HWSW: Már telefonról is elérhető a Google Docs

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 29.
  • Hardver
Link másolása
A Google egyre erőszakosabban igyekszik a Microsoft irodai szoftvercsomagját támadni, a most bejelentett Google Docs for Android pedig komoly fegyvertény a harcban. Az új alkalmazás felülete szép, gyors és nagyon hatékony lett, olvasható nagytestvérünk, a HWSW hasábjain.

A natív Google Docs alkalmazás hiánypótló az Android platformon. A Gmailbe beépített előnézet és a böngészőből elérhető webes Docs ugyan eddig is segített abban, hogy ne maradjon senki a szövegei, táblázatai vagy prezentációi nélkül, de a Google konyhakertjének mégis ez volt a gyenge pontja.

A Gmail-ben lévő preview segítségével eddig is meg lehetett nyitni a fájlokat és el is lehetett menteni őket akár, de módosításra még nem volt lehetőség. Ezt a hézagot reagálta le nagyon sok fejlesztő, s szövegszerkesztő megoldások hada lepte el az Android Marketet. Van köztük egészen komoly, fizetős megoldás, mint a Documents to Go, vagy a Quickoffice, de sok egyéb apró program van, amivel a szerkesztés és a szinkronizálás feladata is elvégezhető. Ezek alól az alkalmazások alól most a Google kihúzta a talajt, hiszen ki fizetne 5-15 dollárt egy olyan funkcióért, amit a Google ingyen kínál.

Az alkalmazás szövegfelismerésre is képes, ez teszi igazán erőssé azt - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

2.
2.
dareal
már használom, de ettől függetlenül fennmaradt a documents to go is. azt megszoktam, már rutinból azt nyitom meg. bár a docs is nagyon tetszetős, sajnos a mi nyelvünkön még nem megy az ocr.
1.
1.
LtGlove
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...