A Valve kitart a single player mellett

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Gabe Newell megcáfolta azokat a korábban felvetett híreszteléseket, miszerint a Portal 2 volt a cég utolsó, kimondottan az egyjátékos élményekre koncentráló játéka. Sok rajongó szívéről most nagy kő esett re, hiszen a washingtoni stúdiótól továbbra is várható masszív narratívával megáldott fejlesztés.

A Portal 2-ért felelős egyik belső munkatárs a múlt hónapban azt állította, hogy a Portal 2 volt  "valószínűleg" az utolsó játék a Valve-től, amely kizárólag a single playerre koncentrál. Kicsit fikcióba ment át a jelentés, elvégre a Half-Life széria még nincs lezárva, és minden hozzáértő játékos tudja, hogy Gordon Freeman kalandja az egyik leginnovatívabb cím a játékiparban, mely erős, egyszemélyes narratívával van megáldva.

Newell tisztázta a korábbi nyilatkozat valóságtartalmát, mondván ez egyáltalán nem jelenti a singe player játékok végét a Valve életútjában:

"Azt hiszem, a Portal 2 egy nagyon jó betetőzése annak, amit az évek során tanultunk az egyjátékos fejlesztésekre irányuló tapasztalatainkból. Sokkal inkább azt gondoljuk, hogy még keményebben kell dolgoznunk a jövőben. Ennek a szórakoztató élménynek a továbbemelését növelhetjük azzal, hogy lehetővé tesszük a barátainkkal való játékot. A single player remek, de fel kellett ismernünk, hogy vannak barátaink és szeretnénk velük közösen játszani. Egyáltalán nincs arról szó, hogy feladjuk az egyjátékos címeket. Valójában egy csomó fícsört és képességet adunk hozzá a single playerhez, hogy a közösségi élményeket is követő játékosoknak is jó legyen. Mindenki számára elérhető az azonnali üzenetküldés, már minden gamernek van Facebook profilja is. Ha úgy tennénk, hogy ezek nem léteznek, azzal nagy problémákat okoznánk.

Ez egy single player adalék, nem pedig 'nincs több egyjátékos játék'."

Megkönnyebbültünk, szó szerint. Szóval, kedves Gabe, mikor jön az Episode 3?

22.
22.
GhostDog24
#18 Én ezt javítanám ott hogy:
Pap: "Chell, kitart Gorden Freeman mellett jóban és rosszban?"
Chell: *jump*
Pap:"Tudod mit? Ez megteszi... ezennel..."
21.
21.
Hubert Cumberdale
#20: Akkor neked nagy mákod van :D
20.
20.
Quent1n
#19: Én nem ismerek más SP-t a Single Playeren és a South Parkon kívül ^^. Na meg a videofelvételnél lévő SP módon kívül. :)
19.
19.
kratos83
#17: Nem szeretjük SP-t. :D
18.
18.
Teuton
Rájöttem! Half-Life 2 Episode 3 akkor játszódik majd amikor a Portal 2. Freeman összejön Chell-el, végül összeházasodnak.
Esküvő valahogy így lesz majd:
Pap: "Gorden Freeman, kitart Chell mellett jóban és rosszban?"
Freeman: ...
Pap: "Chell, kitart Gorden Freeman mellett jóban és rosszban?"
Chell: ...
Pap: "Ezennel házastársak!"
17.
17.
Quent1n
Azt mondja, hogy kitart a SP mellett de inkább mutassa. EP3 már bőven késésben van, aztán a Portalon kívül más SP-jük nem is nagyon van. A súlyáról meg annyit, hogy sose értettem, hogy akinek ennyi pénze van miért ilyen igénytelen. Ld. Mádl Ferenc fogait akár most hirtelen. Fura népség vagyunk. :)
15.
15.
felegyi
#10: Az ott 2 kurva ... nem a 150 kilójáért szeretik a picsáhhh-k!

Szerintem egy jó Single játék többet ér mint egy jó MP-es game, legalább valami maradandót is hagy az emberben!
14.
14.
kratos83
A jobb oldali csaj még villant is egyet. :D
12.
12.
vytros
Hát igen, a programozás ilyen bulákat is szerezhet neked.
11.
11.
Teuton
Remélem tudjátok mit jelent ez! Left 4 Dead 3!!

*megy és megsiratja a HL3-at*
10.
10.
hedzsooo
#4: LOL ! XD Amugy tenyleg ki az a 2 durva lany a kepen ? XD A 2 hugicaja a soroshasunak ? XD Vmi jobb kep mar nem volt ehhez a cikkhez ? ^^
9.
9.
hedzsooo
Bizony egy Half Life 3 jol jonne mar toluk. Egyjatekos mod, azaz a sztori mod pedig ha ki lenne egesziteve a co-op lehetosegevel a jovoben tobb jatekban is, h haverral is lehessen tolni, megint 1 jo dolog lenne. Megfelelo koritessel, sztorival es karakterekkel, meg miegymassal persze. ^^ :-)
8.
8.
Malackutya
Osztom az előttem szólók véleményét! Episode 3-at! Szerintem a Portal 2 grafikája tökéletes lenne egy Ep.3-hoz,én tökéletesen megelégednék vele. Az Ep. 2 olyan idegesítően ért véget :(
7.
7.
GhostDog24
6.
6.
GhostDog24
Lehet h én vagyok ilyen beteg de szerintem 1 jó single player story olyan mint egy jó könyv és örülök h nem lesz a single playereknek vége, föleg a valve részéről, mert nagyon hiányoznána Gordon, Alyx és Chell is.
5.
5.
Józsi_Doe
Nyilván a sok játékos felhördülése miatt ezt muszáj volt lenyilatkozni, de remélem ennek a nyilatkozatnak magasabb a valóságtartalma mint a post elején említettnek.
4.
4.
hegyomlás78
Ha a csajok lebuknak biztos nem ázik meg a fejecskéjük!!!!!!Egyépként HALF LIFE 3 at mindenkinek !!!!CSá
3.
3.
Hubert Cumberdale
Ehhez annyit fűznék, hogy: Na azé bazmeg!!! :D
2.
2.
tjames
EP3-at a népnek ! ! ! !
1.
1.
giga321
Én csak a Portal 1-el játszottam , de ott is elakadtam :D.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...