Leépítések miatt áll a Split/Second 2 fejlesztése

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 6.
  • Gyászhír
Link másolása
A Eurogamer értesülései szerint a Disney Interactive Media Group a Black Rock Studiosnál is leépítésbe kezdett, aminek hála fiókba került a Pure és a Split/Second folytatása is. A cég az átszervezéseket hivatalosan is megerősítette, a játékokról viszont nem mondott semmit.

A Disney Interactive Media Group akcióiról már több alkalommal is beszámoltunk: a cég egyre inkább a közösségi játékok és a digitális terjesztés piaca felé húz, nem véletlen, hogy több száz embert küldtek el a belsős fejlesztőcsapataiktól, így például az Epic Mickey-t jegyző Junction Pointtól is. Az átszervezések legnagyobb áldozata minden bizonnyal a Propaganda Games volt, a Tron: Evolution fejlesztője ugyanis teljesen lehúzta rolót.

Most a brightoni Black Rock Studioson van a sor - ha nem rémlene, ők készítették a Pure és a Split/Second című játékokat. Először a Eurogamer szellőztette meg azokat a híreket, miszerint a Disney körülbelül 100 alkalmazottat bocsátott el a közelmúltban a srácoktól: ez hozzávetőlegesen a csapat felét jelenti, nekik a névtelen informátor szerint egyszerűen nem jutott munka tavaly december óta, így feleslegessé váltak.

Ezzel némileg kicsit ellentmond a jelentés másik része: állítólag az átszervezések következtében a Pure és a Split/Second folytatásának munkálatait is leállították, míg a csapat megmaradt tagjai egy "ígéretes, ám kockázatos" projekten szorgoskodnak. A Disney nem sokkal később megerősítette a leépítéseket, de a játékok kapcsán csak annyit mondott, hogy a jelenlegi munkájukat tovább folytatják a fejlesztők.

13.
13.
sunstreaker
én is remélem h lesz 2. rész, mert az 1. télleg jó volt, de voltak hibái, pl rövid volt, meg egy kicsit télleg monoton volt, valamivel több változatosság..
12.
12.
Józsi_Doe
A Split Secont-on pedig volna mit javítani, úgyhogy egy második részt elviselnék.
11.
11.
sunstreaker
ja meg még a burnout paradise - the ultimate box, az is naggyon jóóó :D
9.
9.
Split
Bocs, szólítottatok? :D *trollface*

Számomra egyébként két autós game létezik: Split/Second és GRID
8.
8.
Cuppak
Split Second Favorit autós játék !
7.
7.
pjoco
Jujj remélem elkészül majd mert első rész állati jó volt és rengeteget toltuk neten haverokkal! :D
6.
6.
joshfeed
Pedig nagyon vááárós lenne !
5.
5.
giga321
Split/Second-ot bánom mert kedvenc autós játékom, Igazi adrenalint pumpáló game szerintem.
4.
4.
Jinbobo
#1: A Split second igazi úttörő játék, ami az egyik kedvenc game-m! Nem értem hogy lehet neked monoton. Én fullon végigvittem, minden trophyt bezsebeltem és élveztem minden percét! Követendő példa szerintem.
2.
2.
Mortician
Blur? Nem a Pure-re gondoltál véletlenül?
1.
1.
shooter1234
Engem ez annyira nem érint, sem a split second, sem a blour nem hozta azt a szintet, amit elvártam tőlük. Leginkább az volt a gond, hogy kb. 10 verseny után beleuntam, olyan monoton játék volt mindkettő.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...