Adathalászatra figyelmeztet a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 12.
  • Érdekesség
Link másolása
A Nintendo lelőtte az európai Club Nintendo weboldalát egy időre, figyelmeztetése szerint ugyanis adathalászat veszélye áll fent. A japán vállalatot rövid idő alatt másodjára támadják meg, az E3 előtt a gyártó amerikai szervereire törtek be, de személyes adatokat akkor nem loptak el.

A Nintendo európai vállalata által a napokban kiadott közlemény szerint a gyártó adathalászat veszélye miatt lekapcsolta a weboldal néhány részét, így például a Club Nintendo honlapját is. (Adathalászatnak, phishingnek nevezzük azt a tevékenységet, mikor a bűnözők magukat megbízható embernek vagy cégnek kiadva próbálják kamu e-maileken vagy weboldalakon keresztül elcsaklizni a felhasználók adatait.) A Nintendo felhívta a figyelmet, hogy a bankkártyák adatait és a címeket nem tárolja a rendszerük, ezért ezeket nem lophatja el senki.

Rövid időn belül ez már a második Nintendót érintő támadás. Az E3 előtt az amerikai részleg szervereire hatolt be ugyanaz a LulzSec csapat, amelyik nemrég a Sony Pictures weboldalát is feltörte. Ez az eset annál szerencsésebb kimenetelű volt, személyes adatokat nem lovasítottak meg a hackerek, csupán néhány szerverkonfigurációs fájlt amolyan bizonyítékként. A LulzSec a Twitteren azt üzente: a Nintendót nem bántják, mert az N64-et nagyon szerették, de azért remélik, a cég befoltozza a biztonsági rést.

6.
6.
Nathan
#5: kösz de én azt hiszem h megvárom a hoszabat is :D:D:D:D
5.
5.
secret.
#4: Grafika: jó
Hangok; jó
Játékélmény: jo
Sztori: jó
Szavatosság: jó amíg ki nem próbálod az infamous 2-ot.
szerzoi komment: Vedd meg!:D
Picit rovid tesztnek,de ugyan ez lenne csak hosszabb változatbn.
4.
4.
Nathan
#2: tudom h nem illet ide de nekem kell egy infamous 2 teszt :D:D:D:D
2.
2.
Folti90
#1: Hát ez ide illetXD
Hackerek....rohadjatok meg!!!!
1.
1.
Nathan
légyszi csináljatok már egy infamous 2 tesztet is :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...