Új korhatárrendszert akarnak az amerikai szülők

  • Írta: InGen
  • 2011. június 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem csak Európa érzékeny a különböző korhatár-besorolásokra, de ha lehet, az amerikai szülők még jobban odafigyelnek erre, s bizony kőkeményen pereket indítanak, ha úgy látják jónak. A mostani felmérés szerint az amerikai szülők egy új, átfogóbb rendszert szeretnének látni.

A Pediatrics júliusi számában megjelent kutatás szerint az amerikai szülők nem feltétlenül elégedettek a jelenlegi a korhatáros rendszerrel. Pontosabban, szeretnék, ha egy univerzális szisztéma jönne létre a videojátékok, a TV és a mozi között, elvégre lassan már mindent ugyanazon az egy készüléken nézhetünk.


Habár a különböző médiumokon keresztülhúzódó rendszert bevezetni valószínűleg igen nehéz lenne, a szülők már azzal is meg lennének elégedve, ha a játékoknál használt ESRB-hez hasonlóan máshol is kapnának részletes tartalmat az erőszakosság jellegéről - vér, szex, alkoholfogyasztás, stb.

A felmérés szerint ráadásul a besorolások fejlődése inkonzisztenciákhoz vezetett: például a jelenleg futó sorozatok 79 százaléka nem kapja meg az erőszakért járó "V" (violence) besorolást, holott tartalmaz ilyen jeleneteket.

33.
33.
Lordnekroseth
Ramon ezzel nem értek egyet teljesen...azt mondod a szabályokat az okosok adják a butáknak, különben "káosz" lenne. Ez a hír PONT erről szól most...hogy hoznak egy szabályt....ami baromság mert pont a hülyék hozzák hogy bekorlátozzák a normális embereket hogy azok is csak az ő buta illúzió világukat lássák.

És most a politikai és társadalmi jog és egyéb szabályrendszerekbe ne is menjünk bele...sőtt a moralitásba se ....
32.
32.
Marcipro
Ezek az amerikaiak még akkor is gyps-ek, ha szinte az összes játékot nekik köszönhetjük!!!!!!!!!!!!!!
31.
31.
vincze1211
ekkora f*szságot.Akkor a gyerek már a Sims-el se játszon, mer van benn szex??? Vagy a Mario-val, mert bántod benn a kicsi kis lényeket?? Ezek az amerikaiak olyan hülyék mint egy jancsiszög.Énis játszok GTA-val(amit sokan támadnak), mégsem érzem, hogy bármiféle szellemi romlás, vagy magatartásbeli problémám lenne.
30.
30.
Józsi_Doe
NAgy észkombájnok az amcsik, ha még ezeket a triviális korhatár jelöléseket sem bírják lekódolni.
29.
29.
alexcargooo
ilyen hosszú kommenteket :DD
28.
28.
Olgo
Az egész egy nagy baromság ha egy gyereknek kell egy játék azt meg is szerzi(17 éves vagyok) én pl letöltöm valahonnan a kisebbek is megszerzik valahogy és ez az agresszio csak 1-2 retardált amerikai családra vonatkozik akiknél a szülő is rossz példát mutat és is ilyeneken nöttem fel gta stb és itt vagyok nem öltem verekedtem stb ...
27.
27.
ramon90
A tiltott dolgokhoz IQ kell, jobb ha tisztában van vele az ember, hogy a cselekedetei mögött milyen következmények bújhatnak meg, hiszen a szabályozni mindig a gyengébbet kell. Ha valaki nem fogja fel, hogy "X" döntésének milyen lehetséges kihatásai vannak, akkor külső tényező segítségével (gyengébbek kedvéért: szabályokkal ;)) kell "megtanítani" neki. Elég obszcén példát tudok rá hozni, de körülbelül úgy kell elképzelni, mint mikor a kutyát tanítjuk leülni; elmondjuk neki háromszor, közben egy kis rásegítéssel nyomjuk lefelé a hátsó részét és ha sikerül neki, akkor kap jutalmat. Szabályokat okos emberek alkottak, hogy ezzel segítsék, illetve tetteiket befolyásolják a náluk egyszerűbb felfogású teremtéseknek. Viszont az okos ember nem gondolt bele, hogy az (elnézést a kifejezésért -> ) ostobát, az okos számára egyszerű meghatározással nem lehet visszafogni. Amit nem tudunk elképzelni azt, hogyan tudnánk értelmezni? Sajnos csatlakozom az előttem hozzászólókhoz, miszerint az "okos" amcsi szülők, hogy ne kelljen gyereket nevelni, inkább perelnek, hogy több cenzúra legyen, hát az köszi. Védd a fákat, egyél hódot kb...
26.
26.
Lordnekroseth

