CryEngine-re épít szimulátort az amerikai hadsereg

  • Írta: InGen
  • 2011. május 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Az amerikai hadsereg nem először fejleszt játékot, habár a frissiben vásárolt CryEngine 3-ra most nem konkrét játékot készítenek, hanem a világ legvalósághűbb katonai szimulátorát. A dolog persze nem lesz publikus, hiszen kizárólag a katonák kiképzésére és küldetések szimulálására használják majd.

Az amerikai hadsereg 57 millió dollár értékben fejleszti a Dismounted Soldier Training System névre hallgató szoftvert, melyhez megvásárolták a Crytek által fejlesztett CryEngine 3-at. Floyd West, akinek a titulusát most túl hosszú lenne leírni, nyilatkozott a dologgal kapcsolatban, s elmondása szerint ez lesz a legvalósághűbb katonai szimulátor, ami valaha készült.

 
A projekt nem egy egyszerű játék lesz, amit egérrel és billentyűzettel kell nyomni, hanem egy fejre csatolható kijelző segítségével lehet mozogni a 10x10 láb méretű kiképzőszobában. A katonáknak nem csak a kijelzőt kell nézni, hanem "használniuk kell a valós periferiális látásukat is, hogy ne ütközzenek bele a csapattársaikba" (sic!). Ez mondjuk elég bután hangzik, de hát tudjuk, hogy az amerikaiak találták fel a "friendly fire" fogalmát is.

A "játékot" magát egyébként egy spéci laptop futtatja, amit a katonák egy hátizsákban visznek magukkal. West szerint ugyan a laptop maga nem sztenderd bolti cucc, de a benne lévő hardverek nagyon is azok: boltban is kapható processzorokat használnak, és NVIDIA grafikus magokat.

A rendszer segítségével a hadsereg le tud modellezni egész bevetéseket a valósághoz nagyon hasonló terepviszonyok között: "A cél olyan környezetek megteremtése, amelyekben a katonáknak dolgozni kell manapság. Szóval ez Afganisztán lenne, annak hegyes és barlangos viszonyaival, valamint az iraki sivatag, de akár erdős részek is."

West szerint azért esett a választás a CryEngine 3-ra, mert pontosan képesek vele reprodukálni a földi járműveket, repülőgépeket, a gyalogos harcot, az irányított fegyvereket, lábnyomokat, a lábak által összetúrt földet és füvet, a változó környezetet és a sűrű növényzetet.

Durva?

13.
13.
p.balou
12.
12.
kukac450
10.
10.
Speper
Modern háborúkat már így kéne megvívni. CoD bajnokság :D USA vs. Oroszország :D Leülnek 200v200 :D Ott ordibálnának h kemper orosz teee kutya :DD
8.
8.
bolondgyerek
#3: de előtte megjelenik bal fenti sarokban, h melyik arabot ölte meg és hogyan, milyen fegyverrel. aztán jon csak a felkiálltás : PWND vagy BOOM HEADSHOOT...

amúgy szerintem nyugodtan tréningezhetnének vérpistikékkel is. tuti kiképzés lenne napi x órát eltőltő hardcore játékosok ellen.
5.
5.
peter.biro
Azon gondolkodtam hogya terep adottságaihoz híven , rakni kéne bele állatokat is . Mittomén jön a szúnyog megcsíp (vagyis a kiképzőtiszt megszúr egy tűvel) mész a dzsungelba jönnek az őslakosok és kiderülne hogy melegek (bejönne 2 nagydarab néger állat és ...) Komoly Misson Failed You Are Eaten by a Tiger!!! :-)
4.
4.
wigyory
Egy légkondival felszerelt szobában az amcsi kottona szerteszéjjel kóborol a sivatagban bebujik a barlangokba is-de hogyan? Lesz mozgó talaj is a szobában-futó homok?
3.
3.
adam222
már látom magam előtt... Amcsi katona leöl egy arab terroristát , erre el űvölti magát h PWND! atom lol ...
2.
2.
Mortis
S űrlények véletlenül nem kerülnek bele? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...