Wii U - magyarázkodik a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 11.
  • Érdekesség
Link másolása
A Nintendi Wii U bejelentését nem fogadta egyöntetű ámulat, az embereknek vagy nem tetszik a kiotóiak új koncepciója, vagy nem értik azt, ráadásul ez érződik a részvényesek hozzáállásán is. Satoru Iwata beismerte: a bemutatóban lehet többet kellett volna foglalkozniuk magával a konzollal.

Az nyilvánvaló: a Nintendo elszúrta a Wii U bemutatóját azzal, hogy csak a kontrollerrel foglalkozott, ebből fakad minden félreértés, esetleg nemtetszés is. Ezt utólag Satoru Iwata, a cég elnöke is elismeri, igaz, szerinte ez nem hiba volt, teljesen tudatosan nyomták előtérbe a kontrollert, lévén, hogy a Wii U érdekessége az irányító, és nem a konzol.

Iwata szerint egyszerűen arról volt szó, hogy a kontrollerről akartak inkább beszélni, meg akarták mutatni a működését és a benne rejlő lehetőségeket, de így utólag ő is úgy érzi, jobb lett volna először magáról a gépről mutatni egy képet, és utána foglalkozni az irányítóval. A döntés nyilván tudatos volt: Iwatáék is úgy tartják, a Wii U hardvere nem akkora átütés, mint a kontroller, és az ő elképzelésük szerint a konzol úgyis szinte láthatatlan marad a játék során.

A Wii U bejelentés után nemhogy emelkedett, de esett is a Nintendo részvények ára, eddig összesen 11 százalékos zuhanásról beszélhetünk. Az általános szakvélemény szerint ez a túlzott elvárások miatt történt, de Iwata szerint az ő esetükben mindig ez van, ha új géppel jönnek elő, mert a részvényesek nem tudják értékelni a bennük rejlő potenciált - mint mondta a Wii 2006-os bemutatása után ugyanez játszódott le.

28.
28.
Grand Hustle President
#23: Ennél jobb nevet nem is választhattál volna magadnak.
27.
27.
Grand Hustle President
#22: "Szerinted mért nem adnak WII-re nagy címeket? Azért mert rengeteg dolgot ki kéne venni a játékokból és még így is bűn ronda lenne."

Tévedsz! Az igazság az, hogy a belsős címek mellett szinte egy hardcore játék sem tudott labdába rúgni. Egyszerűen nincs igény ezekre a játékokra a Nintendo konzoljain.
26.
26.
myrte
Mindenki egy bivalyerős új konzolra számított, s ennek ellenére csak az új irányítóról van némi információ. Természetes, hogy így betett mindenkinek.
Játékoknál nem minden a grafika, erre példa a Minecraft. Hogy milyen függők lettek a gamerek :)
Speciel nekem tetszik az új kontroller, van benne fantázia. Például az nem is rossz, hogy ha az édes szülők visszaakarják venni a hatalmat a tv előtt, akkor nem kell abbahagynod a játékot, mert lehet folytatni a kontrolleren.
25.
25.
strike19
Engem nem érdekeltek nem itt kell fanboykodni.Nekem tetszik az új koncepció.Akinek nem tetszik az ne nézze meg a nintendóshíreket.Én se megyek át fikázni xboxot vag ps3-mat.
22.
22.
vesszoman
#21
Igen tényleg attól függ a konzol hogy mien játékokat adnak ki rá, de senki nem fog egy gyönge gépre fejleszteni.
Kb 1,2 évig jó lessz a wii U, de mikor kijön a többi konzol (PS4, XBOX?) akkor már megint elavulttá válik és senki nem fog rá fejleszteni.
Mi a fenéért venne meg valaki egy PS3-hoz hasonló gépet amikor drágább lessz. (Nem tudom mennyi lessz, de biztos drágább mint egy mostani PS3.) Az irányítóban pedig nincs semmien hatalmas nagy újdonság amiért megérné megvenni, sőt szerintem elég sz&r lehet egy akkora nagy irányítóval játszani órák hosszat.