A másik....pont azzal hogy lecenzúrázzák és minden fifly pafly rózsaszín bolyhos csak pont az ellenkezőjét érik el....azt hogy nem látják a szarságoknak a következményét. inkább lessz egy babusgatott faszkalapból tömeggyilkos,mint az aki tudja mijen kibaszott szar a börtön utánna. Talán pont azzal hogy a kelleténél is kellemetlenebb vagy durvább dolgokat mutatnának a játékok egyes részeiben ilyesztenék el a gyerekeket az ilyenektől. Nem vagoyk gynge idegzetű,de pl god of war 3 ban volt egy két durva rész amit azért nem szivesen néztem....pedig pont az iylen brutalitás miatt vettem meg...
25.
25.
Extol
A játék maximum kockaságot okoz. Ha valaki hajlamos az rá az úgyis törni fogja a felszerelést, aki nem az csak a fejét rázza és játsszik tovább.
24.
24.
Neo1989
#22: Ez valómban az egyik verzió ugyanakkor bár tény hogy minimális az esély rá és extrém esetnek számít még is ha egy gyerek ilyenekkel játszik lehet hogy agresszív lesz volt aki megölte az osztálytársait pl :( persze ez nem mindennapos eset .
20.
20.
Neo1989
Szerintem ez nem sokat ér úgy is azt nézik a kölkök amit alkarnak vagy azzal játszanak pl elkérik az egyik havertól kölcsönbe vagy megvetetik mással vagy letöltik
és ott meg képtelenség ellenőrizni hogy ki hány éves , ez pont olyan mint a dohányzás megveteted az idősebb spannal és kint elszívjátok :)
19.
19.
Lordnekroseth
Mellesleg tudományosan labori körülmények között bizonyított(és amúgy is gyakorlatban és az életben is tökéletesen igaz) tény hogy a játékok nem tehetnek agreszívvá. Az ilyen áltudományos faszságok és népbutításokért,amik késöbb pl ilyen módon befolyásolják a társadalmat egy globális bíróság elé vinném amiért viszafogják az emberiséget....Vagy egyszerűen csak államilag beperelném kuruzslásért aki ezeket támogatja és azt állítja így van.
18.
18.
Lordnekroseth
Amerikai butaság....a saját szánalmas tehetetlenségüket akarják olyan dolgokra fogni,ami az emberi természet és túlélés alapvető aspektusa. És közben azthiszik hogy egy idegen szabályozással majd úgy tűnik mintha ŐK tennének azért hogy a gyerekük jobb körülmények között neveltebben nőjön fel. És persze PONT az olyan szülőknek akik et támogatják lessz a legkorlátoltabb szűklátókörübb kapitalista faszfej gyereke,akik miatt ez a kor sötétett mnit a középkor valaha is volt,.
17.
17.
Mortis
Azért nem olyan buta dolog ez...Csak sajnos többet ártanak vele, mint segítenek.
16.
16.
Matt8888
Ez hülyeség ,mintha eddig "nagy szigorítások " is hatásosak voltak volna .. pf
15.
15.
Teuton
Azt hiszem van erre egy jó szó: tipikus.
13.
13.
mocsing
Egyébként ezek a besorolások tényleg érnek valamit, meg is mondom mit: Act 1 13-14 éves fiatal ember leül a TV elé 18-as karika, valami unalmas dráma elkapcsol. Act 2: kiírják az elején, hogy lesz benne szex, tuti végignézi. Na ez erre jó, de tessék csak erőltetni.
12.
12.
Habbobitas
Én már általánosban is toltam a GTA-t, és nem lettem erőszakos.
10.
10.
Mateclus
Ezek hülyék ....nem érnek el vele semmit...attol a kölyök meg mindig ugyanugy fog játszani ...nekem is azt mondták hogy töröljem le a játékokat..... nem értek el vele túl sokta...:))
8.
8.
wildláma
ez egy kapitális bullshit
7.
7.
Tocy
Na mert az amerikai kultúra a jámbor dolgok szeretetéről ismerekszik meg. NFL, NHL, MMA, WWE, roncsderbi - mindegy nekik, mit néznek, csak csont repedjen, vas törjön, izom szakadjon, vér folyjon benne. :D
6.
6.
Slik
nem mindegy? akkor is meg lehet venni, ha más lesz a jelzés
5.
5.
Kerik
elmondom hogy bekaphatják. mertha no9rmálisan nevelnék a kölyküket nem lenne okuk tüntetni, de mitn annyian mondták már előtte: csak azért teszik hogy otthon hagyhassák a kölyköt a tv előtt. amugy meg pont amerika lázong? ugyanmár
4.
4.
simon 555
és mégis miért lenne nekik jobb?így is úgy is megvenné a játékokat az aki akarja akármi van rajta:D
3.
3.
vytros
#1: Így van, ahelyett hogy foglalkoznának velük mennek tüntetni hogy utána nyugodtan ott hagyják majd rohadni a tv előtt a gyereket :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...