Nem készít steampunk játékot a Bungie

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 14.
  • Érdekesség
Link másolása
A minap az a hír ütötte fel a fejét az interneten, hogy a Halo-széria alkotói egy steampunk projekten dolgoznak, ám a stúdió megerősítette, hogy ennek semmi köze nincs az Activision számára készített új címhez, mely már egy éve nagy titokban készül. Akkor mégis mire fel készültek a sejtelmes képek?

A Bungie szerint a steampunk rajongói fórumokon szárnyra kapott képek egy másik videojátékgyártó cégtől származnak, semmi közük a Bungie új projektjéhez, annál is inkább, mivel egy iPadre készülő címhez eredeztethetőek vissza.

Pedig a steampunk műfajának rajongói egy emberként kapták fel a fejüket, mivel a Bungie számlájára írtak egy hirdetést, melyben egy viktoriánus stílusú katonai egyenruhát viselő fazont láthattunk, néhány szintén hasonló díszbe öltözött társával egyetemben. Az említett promóképnek semmi köze nincs a Destiny néven emlegetett MMOFPS-hez.

Az új játékot tavaly jelentették be: az Activision kiadásában készül PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra, és vélhetőleg a rejtélyes Aerospace néven emlegett webes projekttel együtt a stúdió a július 7-én tartandó Bungie Day-jen fogja leleplezni. Talán egy közösségi rendszer van készülőben a Destiny kapcsán? Az elkövetkezendő hetekben minden kiderül!

6.
6.
Alienji
A Halo után nehezen tudnék ilyen műfajú játékot elképzelni a Bungie-től. Amúgy érdekes stílus, nem tudtam mit jelent.
5.
5.
Optimus Prime
#4: Igen, jól fogalmaztad meg. De nem mindig kell, hogy alternatív világban játszódjon, lehet az a múlti s. Példaként a Wild Wild West vagy a Vadnyugati fejvadászt tudnám felhozni. Játékban ott a Damnation (amit nem próbáltam) vagy az Iron Grip széria, de részben a TimSehift alternatív 1939-es éve is Steampunk.
A Steampunk lényege, hogy gőzerővel kreál olyan járműveket és világot, amit a mai nap se tudnánk, tudunk akarunk megvalósítani.
4.
4.
faint13
#3: A steampunk egy stillus. Igazából én se tudok róla sokat, de kb annyirol szól, hogy van egy alternatív világ, melyben nem terjedt el az elektronika, hanem minden gőzzel működik. Olyan, mintha az ipari forradalomnál megállt volna a fejlődés, és minden mai eszközt gőzzel működtetnének. Innen is jön a steam név a kifejezésben. Astillusból a mobilok a kedvenceim :D keress rá Google képkeresőn hogy steampunk mobile.
3.
3.
lolman598
ööö,mit jelent a steampunk?
2.
2.
Optimus Prime
Ehhez a műfajhoz se sokan mernek nyúlni, akik meg igen általában low-budgetből. Aminek a vége a bukás és a kritikusok lankadatlan kritizálása.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...