A Sony jutalmat ajánl a hackerek kézrekerítőinek?

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 9.
  • Hír
Link másolása
A japán cégóriás a jelek szerint tervbe vette, hogy busás jutalommal köszön meg minden olyan információt, ami segít az FBI-nak kézre keríteni a PSN biztonsági rendszerét feltörő hackereket. Ha ez így van, és a Sony külső segítségre szorul, akkor nem biztos, hogy minden rendben zajlik a nyomozás körül.

A CNET névtelen forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Sony vezetőinek az jár a fejében, hogy vérdíjat ad a hackerek kilétét felfedő biztos információkért, bár még konkrét előrelépés nem született az ügyben, nagyon úgy néz ki, hogy az FBI még mindig nem halad a tettesek kézrekerítését illetően.

Mielőtt a cég bármilyen hivatalos közleményben ismertetné a jutalom nagyságát, először a Sony japán vezetőinek jóváhagyása szükséges a további lépésekhez, valamint ez nem kevés munkával jár az FBI-jal és más országok bűnüldöző szerveivel kapcsolatban. Hiábavalónak tűnt minden eddigi erőfeszítés a Sony részéről: hiába vannak profi cyberbiztonsági szakértőik, a PlayStation Networköt és a Sony Online Entertaimentet feltörő adathalászok valódi kilétét még most sem sikerült felfedniük. Ezért is van szükség a civil források bevonására.

A pletykák szerint a Sony már februárban értesülhetett volna a jövőbeni támadásokról, hiszen az erre szakosodott IRC-csatornákon készültek a hackerek a hadműveletre. Csupán a legalapvetőbb felderítő munkát kellett volna elvégezni, chatnaplókat vizslatva például. Most már lehet, hogy túl késő.

45.
45.
brianaspirin
a firmware és játék update működik. szerintem az független a psn-től. valószínűleg az ilyen szervíz szintű szolgáltotások más rendszeren vannak.
44.
44.
Skyer
#42: A filmet támogatom :D
De ne ilyen nyugati csöpögős happy end-el végződőt, hanem mondjuk egy olyat, ahol a hackerek nyernek :D Az meg nem érdekel, hogy gonoszak vagy jók-e a hackerek :D
43.
43.
lukaka
#42: nekem szimpatiikus hogy nem hagyják a témát hanem küzdenek elene
42.
42.
szarság, megérdemlik.
hagyniuk kéne inkább, a 3.60 is most már fel lehetne rég törve.
ilyen hozzáállással még többet fognak kapni, aztán akkor sirhatnak.
a m$ is megtűri boxon a warezt, pc-n is megtűrik, ps1, ps2-n is megtűrték - sőt az nyomta ki 10 évre az életciklusát a két gépnek.
de a sony ezúttal okos akart lenni. ez nem mp3, meg nem internet téma, ahol szét lehet szopatni aki illegális dolgokat tölt le. ezeket a srácokat nem lehet elkapni ha nem akarják, meg kéne értsék már végre.
Bukás, a Sony utolsó napjai. ebből lassan már filmet is lehetne csinálni! :)
41.
41.
Zauder
#37: Pár napja simán frissítette nálam a Mortal-t PSN nélkül is.
40.
40.
HerodPK
na jo én voltam:) bevallom.......hopp varjatok valki kopog:) //FBI//
39.
39.
Sakee
#38: Lehet leállás? De több hetes? ;)
38.
38.
#33: Mivel benne van a nyilatkozatban hogy lehet leállás, stb stb, ezért semmi nincs ilyenkor. Amúgyis lesz hamarosan, most aki e miatt másikat vesz az amúgy sem akart kizárólag ezt venni, hanem mindegy neki. Vegyen boxot. Majd eladja :)
37.
37.
Sakee
#35: Utóbbi? ;)
De manapság a legtöbb játéknak van multi része is. Aminek nincs,az meg a frissítéseket szedne.... :S
36.
36.
NECROSMOKE
Ez elég benfentesnek tünik nekem.Valaki benti törhete fel(saját vélemény)
35.
35.
ResidentGabor
#33 szerintem aki most venne elöször PS3-at, az nem foglalkozna még a netes eléréssel.Én pl másfél hónap után jöttem rá, miután regisztráltam, hogy van trophy (elöször mondom magamnak: ez meg mi???).Vagy csak én voltam hozzá hülye...
34.
34.
mark825
FUCK a hackereknek !!!!!!
33.
33.
Sakee
#31: Bocsánat,de Chuck Norris meg mit csinál? Őt ugyan fel nem törik,mert ő mindenkit feltör :P
S akkor mi van,ha veszek most(!) egy PS3-t meg mondjuk egy akármilyen játékot amivel a neten lehet játszani főleg ( killzone/Cod/battlefiled ,akármit)( MMO-ról nem is beszélve) ,s hazamegyek de nincs rendszer? Visszavihetem a gépet és adnak egy boxot,ha ez nem, majd akkor ez MŰKÖDIK! Most inkább olyanra gondoltam,amely országban van hivatalos Sony-PSN támogatás!! :O
32.
32.
Mortis
*Nagyon röhögő fej*

