Hackertámadás érte a Bethesdát is

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 14.
  • Hír
Link másolása
Pünkösd alkalmával igen aktívak voltak a behatolók a hétvégén, a Nintendo, a Codemasters és az Epic Games oldalai után a Bethesdát is megtalálták a torkos hackerek. A személyes adatokat tartalmazó weboldalak is veszélybe kerültek, hasonlóan a Brink statisztikáit tartalmazó szájttal egyetemben.

A Bethesdához tartozó honlapokat sem kerülte el a hétvégi hackertámadási hullám, személyes adatokat is tartalmazó honlapok és a Brink játékosstatisztikáit tartalmazó oldalak kerültek a támadók kezére.

Felhasználóneveket, jelszavakat és e-mail címeket érintenek a kikerült adatok, a pénzügyi és hitelkártyaszámok nem kerültek veszélybe. A Bethesda azt ajánlja, hogy minden felhasználó változtassa meg jelszavait ezeken a honlapokon, beleértve a fórumokat és a Brink oldalát is, továbbá mindenek előtt tartsa mindenki szemmel a gyanús e-maileket és a felhasználói fiókjában történő változását.

A támadásra a LulzSec nevű hackercsoport már korábban felhívta a figyelmet Twitter-csatornáján:

"Meg fogjuk tartalni ezt a kincsesbányát magunknak, de úgy tűnik, a kezünket már megharapta. Mondjunk imát a Brink felhasználóinak."

Míg egy másik tweet így szól: "Nagy támadás lesz a közeljövőben, ideje, hogy megmutassuk ezeknek a szukáknak, hogy kell ezt csinálni."

38.
38.
Griewer
Na ahogy elnézegettem egy hírportálon, a hackerek azt hiszik a világot fogják megváltani...
37.
37.
Extol
#35: Remélem hogy a fejlesztés egy izolált rendszerben folyik, akkor csak Bethesdan fog múlni a dolog. Második legnagyobb félelmem hogy ezek a fosadék csicskák előbb utóbb Steamot is b*szogatni fogják.

#33 Jah nagy bankokat meg szervezeteket mint Pl NASA azért nem bántják mert azok nem vacakolnának előkaparnák őket a föld alól is azt kerékbe törnék, így a kisebbeket piszkálják, ahol a kockázat nem nagy.
36.
36.
Mortis
Na, őket tényleg sajnálom. Ennyi, most hosszabb kommentre nincs időm. xD
35.
35.
vytros
#34: Lol, ember, ez egyáltalán nem üt bele a Skyrim megjelenésébe.
34.
34.
Extol
#31: Hidd el te is anyáznád őket ha az te adataidhoz férne hozzá egy rakás élettelen túlsúlyos zombi és lenyúlná a pénzedet és csipszet venne belőle közbe szétrobbanna az egómérő hogy mekkora nagy arc vagyok azzal baszok ki akivel akarok

Bethesda egyáltalán nem szolgált rá erre, közük nem volt a közelmúlt eseményeihez.
Még csak az kell hogy valami ügyködés miatt TES Skyrim megjelenése átkerüljön jövőre
33.
33.
Griewer
#31: Ez való igaz, a világ igazságtalan. Ha viszont ennyire buzgók akarnak lenni, akkor
1: ne a játékcégeket baszogassák, hanem az olyan gigászi cégeket, akik keményebb pénzekkel játszanak, és több ember életébe van beleszólásuk.
2: vállalják is fel az arcukat, és mondják meg a játékosoknak és érintetteknek, hogy ez nem ellenük van.
(abból kiindulva pedig amit twitteren kiírtak nem többek a bűnözőknél.)
Amúgy nem tudom, hogy a Bethesda mi rosszat tett a sok ember ellen. Pénzt kért a szellemi termékéért cserébe? Gusztustalan dolog, de meg kell élnie valahogy a fejlesztőknek.

