Még több jel a The Witcher 2 konzolos portjáról

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 18.
  • Érdekesség
Link másolása
A The Witcher 2: Assassin's of Kings tegnap jelent meg PC-re, a lengyel fejlesztő, CD Projekt RED egyre többet utal a varázslatos RPG konzolos portjai felé, melynek igazán örülünk. Elmondásuk szerint, ha a csapat az Xbox 360-as és PS3-as változat mellett dönt, azok nem lesznek gyengébben megvalósítva.

Tomasz Gop vezető fejlesztő a Nowgamernek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy egyre kedvezőbbek a visszajelzések a friss PC-s változat felől, s ha a stúdió konzolos verziókat akarna, akkor kifejezetten koncentrálnának a gépek speciális lehetőségeire.

"Elkészítettük a PC-s verziót, amely egyáltalán nem lett szívás. Ily módon elkezdhetünk gondolkozni azon, hogy hol is állunk. Ezért kezdtük el, hogy jó érzéseink legyenek. Ha a jövőben bepróbálkoznánk a konzolos verziókkal, biztos vagyok benne, hogy nem lesznek bénábbak, mint az eredeti. Semmilyen módon nincs szükség arra, hogy a The Witcher 2-t leegyszerítsük konzolokon."

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a CD Projekt meghonosítsa magát a Microsoft és a Sony gépein, a The Witcher első részét Rise of the White Wolf címmel be is jelentették Xbox 360-ra és PS3-ra, ám a munkálatok sajnos nem fejeződtek be, mivel akkor ütötte fel a fejét a gazdasági világválság. Gop a múlt hónapban a Eurogamernek említette, hogy a The Witcher 2 konzolos prototípusát már elkészítették, bár még teljes mértékben nem kezdtek neki a fejlesztésnek, míg a PC-s kiadás el nem készült.

"Miután kiadtuk a The Witcher 2-t PC-n, már csak le kell ülni egy Excel-táblázat elé, és figyelemmel kell kísérnünk a terveinket és a menetrendet. Akkor tudunk teljes örömmel bejelenteni bármit is, mikor tudjuk, hogy a csapatunk hányadán áll, milyen minőségben tudunk előre tervezni, figyelembe véve a munka mennyiségét. Aztán végre elmondhatjuk a világnak, mit is tervezünk és, hogy nagy nap legyen a kiadás napja."

Mi ez kérem, ha nem egy konkrétan nem kimondott megerősítés a fejlesztők részéről? Már csak a hülyének nem esik le, hogy már biztosan készülnek a konzolos portok. Talán az E3-ra tartogatja a CD Projekt a nagy bejelentést? Ha így lesz, a konzolos szerepjáték rajongók összepisilhetik magukat a gyönyörűségtől.

Végül, aki nem fél a spoilerektől, álljon itt a minden tekintetben kielégítő The Witcher 2 első húsz perce! Tényleg csak azoknak, akik nem félnek, meg azoknak is, akiknek heveny merevedést okoz Triss Merigold hívogató teste!

16.
16.
Shadowkill
#15: Mindent kikapcsoltam már,és legalacsonabbra tettem,és még igy is szaggat.
Fogalmam sincs mi lehet a baj.
15.
15.
Killerbee
#14: Az uber samplinget kapcsold ki. Magyarba azt hiszem "legjobb mintavétel"-ként van.
Ez jelentősen visszafogja a vasat. Ha kinyomod mennie kéne f@szásan.
14.
14.
Shadowkill
#13: Pedig van baj,méghozzá elég sok.Nekem minden beállitással a legalacsonyabbra véve is iszonyatosan szaggat,élvezhetetlen.
Pedig simán megvan a gépigény a normál beállitásokhoz is,letöltöttem az uj beta drivert,letöröltem a 3D vezérlöket,és nem jó igy sem.
Érdekesség,hogy ha ultrára állitom akkor lesz sokkal rosszabb,csak kicsivel.
Remélem kiadnak gyorsan valami patchet,mert az optimalizálás egy katasztrófa,legalábbis én rengeteg helyen olvastam emiatt panaszt.
13.
13.
thernielle
#10: Nincs semmi baj az optimalizálással, az én gépemet autodetect-ben minimum beállításokra ajánlotta és olyan vígan állítottam be high-ra, hogy még. Tökéletesen, folyamatosan, simán fut. Az ultrát is bepróbáltam - ahhoz mondjuk tutira nem árt egy jó i5-ös proci ;)