Vadnyugati vadászat lesz tüzes vízzel és postakocsikkal? Hejj.
31.
31.
..::RoLiSoAp::..
az FBI tehetetlen, az emberek megrémültek, a hackerek vették át az uralmat. utolsó reményünk egy kiöregedett kopó. Bruce Willis, ki drágán adja az életét 5ödszörre is!! jeee
30.
30.
dareal
#27: a google gws-t használ (saját web server, apache-ból származik, szinte minden szolgáltatásuk ezen fut), az apple apache-ot használ, az ms meg iis-t (kivéve azon területeket, amiket kitoltak maguk alól, pl a win update szervereket az akamai hostolja, linuxon)
jöhet az 5e :)
29.
29.
Speper
Az elején még sajnáltam őket, mert jó cég, és nem érdemel ekkora támadást. Viszont, hogy most már kezelni sem tudják a dolgot az FBI-al karöltve, hanem már vérdíjat tűztek ki, így azt mondom... megérdemlik! Inkább csináltak volna valamivel fejlettebb biztonsági rendszert akkor, amikor még stabilan álltak.
28.
28.
K/G.
#25: Huhú, több mint egy hónapos leállás. Hatalmas pénzkiesés, hatalmas presztízsveszteség. Ebből a Sony nem tud jól kijönni. Persze csődbe nem megy, de nagyon rábasztak. Pont most kezdett a PS is hasznot termelni, erre rájuk borul a sziget, most meg ez. Szerintem per pillanat az is kétséges, hogy lesz-e következő konzol. De ha lesz, jókora késéssel fog érkezni és akkor a Nintendo és az MS megint hatalmas előnyt nyer és a tortából csak kicsiny vágott szemű darabok maradnak.
27.
27.
Donpedro
#13: Ötezer forintom rá, hogy a Microsoft-nál, Apple-nél, és a Google-nél nem egy biztonsági résekkel teli, régi Apache web szerver fut.
Ne a Sonyt sajnáld, hanem a játékosokat...
25.
25.
shatterhand
május 31.én lesz ismét psn
lehet kirándulni addig vagy offline címeket beszerezni
24.
24.
shatterhand
#18: Van ott egyáltalán atomerőmű?
23.
23.
bledzer
18. Ennek nagyon pletyka szaga van. Szerinem egy atomerömű vezérlő rendszer teljesen zárt és a parancsokat nem tradicionális számítogépekkel adják a reaktornak. max meg tudták nézni a kiolvasott adatokat a hackerek de azzal nem sokra mentek. Ha azomban bebizonyítod az ellenkezőjét, minden elismerésem. A Sony meg hát megérdemli, hogy kicsit kiharapjanak az oriási egoból, azonban kár, hogy ezt a játékosok is érzik.
22.
22.
#21: *mert helyett: meg (második mondat)
21.
21.
Szerintem aki feltörte a rendszert valamit biztos profitált belőle. Az időzítés mert tökéletes volt, mert rögtön mutogathattak az Anonymous-ra, most volt a GeoHot botrány. És igen, nem utolsó sorban biztos voltak hiányosságai a rendszernek, de mindegyiknek vannak, ezeket használják ki a támadók.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...