Ja és akinek van arra ereje, hogy hackerkedjen valószínűleg nem fog éhen halni. Ha pedig mégis, akkor javaslom neki, hogy az utolsó erejéből ássa meg a saját sírját. Nem a Sony, a Bethesda és a többi játékcég tehet arról, hogy ő éhezik, hanem az országának a kormánya. Talán ott kellene ennyire aktívan nyomulni...
A kilátástalanok lopnak, egy tárcát, egy táskát, kaját a boltból. Nem x millió ember személyes adatait. (amit ezzel mondani akarok, hogy: szép a példa, csak baromira nincs összhangban a témával)

Vitát nem folytatom, inkább lezárom azzal a konspirációs elmélettel, miszerint ezeket az akciókat valaki pénzelte...
32.
32.
Racsika
@31 Ez mind szép és jó, hogy lopnak a gazdagok, de egyrészt így működik a kapitalizmus, másrészt pedig nagyon megmutatják ezek a hackerek, hogy milyen szemét mindenki, amikor ezek a játékfejlesztők (nagyrészt) garázsokból indultak, és csináltak valami olyat, amin generációk nőttek fel (gondolok itt a TES-re), ilyeneket minek cseszegetni? Sony-t is miért kellett feltörni, jó hogy biztos szemetek a japók, de csak azért mert 3-4 hülyegyerek úgy gondolta hogy most jól megmutatja, én nem tudtam neten GT5-zni 3 hétig. Ha már akkora profik, törjenek fel valami olyat amitől konkrétan a cégnek lesz gáz, és nem a usereknek (pl lopjanak vállalati titkokat, abban is jó pénz van, nem?)...
31.
31.
Hubert Cumberdale
#30: Amúgy bocsi, nem állok én az ő oldalukon sem, csak ezt az anyázást tartom jogtalannak.

Még egy idézet.


"Az erkölcsi szerencse problémája: a körülmények, melyekre nincs hatással, mennyiben befolyásolják az egyén személyes felelősségét a cselekedeteivel kapcsolatban? Ha valaki például szegény családba születik, akkor rákényszerülhet arra, hogy ennivalót lopjon, hogy ne haljon éhen, egy gazdag család gyermekének viszont nincs szüksége erre. Mondhatjuk akkor, hogy a szegény erkölcstelenebb, mint a gazdag? Avagy a lopás az egyiknek megengedett, a másiknak nem? A témáról az erkölcsi abszolutizmus kérdése is eszünkbe juthat."


Ezen azért el lehet agyalni egy darabig. A törvények nem az igazságot védik, hanem a jogot. Nem kell itt köpködni, miközben nem ismerjük a hátteret, csak elolvastunk pár cikket.
30.
30.
Hubert Cumberdale
#28: Ja végül is igazad van. A nagy vállalat meg lop, ezeknek a ténykedéséről még csak nem is tudnál, ha nem olvasnál ilyen oldalakat és ők a szarrágók. Az meg, hogy milyen cél vezérli őket, nem tudhatod. Biztos nem az árváknak akarnak segíteni, de az is biztos, hogy semmivel sem vezeti rosszabb szándék őket, mint ezeknek a fejeseit.
28.
28.
Griewer
#25: Ezzel az a baj, hogy őket kurvára nem a jó szándék vezérli. És addig ne mutogassanak a másikra, hogy az mi a faszt csinál és mit nem, amíg ők maguk is keresztbe szarják a dolgokat. A gigavállalatok is bűnözők, de ugyanakkor ezek a szarzsákok Is bűnözők. És annyi a különbség, hogy ezek a nyomorultak már kibaszottul kezdenek irritálni engem...

elnézést a "minőségi" komment miatt, de kezd tele lenni a tudatom azzal, hogy minden nap más és más céggel szórakozik egy csapat beképzelt, tahó paraszt.
26.
26.
Slik
így kell, hajrá ! elég már a sok sz@rságból
25.
25.
Hubert Cumberdale
Ezt egy másik játékokkal foglalkozó oldalon találtam. Valami hasonlót akartam meg fogalmazi csak lényegesen kevesebb hozzáértéssel :P

