Május végén áll teljesen helyre a PSN

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony egyik szóvivője szerint május 31-én állhat teljesen helyre a PlayStation Network, ami azt jelenti, hogy hat hét szünet után lehet újra százas a rendszer. A japánok a múlt hétvégére ígérték a részleges újraindulást, de ahogy arról beszámoltunk nemrég, abból nem lett semmi.

Még mindig nem tudni, ki állhat a PSN feltörése mögött, de jól betalált, az biztos. A Sony-nak nem csak az ellopott adatok miatt bekövetkező bizalmi válsággal kell szembenéznie, de anyagi károkat is szenved majd: az esetleges kártérítések mellett minden egyes nap, amíg a PlayStation Network - illetve leginkább a Store - nem működik, addig a bevételek is elmaradnak.

Ha minden igaz, jó ideig nem is lesz újra PSN, legalábbis nem száz százalékos formában. A Sony a lekapcsolás után először április 27-én mondta azt, hogy a kezdetben tervezett egy-két napnál tovább, talán egy hétig is eltarthat majd a rendszer helyreállítása. Legutóbb azt hallottuk, hogy a részleges újraindulás a múlt hétvégére várható - mint a mellékelt ábra mutatja, hiába vártunk, mert a PSN még mindig nem működik.

A cég szóvivője, Shigenori Yoshida a Bloomberg ma már úgy nyilatkozott: május 31-én állhat teljesen helyre a hálózat, addig a biztonsági rendszer megerősítésén fognak dolgozni. Arról már nem esett szó, hogy lesz-e részleges újraindítás, de erre minden esély megvan: egyfelől a Sony számára nem egészséges, ha a PSN hat hétig le van kapcsolva, másfelől kénytelen lesz fokozatosan elindítani a szolgáltatást, mert a több tízmillió felhasználó együttes beáramlása is okozhat nehézségeket. Reméljük a legjobbakat.

77.
77.
pari45
Jó lenne ha már ma lenne de ez nagyon valószínűtlennek tűnik. Az amcsik meg... kitudja hogy náluk mi igaz és mi nem.
76.
76.
pari45
Hát a remény hal meg utoljára. De mi előbb XD
75.
75.
Vurgi
#74: persze, már én is tűkön ülök... ja, hát az elég nagy kib*szás lenne, ha az amcsik 1 nappal előbb már nyomathatnák. Az a link a PlayStation blogon van?
74.
74.
shatterhand
#72: én azért bizakodok,hogy délutánra itt is lesz
73.
73.
shatterhand
#72: igaz
bár de most mire várnának
belinkeltek egy oldalt, hogy hol van visszakapcsolva és 1-2 órája már az összes usa állam felkerült
azért széép lenne, ha az usa akár 1 nappal is elöbbre járna nemhogy hozzánk, de a japókhoz képest is
72.
72.
Vurgi
#68: de várlál, én is olvastam a playstation blogot, és ott csak Amerikára vonatkozó dolgokat írtak, hogy minden államban ugye máskor indítják... Európáról és más régiókról szó se volt... :/
71.
71.
pari45
Jó hát ezt meg lehet oldani ha tudod a régit szóval . Igaz múltkor én is szívtam vele egy napot mire megszereztem a régit és egy újat feltudtam regisztrálni de sikerült ÉS pont utánna törték fel szal. XD
70.
70.
shatterhand
#69: én is csak olvastam, hogy mivel fog indítani, ha elindul
Minden accnak új jelszót kell majd adni. Ha elfelejtetted akkor kicsit komplikáltabb és végső esetben kéne egy új acc (ha ez egyszerübb).
69.
69.
pari45
Na de várj. Most akkor magában a PS3-on belül kell a jelszót megváltoztatni nem ?
68.
68.
shatterhand
#67: úgy lenne?
be van jelentve már és folyamatosan kapcsolják a régiókat
de kell majd új jelszó!!
szal lehet előkeresni az email/jelszó párost vagy körülményes lesz az indítás
67.
67.
pari45
Bár csak úgy lenne. Én nagyon tudnám értékelni ha végre lehetne tolni a dolgokat.
66.
66.
shatterhand
#65: USAban már működik
elvileg most mi jövünk
sztem pár óra és jó itt is
65.
65.
pari45
Skacok FONTOS!! Elérhető a PS3-hoz a 3.61-es frissítés. Most töltöttem le a PS-re szóval tegyétek meg ti is .Amint újra belehet majd lépni online jelszót kell változtatni. A PSN.bolgján fent van 2 hír is. Az egyik az eddig visszarakott országokban PSN a másikban Kazuo Hirai mond beszédet hogy sajnálja és hogy mik a teendők.
64.
64.
oclahoma
Gyerekek nem tud arról valaki valamit hogy meglesznek e modositva a nevek ???
63.
63.
Hororo
nem vagyok valami játék függő, és eddig nem is nagyon érdekelt, hogy nemlehet játszani... de mostmár kezd kilenni a fa..om nekemis
62.
62.
Bisur1996
PC 4ever.
Egyébként 100% újra feltörik vagy megpróbálják...
61.
61.
Raidermeister
Szerintem ha rendbe hozzák a rendszert akkor is pár nap, pár hét, pár hónap de legfeljebb még egy év és újra feltörik mert szerintem úgy gondolják hogy nem fizettek meg még eléggé a Sony-nak és akkor megint menni fog a Trash-talk és ha lesz PS4 azt is fel fogják törni mert most már szerintem komoly bajuk van a Sony-val ami nem fog hamar alatt eloszlani. :(i
60.
60.
Camaroo
#54: nem kell azért így eltúlozni a dolgot....
59.
59.
rapapa
#54: Na ide figyelj playboy, ez nem trollkodás, nem fanboykodás, mindkét konzolom van, csak én nem teszek úgy mintha részvényese lennék a sonynak, és nem fényezem őket ha balfaxoskodnak, ez ilyen egyszerű, te nagyon egyszerű
58.
58.
K/G.
#54: Feltörték, de leállásra tudtommal még nem kényszerítették a Liveot, ilyen hosszú időre meg pláne nem. Persze lehet, hogy csak nem akarták. De a Sony akart nyílt frontos háborút vívni gerillák ellen. Elbaszta, most issza a levét, meg még fogja is sokáig. Ennyi.
55.
55.
Zauder
#49: Abban igazad van (ha lehet hinni a szakértőnek), hogy orbitális hibát vétett a Sony, mikor egy elavult standard Apache-ot használt kiszolgálónak.

