Sony: nem hittük, hogy megtámadnak minket

  • Írta: InGen
  • 2011. május 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár úgy tűnik, a Sonyt ért támadások után kezd lecsendesedni az internet viharos tengere, s a szolgáltatás is lassan teljesen helyre áll, vicces olvasni a cég elnökének nyilatkozatát. Ezek szerint a Sony egyáltalán nem számított támadásra, s azt hitték, a biztonsági rendszerük maximális védelmet nyújt.

A PlayStation Networköt ért támadássorozat után - bár még az utolsó támadás előtt - nyilatkozott a Sony elnöke, Howard Stringer, akinek szavaiból kiderül: a cég úgy gondolta, hogy robosztus, és megfelelő a biztonsági rendszere. Aztán persze rájöttek, hogy ez nem így van: "Nyilvánvalóan látszik, hogy a hálózati biztonsági technikáink nem tudták megakadályozni a támadásokat, s most arra próbálunk rájönni, hogy miért nem, s persze igyekszünk megerősíteni a rendszert."


Ez azonban még csak a vallomás egyik fele. Stringer azt is elmondta, a PlayStation Network frontjáról egyáltalán nem is számítottak támadásra: "Ez egy olyan hálózat, ami a felhasználóknak ingyenesen nyújt szolgáltatásokat, így nem tűnt valószínűnek, hogy innen kapunk támadást."

A nagyfőnök úgy látszik, elfelejtette, hogy létezik egy PlayStation Plus néven futó szolgáltatás, ahol tetemes mennyiségű felhasználó a bankkártyájával fizet extra szolgáltatásokért - nem lenne meglepő, hiszen Stringer arról sem tudott egyébként, hogy 2008-ban egyszer már egy kisebb hackertámadás érte a PSN-hálózatot.

9.
9.
myrte
egy pitiáner oldalt is simán támadás érheti, nem hogy egy ekkora céget...

4#: LOL XD
8.
8.
odin2011
A STORE induljon már újra!!!!!!
6.
6.
NECROSMOKE
Pedig erre lehetett volna számitani, mert benne van a pakliban az is(igaz részemről én sem gondoltam volna, hogy épp ekkora támadás éri őket)Nagyon elbízták magukat, és megkapták a magukért, de hála, hogy túl vannak ezen már.Még cak a PS Store-t kell visszaadják és akkor minden rendben lesz...?
4.
4.
AnimeWarlord
Ennyi kamut, a választások óta nemigen láttam :/
3.
3.
Speper
Hinni a templomban kell. Ha a játékosok nem is támadnak, attól függetlenül ott van a sok PC fanboy, Box fanboy.. vagy akár egy gizda hacker, aki jópofának tartja ezt. Számíthattak volna erre...
2.
2.
Mortis
Milyen jól informált ember a Sony elnöke. xD
Nevetséges már ami ott folyik. Hónapok óta.
1.
1.
Game Fan
üzenném hogy a puding próbája az evés mint tudjuk... Kár azt mondani hogy nem számítottak rá. DUMA
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...