A CryEngine 3 is támogatja a Wii U-t

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 14.
  • Hír
Cevat Yerli, a Crytek vezérigazgatója megerősítette, hogy a csapat elhozza a Nintendo új konzoljára a CryEngine 3.0-t. A Develop magazinnak adott interjújában arra is kitér, hogy a motor lényegében már elég jól működik Wii U-n. Egyetlen életképes platformról sem szeretne lemaradni a német stúdió.

Minden bizonnyal nagy eséllyel érkeznek majd a jövőben Nintendo Wii U-ra a CryEngine 3-mal futó játékok, mivel a konzol felkerült a motor támogatottsági listájára, mely egyre csak bővül.

Ahogy azt Yerli kifejtette, számos úton kell bővíteni a CryEngine-t, mivel a Kinect lehet a jövőbeli platformok fő húzóereje, így a mozgásérzékelős technológia támogatása szintén fontos a Cryteknek. Miután a CryEngine fel lesz vértezve Kinect-támogatással, sokkal mélyebb megvalósítást szánnak neki a jövőbeli játékokban. Az egyéb elképzelések között van a mobil és tabletjátékok piaca, bár még ezektől elég messze állnak, így érdemleges információkkal ezúttal nem tudnak szolgálni. A lényeg az, hogy a CryEngine fícsörlistájába egyre több platform - köztük a Wii U is - befészkelte magát.

A kinectes bohóckodás elő fecskéje a németeknél a Ryse nevű, ókori Rómában játszódó hack'n slash lesz, mely korábbín a magyarok által fejlesztett Codename: Kingdoms néven vált ismertté. Érdekes belegondolni, hogy mit hoznak ki a srácok a Wii U kontrollerje által nyújtott innovációból, lehet, hogy egy Crysis epizódot is kapnak rá a Nintendo-fanatikusok?

5.
5.
ribizly
#4: Elképzelhető, de ha jól olvastam valahol, akkor egy elég fejlett grafikus processzor lesz a Wii-U-ban, szóval az egy dolog, hogy el fognak ratja futni a mai fejlettebb engine-k, de jobban fognak rajta futni, mint a másik két konzolon... ezt meg szerintem sem a SONY, sem pedig az MS nem fogja jó szemmel nézni :)
Ettől függetlenól elképzelhetőnek tartom, hogy valóban nem mennek el a grafikai licitálás irányába, hanem maradnak a jelenlegi architektúránál. Ha ez lesz, akkor csak annyit érnek el, hogy a Wii-U tovább tud majd életben maradni, és lesz lehetősége majd a következő konzolgeneráció kijövetele után, amikor már kiforrott új engnie-k lesznek már azokra fejleszteni egy Wii3-t.
4.
4.
Robbie17
Wii-U "multiplatformosodik" ez lehetséges nem megrövidíti hanem lehet meg hosszabbítja a PS3, X360 életkorát.:S
3.
3.
Kumite
#1: Miért lenne elásás? Meg tudod venni majd a Sony és Microsoft exkluzív címeken kívül az összes multiplatform címet ÉS bármelyik Nintendo exkluzívot. Azért az utóbbi kategória eladásokban verni szokta az előző kettőt együttvéve is :)
Ha nem is lesz akkora átütő siker, mint a Wii volt, de mindenképp 1/3-os versenyben lesz a másik két konzollal szerintem.
1.
1.
Split
Huhh, lehet hogy a Nintendo ezzel ásta meg a saját sírját. Az eddigi címek mind-mind házon belül készültek ugye, és hát meg is van az eredménye. Most, hogy már "bárkit beengednek", zuhanórepüléééééés. De ne legyen igazam!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...