Bár ez nekem nagyon sántít....

Rendszermérnökként dolgozom egy fejlesztő cégnél, és mi sem csinálunk ilyen ordas hibát, pedig bolha méretű cég vagyunk a Sonyhoz képest.

....és ahogy már sokan írták előttem: nem létezik feltörhetetlen rendszer. Nemrég volt egy hír itt a Gamekapocs-on, hogy egy hacker-csávó cirka 6 perc alatt belépett egy MS fejes Live accjába.

A Microsoftot sem kell isteníteni, a vezető op.rendszerükből is előbb jelenik meg a kalóz-változat, mint az official. :)
54.
54.
#49: Kíváncsi leszek, ha majd megy a PSN, (ami 5 évig kifogástalanul ment), akkor majd mit pofázol!???

Te egy X360 fanboy vagy, de még itt is trollkodsz! Sőt, minden PS3-as hírnél (trollkodsz) kifejted a különbejáratú véleményed a PS3-ról és a PSN-ről. Nem unod még az állandó szarozást, okostojás???

(Itt többek nevében beszélek már, állítom.)

Az persze, gondolom át sem futott az agyadon, hogy egy jó kódfejtő banda a szupernek hit XBOX LIVE-odat is feltörné ennyi idő alatt 10-szer is.

A Sony rendszere (XMB) sokkal jobb, mint az MS-é. Az X360-at már régen feltörték, (legalább 2-3 éve), a Sony rendszerét csak mostanában, ami nem is maradandó, mert egy firmeware frissítélssel a jailbreaknek is annyi.

Akkor hogy is van ez? Melyik is a szar?
53.
53.
kicsi_don
#49: nem gondolom azt, hogy ha valami 10 éve megy akkor nyugodtan hátra lehet dőlni...
de bár ne legyen igazam.
51.
51.
KeenKonzol
Tök jó a PC, az , XBOX, szeretem őket, de PS3 forever :) PSN meg lesz, de addig is, annyi jó "single" PS3 játék van, hogy no comment. Szerencsére a network leállás nem érintette a PS3 single kampányokat.. No fear, szóval a Játék legyen veletek, gamerek! Viszlát PSN-an és LIVE-on!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...