teszt.mert érdekel,de nem tudom,hogy érdemes-e 12 e.ft-t kiadni érte.
13.
13.
Nekem főleg az nem tetszett, hogy bár eleinte az E3-as demoban bemutatott új cuccok miatt bonyolultabbnak tűnt, mégsem az, mert nem kombinálták őket eléggé. Változatos meg minden, de ettől nem lett nehezebb a játék, és nem nyújt nagyobb kihívást az elsőnél. És hosszabb is lehetett volna...ennek ellenére még mindig bejön, főleg a coop. :)
11.
11.
Elpazarolt tehetség a HALFLIFE 3 oltárán :) Sértődés ne essék, jó kis játék ez, csak hát inkább fordították volna az energiát a HL3-ra IIIIIINKÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁBBBBBB ! :)
10.
10.
Sarkadi
Remek játék lett ez a rész is,végig jól szórakoztam rajta és nem egyszer kellet megállnom és gondolkoznom,hogy akkor most mit,hová,merre,miért.
9.
9.
adriano28
vhogy gondoltam hogy előzmény akart lenni :)
8.
8.
herlius
Nekem vegyesek az érzéseim. Nagyon profi lett a játék, nehéz lenne belekötni, de valahogy nem élveztem annyira, mint az első részt. Kicsit olyan érzésem van, hogy szép-szép, de nem sok ez már? Néha talán a kevesebb több. Az első rész zsenialitását szvsz pont a letisztult egyszerűség adta.
7.
7.
pjoco
Ez az a játék amiért érdemes játszani! 10 pont
A párbeszédeken sikítva röhögtem néha! :D! Jah és van egy rész amikor még a Black Mesa-t is megemlítik! :D Half Life 3 gyere már!
6.
6.
LtGlove
Jó kis játék. Volt egy két pálya, ahol száradásnak indult a játéktervezők családfája, de végül túl tettem magam rajta.
5.
5.
Skyer
Nemrég végigtoltam, marhanagy game.. mindenkinek ajánlom, bár akinek nehezére esik gondolkozni, az kerülje.
4.
4.
TheCollector
Nagyon jó game lett szerintem is. Sok kis apró információval az előző kutatásokról, személyekről. A multija is szuper :)
3.
3.
Netsu
Azért remélem készül még előzmény, mert nagyon keveset tudunk még az Apertureről, és jó kis sztorikat lehetne hozzá írni. :)
2.
2.
Dresa
Isteni játék, épp elakadtam cigizek egyet és újra nekiesek :))
Amugy ez az előzmény jelleg nagyon látszik benne a közepe felé a Cave Johnsonos résznél!!
Aki szerette az elsőt, vagy csak kicsit másra, elgondolkodtatósabb játékra vágyik mindenképp próbálja ki szerintem ,mert ilyen hangulatos játék rég nem volt (PCre:))
1.
1.
anonymus26
kiprobáltam pcén nekem nem jöt be játék
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...