Half-Life 3 programkód a Portal 2-ben?

  • Írta: InGen
  • 2011. május 13.
  • Pletyka
Link másolása
Az ilyen jellegű felfedezésekkel az a baj persze, hogy sosem tudjuk, hogy az egész valami véletlen folytán maradt benne a programban, vagy a készítők direkt rejtették el az utalást. Mindenesetre a Portal 2 frissen kiadott modkészítőjében a combine-ra találtak utalást a szemfülesek.

A tegnapi napon került fel a Steamre a Portal 2 modkészítő eszközének béta verziója, amire természetesen a rajongók rögtön rá is vetették magukat. S ahogy az ilyenkor néha lenni szokott, rövid keresgélés után találtak is egy utalást a programkódban, ami az "npc_combine_advisor_roaming"-hoz tartozik. Ami - meglepő módon - egy combine NPC különböző adatait tartalmazza.


Az NPC kódsorai között találtak utalásokat olyan dolgokra, mint a lövés, célzás és pajzshasználat, valamint olyan képességekre, mint az "avalanch blast" vagy a "spit attack". A hozzáértők szerint ez a rész nem az előző Half-Life epizódokból maradhatott hátra, hanem valami újdonságra mutat rá.

Halvány reménysugár tehát, de az igazi Half-Life-rajongóknak elég a legkisebb szalmaszál is, amibe belekapaszkodhatnak.

24.
24.
Berencsit
#23: hát igen... az ep 1, meg ep 2, elég rövidre sikeredett, szval remélem ennyi év mulva kapunk egy min. 6-órás játékkampányt. amúgy én azon se lepődnék meg, ha a következő Hl-kopperatív módos lenne. ;)
23.
23.
kebi90
#11: Megvolt az is csak rövidnek tartottam :/
#22: Én nem kritizálok vagy nyilvánítok ostoba megjegyzéseket egy olyan valamire amiről fogalmam sincs milyen, amíg magam ki nem próbáltam. Mint pl: egyesek, akik 1-2 teaser vagy kép után kritizálnak vagy olyan okosságot írnak, hogy lefordulsz a székről :D Tiszteletem a kivételnek!

UI: A Half-Life következő része remélem megtartja jó szokását és hosszú, élvezetes játékmenettel kápráztatja el a játékosokat, nem fog annyira a grafikára menni és mellette 3-4 órás játékmenettel kiszúrni a szemünket, mint a mai legtöbb játék sajnos :(
22.
22.
GhostDog24
komoan mondom néha csak a kommenteket jó olvasni itt nem is a híreket pl.:10#- bírom az ilyen gyerekeket... nem negatívan állnak hozzá régi vagy új dolgokhoz hanem kipróbálják és aztán döntenek...
21.
21.
AleshRp
Nem nagyon illik ide de ezt muszáj megosztanom veletek :D

http://www.duelinganalogs.com/comic/2011/05/02/portal-tetris/

Vicces. :D
20.
20.
Dresa
#14: Egyszerűen csak régivágású játékfejlesztők, mint a Blizard... Megtehetik h 4-5 évet ülnek egy kiegészítőn is akár, de ha valamit kiadnak az csakis minőségi lesz...
Csak türelmesnek kell lenni :(
19.
19.
faint13
Lehet csak elkezdték a fejlesztést, és benne maradt, de személyes véleményem szerint az új motort előbb megvárják az ep3-mal vagy a hl3-mal.
18.
18.
adye
#17: Nem. Ez teljesen más. A valve a többi kiadó fejőstehenéből él, és baszott nagy monopóliuma van az online játékértékesítések terén. Egy relatíve sikeres játék is elenyésző bevétel nekik ehhez képest.
17.
17.
Giggsy
#16: Oké, hogy Steam, de a többi nagy játékfejlesztő/kiadó sem csak egy fejőstehénből él. Ez kábé olyan, mintha az EA csak teszem azt a Mass Effect-et adná ki, az Activision meg mondjuk csak a CoD-ot.
16.
16.
szogyenyi
#14: A Valve-nek már magából a Steamből is annyi lé gyűlik össze, hogy ha úgy döntenének, hogy a Portal 2 volt az utolsó kreálmányuk, simán megélnének egy darabig még biztos. Gondolom ez az egyik fő oka, amiért nem sietnek a HL2-vel. Meg hogy minőségi munkát kapjunk a kezünk közé.
15.
15.
adye
#14: Sikeresnek egy játékhoz képest nagyon is az volt a maga idejében, de a valve pénzmalmára igazából a steam hajtja a vizet, nagyon ráálltak a rendszer kibővítésére és (gondolom én) az érdemi játékfejlesztés e-miatt háttérbe szorult a cégen belül... pufi Gabe ide vagy oda, ott is az öltönyösöknek kell rábólintania mindenre, őket meg kevésbé érdekli, hogy Freeman újból szétvágjon mindenkit a feszítővasával (gondolom én).
14.
14.
Giggsy
Amúgy a Half Life nem volt elég sikeres anyagilag, vagy mi a rákért nem folytatják már? Mármint a Beyond Good & Evil esetében tudom, hogy a viszonylagos sikertelenség miatt nem jött az újabb rész és a Dreamfall folytatása is ugyanezen okból nem készült el. Na de a Half Life-é miért nem?
13.
13.
JcGross
Valószínű, hogy a két történet, a Portal és a Half-Life története egybe fog fonódni, és szerintem ezért kellett várniuk a következő Half-Life résszel, mert előtte muszáj volt a Portal 2-t kiadni.
12.
12.
Hubert Cumberdale
#10: Ennyit a HL-ról! Ennyi év után is így vélekednek azok akik először próbálják ki.
11.
11.
pjoco
#10: Gratula! :D Most pedig játszd végig a Portalt!
10.
10.
kebi90
Kövezzetek meg, de most jutottam el odáig 2 hónapja, hogy kipróbáljam a Half Life 2-őt és két Epizódját... a mostani véleményem a játéksorozatról: Ez király, úgyhogy folytatást de mánjelleggel :D
9.
9.
ATi0021
Nem tudom ebből miért egyből Half-Life 3-ra gondoltok. Először még kell jönnie egy Episode 3nak. Amúgy volt más utalás is a Portal 2ben a következő Half-Lifera, még pedig a Borealis:
http://www.g4tv.com/thefeed/blog/post/712006/portal-2-easter-egg-video-finding-borealis/

8.
8.
adriano28
sosem lehet tudni semmit se
7.
7.
Hubert Cumberdale
Ezt a szart. Ez nem hír. Senki nem állította tudtommal, hogy nem ugyan az a motor hajtja a portal 2-t, mint az ep2-t. Meg miért egyből HL3? Ugyan már!
6.
6.
freddyx
Nem rosszból,de a Valve következő játéka a Dota 2 lesz( legalábbis amennyire én tudom) és ha bármire is utalás lehet bármilyen adat,az szerintem logikusan..a Dotához kapcsolódik..
5.
5.
adye
#4: Újabb kurva nagy bölcsesség =D

Hallod azt hallottam hogy attól ha egy üzbég szamár elfingja magát még nem biztos hogy hidegfront lesz Máriapócstól keletre.
4.
4.
Józsi_Doe
Attól hogy találtak néhány nyomot ami a Hl2ep3-ra utal, még nem biztos hogy halad a játék fejlesztése
3.
3.
SSJ Gábriel
Hát reméljük.
Csak aztán tényleg legyen HL3!
1.
1.
Giga0509
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...