Ingyenes játékokkal bővült a Steam

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 15.
  • Hír
Link másolása
A Valve végre észbe kapott és immáron teljes vállszélességgel kiáll a free-to-play játékok mellett, így a Steamre öt ingyenesen játszható cím került fel bevezető gyanánt. Az alábbi játékokkal bővült a repertoár: Spiral Knights, Forsaken Worlds, Champions Online, Global Agenda és Alliance of Valliant Arms.

A free-to-play játékok mára töretlen népszerűségenk örvendenek, tekintélyes szeletet hasítanak ki a játékipar tortájából, és igen nagyot nyom a latba, hogy alapesetben teljesen ingyenesek, csupán a marcipánt, azaz a különböző ingame javakat kell kifizetniük a lustáknak, vagy a csekély előnyre vágyakozóknak.

Számos MMO-cím került fel a Steam felhozatalába, úgymint a Spiral Knights, a Forsaken Worlds, a Champions Online: Free for All, a Global Agenda: Free Agent és a Alliance of Valliant Arms (AVA), ráadául az üzemeltetők az elsőnapos kipróbálóknak spéci ingame javakat biztosítanak.

A játékbeli mikrotranzakciók persze kötelező jelleggel vannak jelen, ám csupán a játékostól függ, hogy átáll-e a sötét oldalra, és fizet-e az extrákért. A Steam saját mikrotranzakciós modelje hasít a játékok alatt, hasonló jelleggel, mint amit a Team Fortress 2-ben láthattunk már.

"A free-to-play játékok az egyik példái a Steam folyamatos fejlődésének'" - emelte ki Jason Holtman, a Valve üzletfejlesztési igazgatója, szerinte ezek a címek új műfajokba engednek betekintést a felhasználói bázisuk számára, tény, hogy MMO-kból eddig erős hiány mutatkozott a vállalatnál. Főleg olyan területeken előnyös a free-to-play-modell, ahol a hagyományos értékesítésnek nem sok haszna van.

Az érdeklődőknek azt tanácsoljuk, hogy tartsák a szemüket a fenti játékokon, hiszen az elkövetkező napokban számos ingame-finomságot zsákmányolhatnak a Steamen.

22.
22.
MaxiJets
#21: lásd 13. hsz. ezek a játékok most csak steam támogatást kaptak. nem most jelentek meg. ez szerintem elég sokat jelent mert ha nem kerül ki a hír ide és a steam-re akkor biztosan nem találkozom velük.
21.
21.
Cuppak
Ezek már elérhetőek voltak amúgy nem ? volt 1 fórum ahol az f2p játékot le lehetett tölteni.
20.
20.
MaxiJets
végre egy jó húzása a steam-nek. ezzel talán leültet pár kósza órára a gép elé.:S
19.
19.
Extol
Egy próbát megérnek a gamak ha már ingyenesek.
18.
18.
Cuppak
Alien swram , de jót hülyültünk :( , de már sajna kihalt .. amikor legutoljára néztem, vagy még aktív?
17.
17.
hedzsooo
...Alien Swarm Pack-Hulyules a haverokkal :)


http://www.youtube.com/watch?v=COciF37eHuM
16.
16.
hedzsooo
Nem tudom, h STEAM-en kivul is le lehet-e tolteni, de en STEAM-en taliztam es toltottem le: ALIEN SWARM - Ez a Steam-en a legjobb ingyenes jatek szerintem, amihez persze szinten vannak pl. extra palyak, amik megvehetoek..., de alapbol is nagyon jo kis jatek, ingyen meg plane, ja es haverokkal az igazi, csapatban !!! ;-D ^^
15.
15.
pjoco
Ezért játszok a Legaue of Legendsel! Itt nem kerülsz hátrányba mivel csak skineket lehet vásárolni meg xp boostot amitől az ég adta egy világon semmivel nem vagy előrébb! :D
14.
14.
shooter1234
Hát én úgy vagyok a "free to play" játékokkal, hogy inkább "fair to play" (most találtam ki :D). Szóval inkább kifizetek egy játékot, és akkor ugyan azok a dolgok érhetőek el számomra mint a többieknek, és nem kerülök semmilyen apróság miatt hátrányba.
13.
13.
adam222
global agenda-t érdemes kipróbálni TPS lövölde egész korrekt mondjuk nekem már akkor megvolt mikor még nem volt ingyenes :D
12.
12.
caleb007
Szerintem a Champions Online kellemes kis játék. Az All Points Bulletin Reloadeden kívül talán ez az mmo tetszett eddig csak.
11.
11.
pjoco
Jézus isten ez az AVA egy foshalom! Egyszerűen játszhatatlanul akad akármire állítom a grafikát! Hol élnek a fejlesztők? Optimalizációról hallottak valaha is?
10.
10.
megalonagyix
ez a Forsaken World meg a Champions Online igen jól néz ki!
9.
9.
abydos
#4: Van, Americas Army. De ez is egy jóval régebbi csak Steames játék, csak azt elfelejtették így bejelenteni, mert nincs benne mikrotranzakció.

Szóval már régebb óta jelen van a steamen az ingyenes játék "piac", elég csak a holdra szállós NASA MMO-ra gondolni (Moonbase Alpha), Alien Swarm, vagy az előző példámra, de mondhatnám akár ezeket a címeket is: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=851573
8.
8.
Giggsy
#4: Az AVA egy FPS. De azért nem mondanám csúcskategóriásnak, még a Free-to-Play játékok között sem. Mikor én játszottam vele, hajlamos volt erősen szaggatni (olyan konfigon, amin a Crysis vígan szalad) az előre lépés lassú és kínkeserves, de legalább a mikrotranzakciók használatának nem sok értelme van benne.
Free-to-Play MMOFPS kategóriában a Battlefield P4F magasan veri, holott kevesebb a map, a Combat Arms-ot is jobban eltalálálták ráadásul ott a mapok is nagyobbak, és akkor még nem is szóltam az America's Army-ról (az mondjuk tényleges Free-to-Play, még mikrotranzakció sincs benne).
6.
6.
hedgehog
#1: Szerintem úgy értette a cikkíró, hogy természetesen mindben van micropayment. De ahhoz hogy játssz, nem kell fizetni.
5.
5.
Cuppak
#2 AVA-t felesleges leszedned , 1 fos .... Forsaken world meg :D ...
4.
4.
Hubert Cumberdale
Valami fps nincs? Mit kezdjek holmi mmo-kkal? Ajj már!! XD
3.
3.
Elcijas
#1: értsd.: természetesen van neki fizetős része is, de nem kötelező, csak azoknak van akik szeretnének valós pénzen virtuális tárgyat venni
2.
2.
pjoco
Az AVA-t kipróbálom! Forsaken Worlds meg egy az egyben WoW klón! szóval biztos tetszeni fog sokaknak!
1.
1.
Game Fan
"A játékbeli mikrotranzakciók persze kötelező jelleggel vannak jelen..." Piszkosul Free to play de lehet hogy én értem félre :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...