Szerinted mért nem adnak WII-re nagy címeket? Azért mert rengeteg dolgot ki kéne venni a játékokból és még így is bűn ronda lenne.
13.
13.
bernyi
#12: Szerintem téves az elgondolásod, mert már lehetett róla olvasni itt a gamekapocson is 'asszem, hogy teljesen kompatibilis a wii mote-tal és a wii-s játékokkal (és ebből adódóan szerintem még a game cube-os játékokkal is). Csupán erősebb a hardver, ahogy azt te is mondtad, meg kijöttek ezzel az otromba izével ami az irányító szerepében tetszeleg.
12.
12.
Bisur1996
#10: Ezt én is sejtettem... de szerintem Nintendo-s hülyéskedéshez az bőven megfelel, főleg ha normális kontroller is lenne hozzá, ó de jó lenne, senkit nem zavarna, hogy nem igazi "nextgen" hardware. Akkor tényleg jó lenne. Nem lehetett volna egy Wii 2-t kiadni ami full kompatibilis Wii-vel ugyanolyan az irányító meg minden csak egy jobb vas? Azt vette volna mindenki mint a cukrot az új játékok meg jobb grafika miatt. De nem megint "újítani" kellett. Megérdemlik, hogy bukjanak vele egy nagyot!
11.
11.
fojesz
#6: A lényeg itt egyáltalán nem a hírértéken van.
10.
10.
Kreto
#8: konzol bemutatása: van egy vasunk ami már 2006 óta létezik úgy hívják PS3 :D
9.
9.
Kreto
#6: nincs hírértéke mert nem hoz sok újítást... egy jelenlegi "átlag" konzol belső tulajdonságaival rendelkezik semmi többel. Ezt próbálták leplezni a kontoller fényezésével. Ha a konzollal magával is foglalkoztak volna akkor is valószínű lett volna a részvényzuhanás mivel ahogy itt is olvashatod nem tetszik senkinek és nem vágódnak hasra ettől az "újítástól" (ráadásul még RONDA is :D )
8.
8.
Bisur1996
Ez a Wii U nagyon nem jön nekem be. De ez csak az én véleményem... egy biztos, kellett volna mondaniuk a vasról is valamit.
7.
7.
Egyébként ilyen szempontból tiszta szánalom a Nintendo! Amikor majd bejelentik a PS4-et az E3-mon, ott el leszünk látva infókkal az új vassal kapcsolatban, illetve az új innovációkkal is, ha lesznek.

Ez abból gondolom, hogy ugyanígy volt ez a 2005-ös Sony E3-as rendezvényeken. Még az RSX-ben lévő tranzisztor számot is elárulták. Hiába, a Sonynál profik vannak!
6.
6.
Pont erről beszéltem pár napja, hogy a hardverrel is kellett volna foglalkozniuk, akkor talán nem lett volna ekkora részvényzuhanás. Erre az admin, vagy moderátor megmondta a tutit, hogy "a hardverének nincs hírértéke."

Akkor most van, vagy nincs kedves admin? Ugyanis ez a cikk éppen nekem ad igazat, abban, hogy a hardver igenis fontos VAGY fontos lett volna róla picit szólni.
5.
5.
abydos
#3: Én is gondolkodom rajt :D
4.
4.
Yami
Bemutattak egy kontrollert amiben feleannyi potenciál sincs mint anno a Wii mote-ban volt, hozzácsaptak egy olyan konzolt amiben a legnagyobb újítás a HD felbontás és ezek után komolyan azt gondolták, hogy hasra fogja vágni magát a nép?
3.
3.
Kreto
akkor most kell vennem nintendo részvényt?? :D
2.
2.
nero66
Ebben mondjuk igazuk van... Megmutattam a Wii U bemutatóját fateromnak és pár haveromnak, mind azt hitték, hogy most akkor nem új konzol jött ki hanem csak egy új controller ami új alkalmazásokat ad! Szóval ezt tényleg elrontották, viszont az a 11% vicc! Egy rohadt bemutatás miatt?! -.-"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...