#11: Mindenképpen vedd meg told végig, a grafika és a játékmenet ma is nagyon odaver (mondom, tudom, tegnap vittem végig újra), simán egy fasza játékról maradsz le ha kihagyod :)
12.
12.
thernielle
#5: Azért ez így nem teljesen igaz. Mármint az irányítás része, a konfigurálással teljesen egyetértek :)
Mivel tegnap este játszottam végig az egyet (sokadjára, mert évekkel ezelőtt sajnos letöröltem), hogy importálhassam a mentésemet a kettőbe azért vannak fogalmaim az irányításról és el kell hogy mondjam, hogy totálisan más. Durván más. Playstation 3 tulajként azt kell mondjam, hogy ennél konzolosabb, kontroller után sikoltó irányítást PC-n keveset láttam :) No offense, remélem nem lesz harag emiatt, szigorúan szubjektív vélemény. És nekem is jobban tetszett az egy harcrendszere is. Sokkal látványosabb volt, mint ez a földön körbehempergős - ráugrós hülyeség. Képzeld el a kedvenc hősödet a mozivásznon, amint a jelenetek döntő többségét a homokban bukfencezve, hemperegve tölti :) Ja, ettől a játék még iszonyatosan hangulatos és nagyon jó, csak kellett kb 20 perc mire elkezdtem élvezni, addig csak az irányítással küszködtem.
11.
11.
p3ti
Nem volt szerencsém ki próbálni az első részt PCn , de itt sokan istenítik , lehetséges hogy belenézek ;)
10.
10.
legalább konzolra normálisabban optimalizálják mint pc-re
8.
8.
Django
Ez tényleg a nap híre, tuti megveszem!
7.
7.
drakecsaj
#6: Csatlakozom! Ez bizony részemről a nap híre! ^__^
6.
6.
vuliem
Na, akkor én most megyek is pezsgőt bontani :D
5.
5.
Split
#4: A konfigurálhatóságával mi bajod? Szerintem ritka jól személyre lehet szabni, kevés játéknál van ennyi opció... Mondjuk az irányításbeli gondodat sem értem. Az egyet is teljesen így kellett irányítani, mi bajod vele?
4.
4.
Józsi_Doe
"Semmilyen módon nincs szükség arra, hogy a The Witcher 2-t leegyszerítsük konzolokon" - hát tényleg nincs, mivel eleve konzolosra csinálták a kezelőfelülettől kezdve, az irányításon át, egészen a program konfigurálhatóságáig.
3.
3.
felegyi
Nagyon jó játék, az Nvidia kártyások szedjék le az új beta drivert, elmondhatom hogy a gépigény a driverel kombinálva egész "átlagos"... anélkül meg játszhatatlan, azért egy patch még bőven elférne a héten!

Amúgy meg tényleg konzolos a kezelőfelület, mondjuk szerintem csak emiatt nem kellett volna változtatni a "kattingatós" támadásos módszeren, max a konzolosknak a mostanit tették volna be. Nem vagyok rosszmájú, félreértés ne essék... de haragszok a kontrolleres társaimra emiatt...
2.
2.
Split
Nem sajnálom ezt a konzolosoktól, mert igazán jó játék! Örüljünk neki inkább együtt! :)
1.
1.
adikas21
Én még nem telepítettem,de úgy tűnik igaza lesz az illetőnek aki nem rég hsz-ben azt írta nagyon konzolos lett a kezelőfelület és nem lepődik meg ha bejelentik konzolra.Hát itt van.
Amúgy játszható Pc-n,mert videók alapján nagyon jónak tűnne?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...