":D Humoros kommentek :D De most komolyan, írták hogy egy sql inject-el nyomták fel a SONY-t és akadálytalanul jutottak el a kártyaadatokat tartalmazó adatbázisig, amiben az adatok még egy szaros hash-be se voltak titkosítva. Nem értem miért a hackerek/crackerek a gonoszak tényleg. Ha néhány felspilázott elégedetlen arc felzúzza a SONY-t egy script kiddie szintű támadással, akkor szerintetek professzionális adattolvajok/bűnszövetkezetek mióta élnek vissza ugyanazzal? És szerintetek a Kínai meg Észak Koreai ÁLLAMILAG LÉTREHOZOTT adatlopásra kiképzett "katonák" mióta élnek vissza ugyanúgy a hibákkal? És a terroristák? Sztek hány kiló robbanóanyagot vettek néhány centes lopásokkal mondjuk havi szinten? És ez csak a SONY. De ismerek olyat aki bankoknál dolgozik IT területen és horribilis dolgokat mesél. Gondolj bele hogy GIGAVÁLLALATOK és BANKOK szarnak a jogaidra. És te meg szarsz az egészre, hiába rágják a szádba hogy mivan, amíg nem lopják el a pénzed, nem lopják el a hitelkártyád adatait, addig csak mosolyogsz és aszondod hogy elmebeteg összeesküvéselmélet gyártó. NAGYON HELYES AMIT CSINÁLNAK A SKACOK!! CSAK CSINÁLJÁK TOVÁBB. Minnél több embernek esik le a tantusz, annál jobb. Ha ellopták az adataidat az nem a skacok hibája hanem a cégé akinek büdös tisztességes védelmet összerakni. Mert az egy dolog ha feltürnek egy site-ot és mindenhova kiírják ogy kula, és azis más hogy a site feltörése után semmi nem áll az útjukban a bankártya adataidig és még csak nem is titkosítják... Szánalmas. Az összes többi cég is nyugodtan megkaphatja a magáét, és a bankok-is. Ha senki nem meri betenni a pénzét mert minden nap ellopnak egy rahedli személyes adatot akkor majd rájönnek ezek a szemetek hogy nem azért kell IT szakértőt mert lacikám kisöccse, meg a joci uncsitesójaa hanem azért mert ért is ahoz ami a dolga. Az sem árt ha nem a biztonságon spórolnak hanem mondjuk a tudatlan, tehetségtelen, de bögyös titkárnőn... Just my 2 cents."

Na most megkérdezem. Miért a kurvaannyukat? Mármint miért az Ő kurvaanyukat?
24.
24.
pjoco
Remélem megrohadnak a pokolban! Mit hackerkednek itt ezek a zsírdisznók!
23.
23.
Hubert Cumberdale
Hű d kiváncsi vagyok már mi lesz ennek a vége :)
22.
22.
K/G.
#19: Ennyi. Elhiszem én, hogy zsenik ezek a gyerekek, de a másik oldalon is legalább akkor koponyák ülnek.
21.
21.
Killerbee
#12: Néha nem árt a multikat szorongatni, hogy lássák nem tehetnek meg mindent. Csak a mezei felhasználó/játékos valahogy egyből anyázik, ahelyett, hogy kicsit elgondolkodna. Tény, hogy bűntény.
Nem támogatom őket, de feltétlen nem is ítélem el.
20.
20.
hakydakillah
17. ment a PÜ.. :-)

Csak egy dolgot ne próbáljanak megtenni - megtámadni a Xbox Live rendszerét, mikor kijön a GOW3, mert akkor vérfürdőt rendezek :-)
19.
19.
Speper
Szerintem a PSN törés óta nyugodtan megerősíthette volna mindenki a saját védelmét. Szerintem éppen elég figyelmeztetés volt az arra, hogy rájöjjenek lehet szar a mostani rendszer, és ideje javítani/újítani rajta. Akit ezek után is feltörnek, az vessen magára... az lehetetlen, hogy nem tudnak alkalmazni olyan szakembereket, akik megnehezítik a hackerek dolgát... -.-
18.
18.
vytros
A Bethesda volt az egyetlen aki kb. egyáltalán nem érdemelte meg ezt a támadást.
17.
17.
falselight
azthiszem a gk is meg lett hekkelve, mert eltűnt a blogbejegyzésem.
vagyis szeretném tudni, hogy miért törli a t. szerkesztő úr a bejegyzésem, amely semmi mást nem tartalmaz, csak egy poénos videót, és hogy a nyíltan rasszista bejegyzések miért nem törlődnek? látszólag zsidózni is bátran lehet a kommentkben, arra nem figyel fel senki.
16.
16.
Daetnas
Ezekszerint változtathatom meg a jelszavaimat.
15.
15.
Alienji
Ilyen dolgok mindig leszenek és voltak is. Börtönbe nem lehet őket zárni mert rengetegen vannak és egy jó részük Kínában és Oroszországban él.
És amikor a flashelt Xboxal, PS3-mal vagy crackelt játékkal játszotok ne felejtsétek el hogy azt is ők csinálták.
14.
14.
DON GONDOCS
Úgynézki valakiknek túlsok a szabadideje. Talán dolgozni kéne
12.
12.
Csemegekukorica
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...