Problémák az új Xbox 360 lemezzel a tesztereknél

  • Írta: InGen
  • 2011. május 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Ezerrel folyik az új Xbox 360-as dashboard update, s így az új lemezformátum tesztelése is. A frissítés a teszterek egy kis részénél viszont furcsa hibát eredményezett: a konzol nem tudta többé olvasni az eredeti játékokat, így a masina gyakorlatilag használhatatlanná vált.

Az új Xbox 360 dashboard frissítés egyik legnagyobb újdonsága az XGD3 néven futó lemezformátum bevezetése. Az új lemezeken a fejlesztők 1 gigabájt extra helyet használhatnak majd, valamint az erősebb másolásvédelmet is kapott. Többek között ennek a tesztelése is zajlik most külsős bétatesztereknél.

 
Néhány szerencsétlenül járt teszternél azonban a frissítés egészen furcsa hibát eredményezett: a konzol nem tudta többé olvasni az eredeti játékokat, amit egy "Disc Unreadable" vagy "Disc Unsupported" felirattal jelzett.

A Microsoft azonban tudja követni a teszterek gépeit, s így az új frissítéssel kapcsolatos eredményeket is, ami nagyban segíti őket a fejlesztésben. A meghibásodott gépek helyére újakat küldenek ki, a hibát pedig nyilvánvalóan javítani fogják az update végleges megjelenéséig, ami a tervek szerint hamarosan esedékessé válik.

Kösz, dante92!

21.
21.
demetermesi
#9: És hogy kapom meg a konzolt ?
20.
20.
demetermesi
És hogy kapjuk meg a konzolt ??
18.
18.
cemi
Úgy imádom ezt a szöveget hogy erösebb másolás védelem...ami kellö idön belül fel lesz örve:)Érdekes egy cég ez megkell hagyni:D
17.
17.
adamsfamily
#14: Sokra nem mennek vele mert már megcsinálták a rippelő program az xgd3-as lemez formátumhoz.A kulcsok írására/olvasásra is meg van már a megoldás.Szóval ez a frissítés nem nagyon tud gátat szabni a warezosoknak,de szerintem nem is fognak tudni.
15.
15.
M.invisible
#12: De ezt nem így kell szerintem felfogni, hanem, hogy példával éljek képzeld el, hogy a FFXIII xbox-os verziója a 3 dvd által 3GB plussz helyet nyertek volna, így pl az átvezetők elfértek volna a lemezeken 720p-ben is, de talán nagyobb felbontásban is. Szóval ki lehet használni azt az 1GB plussz helyet, csak már sokkal korábban kellett volna ezt kitalálni!
14.
14.
Bisur1996
#9: Azért akarják kalóz mentesre... hogy esetleg ha valakinek nem mennek másolt gammák, akkor lehet vesz egy újat, vagy eredeti gameket. Esetleg már várja új generációt... mostanában Sony-t nem sokan választják.
+ lehet tanultak hibájukból és nem akarják, hogy új boxon is sokan warezoljanak.
De ez csak egy meglátás.
13.
13.
Sakee
Most kell hírdetni: Régi alig működö, szüz boxot veszek,ha lehet nagyon régit. S ha jön a frissítés küldjük az MS-nek egy új 250S osztályúért cserébe :D
12.
12.
Mortician
#9: Arra még megfelelő lehet ez az egész felhajtás, hogy a következő gép kiadásáig így tesztelik a védelmet. Ha beválik, akkor azt alkalmazhatják a következő gépnél is, szvsz bármilyen lemezformátumhoz oda tudják illeszteni ezt a rendszert.

Az viszont tény, hogy az a +1GB annyit ér, mint halottnak a csók. Nem hiszem, hogy sok játék került volna úgy kiadásra több lemezen, hogy csak ennyi kellett volna neki.

A tesztelés meg pont ezért van, hogy időben kiszűrjék az esetleges hibákat. A garancia pedig nagyon korrekt, de azért remélem az én Japseres Arcade gépem továbbra is tökéletesen fog működni. :)
11.
11.
ogysamson
nem futna az eredeti játék? az jó!? fasza frissités:)
10.
10.
adamsfamily
#9: Ezt nem úgy kell érteni,hogy 10 gigás lemezek lesznek,hanem úgy,hogy nem volt rendesen kihasználva a dupla rétegű dvd mert az az egy giga amit felszabadítanak az eddig ki volt töltve szeméttel.10 gigás dupla rétegű dvd-t eleve fizikai képtelenség gyártani.
9.
9.
dante92
Küldtem be mégegy hírt még tegnap (20 percig írta...szívesen), hogy bárkinek, akinek ilyen hibája lesz az kap egy 250 gigás Slimet.
Amúgy meg én se tudom mit akar a M$ plussz egy gigával. Most tegyük fel lesz ez a XGD3 10 gigás. attól még egy Dead Space 2, vagy egy Mass Effect 2 még mindig két DVD-n fog elférni...Ha már bôvítik a tárhelyet, akkor legalább 10 gigával, hogy egy robadt játék ne 20 lemezen jöjjön ki! Ennek az egy gigának semmi értelme!
Ez az Update a kalózok ellen készült, s mégis a M$ saját magát szopatta be, gratulálok nekik :). 2005 végétôl jött ki a konzol, kb 2006-tól ment a kalózkodás. Most minek akarják erre a pár évre kiütni a kalózokat? Szó se róla, nem vagyok én velük, de akkor legalább a következô generációs konzoljukat tegyék kalózmentesre, NA :)!!!
8.
8.
Mathia$
#4,#5: xDDD Nem máj31-re gondoltam, hanem ezután a rémhír után még annyira se lesz kedvem fel merészkedni xdd

#6: Itt az a baj, hogy a másolt gameket amúgy se viszi majd a frissítés után... Továbbá a NoJtag, NoDRM és JTAG cuccok se működnek majd.
A hírből pedig kiderül, hogy ezek mellett meg még az eredeti játékok sem! :)))
7.
7.
hakydakillah
Hmmm…, és ha ezt a hibát nem orvosolják rendesen, és ez az update elkúr olyan gépeket, amikre már lejárt a jótállás? Tiszta baromság ez a + 1 GB… Ennyi éven át nem kellett, most már az xbox 360 végső szakaszához ért, max 1-2 év az új generációig - SZERINTEM, akkor mit kell most szarakodni?
6.
6.
BloodyDeath
Ha nem viszi az eredeti gammát ki kell flaheltetni oszt már is viszi az irott játèkokat. XD
A probléma már is megoldva :D
5.
5.
Sakee
#4: Szerintem május 31, de üssetek meg ,ha nem :)
4.
4.
dante92
#2: Miért, 30.-a után mi lesz? :)
3.
3.
Sakee
Elvileg máj19 (ma) volt az első dátum a bevezetésre,de eszerint mégsem ma lesz. Akinek meg bekotlik a gépe,úgy tudom, 250gigásat fog kapni. Enyém biztos nem( Slim4gigás van).
Iceman: nyugi, csak simán írtani fogja a dvd-romot, felülírja a "flesst",biztos tudják mit csinálnak, s minden frissítésnél ez lesz elvileg ilyen "felülíró-ellenőrző"
2.
2.
Mathia$
máj 19-től 30-ig fel se merek menni live-ra, ezután meg pláne nem :D
1.
1.
xICEMANx
Hmm... érdekes lesz... Kiváncsi leszek én arra az erősebb másolásvédelemre... xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...