PSN-támadás - megvannak az első gyanúsítottak

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 11.
  • Érdekesség
Link másolása
A New York Times értesülései szerint a spanyol rendőrség három embert tartóztatott le, akiknek feltehetően közük van a PlayStation Networköt ért áprilisi hackertámadáshoz. Állítólag a gyanúsítottaknak nem ez volt az első ilyen balhéjuk, és az Anonymous helyi vezetőiként tartják őket számon.

A Sonyt április közepén érte támadás, ami miatt a japán vállalat április 20-án kénytelen volt lekapcsolni a PlayStation Networköt. Bár eleinte karbantartásra hivatkozott, egy héttel később már biztosra lehetett tudni, hogy a rendszert külső támadás érte, a Sony pedig azt is elismerte, hogy 77 millió PlayStation Network és Qriocity felhasználó adatait lopták el a hackerek.

A támadással mindvégig a Sony ellen hónapok óta lázadozó Anonymous csoportot gyanúsították, azonban ez még nem bizonyosodott be teljesen - igaz, állítólag a most elfogott három ember a csoport helyi vezetője volt. A spanyol rendőrség szerint a harmincas éveikben járó férfiak Almeriában, Barcelonában és Valenciában élnek, megalapozott gyanú van arra, hogy nekik is közük volt az áprilisi támadáshoz - többek között, mert hogy a srácok világszerte több kormányzati oldalt is feltörtek már.

A gyanúsítottak ellen még nem emeltek vádat, de ha ez megtörténik, és el is ítélik őket, akár három év börtönt is kaphatnak - ami nem is olyan sok ahhoz képest, hogy a Sony 171 millió dollárt bukott miattuk.

16.
16.
Lordnekroseth
NAgyon helyes törjék ki a nyakukat...persze csak 2 hát kínzás után. Geciszar hekkerek megérdemlik.
12.
12.
Quent1n
Muszáj lenne komolyan megbüntetni őket, mert ha nem teszik akkor azzal csak azt erősítik, hogy bármit megtehetnek és ez hosszú távon nem volna jó.
11.
11.
shatterhand
Nem lennék biztos abban,hogy megúsznák 3 évvel.
171millát persze nem tudnának kifizetni, de nem hinném,hogy érdekelné a sonyt. A lényeg,hogy legyen a nyakukon egy ekkora törleszteni való cucc és biztosítva lehet a sony az eszement barmok szórakozásitól egy időre.
9.
9.
Bisur1996
Nem mernek ám nagyon hackerekkel most példát statuálni mert jönnek majd az újabb és újabb támadások. És nem csak a Sony-nak...
8.
8.
#5: Én azokat se tudom sajnálni.
7.
7.
Hubert Cumberdale
#3: Ez nem így működik :D Bakker. Egyszer kisiskolás koromban kidobtam kővel a suli ablakát (ja jó gyerök voltam mi?) és csak azért kellett kifizetnie muteréknak (mert egyébként a biztosító is kifizette), hogy más gyerek kétszer meggondolja, ha ilyet akar csinálni. Hát az én esetemben pont a te elméleted alapján jártak el és ja! rohadtul igazságos volt.
6.
6.
Neo1989
Igazából ezekkel a támadásokkal a gamerek feldühitésén kívül semmit nem értek el .
A börtönben nem lesz ps :D Ellenben majd résen lehetnek a mosdóban , hogy nehogy le essen a szappanuk zuhanyzásnál különben ők is szereznek pár törést csak hátulról XD
5.
5.
vytros
Nem tudom sajnálni a Sony pénzét, inkább csak a játékosok szórakozásának megvonását.
4.
4.
gta5
Hát szerintem annak a három embernek köze van a Psn feltörésének, De máskor ne ez legyen a cikk cím mert én is betojtam.
3.
3.
Folti90
3 év 171 millió dolláros kárért? Az semmi!! Már abban bíztam, hogy valakit megfognak azzal példát fognak mutatni, de hát nem!
1.
1.
robi009
legközelebb ne ez legyen a cikk címe mertmár betojtam hogy megint betámadták a sonyt :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...