HWSW: Bemutatkozott a Nokia új telefonja, az N9

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 22.
  • Hardver
Link másolása
Nemzetközi szinten is bemutatkozott a Nokia új érintőkijelzős okostelefonja, az N9, mely új fejezetet nyit a finn gyártó történetében, ez ugyanis az első olyan készülék, melyen az Intellel közösen fejlesztett, Linux alapú operációs rendszer, a MeeGo fut, írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Nokia N9 a felhasználói interfészt és a dizájnt tekintve egyaránt kecsegtet olyan, merésznek mondható újdonságokkal, melyeket a többnyire konzervatív vonalhoz ragaszkodó Nokia eddig nemigen próbálkozott. A cég által ma leleplezett újdonság az első olyan eszköz a kínálatban, melyen a Linux alapokra építkező MeeGo fut, jóllehet a gyártó láthatóan egyelőre nem akar túl nagy reklámot csinálni a platformnak, a hivatalos sajtóanyagban így például mélyen hallgat arról, milyen operációs rendszer fut az N9-en.

Az új okostelefon fejlesztése során a tervezők láthatóan a cool-faktor növelésére összpontosítottak elsősorban, így az N9 polikarbonát burkolata - a kijelzőt leszámítva - egyetlen darabból áll, melybe egy 3,9 hüvelykes képátlójú, kissé íves kialakítású AMOLED-kijelző illeszkedik. A panel felbontása egyébként 854x480 pixel, vagyis ez lesz az eddigi legjobb felbontást, illetve pixelsűrűséget produkáló kijelzővel ellátott telefonja a Nokiának.

A telefonról még több részletet és érdekességet olvashattok a HWSW oldalán!

22.
22.
dareal
no, bejelentették az első wp7.5 készüléket is (mango update), valójában az N9 hardverét kapta. a vaku van más helyen, de más difi nincs (ill van rajta egy exponáló gomb).
21.
21.
donkutyafasz
elég faszájosnak tűnik, need.
20.
20.
lac15
#16: Valóban nem a magok száma számít, de ha azt nézzük hogy anno az N8 drágább volt mint jó néhány csúcs kategoriás androidos teló, a kameráján kívül egyiknek sem ért a közelébe, plusz erre rájön az is hogy később adták ki jóval....szal a lényeg hogy ne várj túl sokat ettől.
Meego-val kapcsolatban azt kívánom legyen igazad, bár nem nagyon hiszek a dologban.....
19.
19.
p3ti
Biztos én vagyok régi módi , de mi a ráknak kell erőltetni ezt az érintőképernyőt... semmi "rendes" csúcsmodelt nem látok a piacon :(
18.
18.
Yami
Nagyon tetszik a design, de én inkább Android párti vagyok és amúgy is nemrég vettem egy SGS2-t.
17.
17.
thernielle
Ezt a telót maximum a dizájnja fogja eladni. Én komolyan fontolóra venném emiatt egyébként. Ha egy telefon stabilan működik és jól néz ki, akkor van esélye két mag nélkül is. Sajnos ez a kis üdvöske azonban így is túl keveset nyújt, különösen ezzel az elkúrt linuxos oprendszerrel; most komolyan, nehéz lett volna egy Androiddal megstukkolni?
16.
16.
simon 555
#15: tudod nem a magok száma jelenti a mindenséget:)
androidra el is kél az erős processzor mivel minél erősebb annál gyorsabb mert sz*rul van optimalizálva.
a meego viszont jól van optimalizálva és egy 1 magos 1 ghz-s procival is gyorsabb mint az android...legalábbis ha az N900-at vesszük alapul és abban még a maemo futott ami a meego elődje.csak kevés az alkalmazás rá mivel kevés ilyen telefon van.de ha bejön az uzlet jonnek majd erre is alkalmazások.
15.
15.
lac15
Kinézetre igen tetszetős, csak egy probléma van, kicsit lemaradt a konkurenciával szemben.
A másik probléma meg az, hogy tuti olyan árazása lesz mint a mostani 2magos androidos telóknak, pedig ebben csak 1 mag ketyeg, na meg a sima amoled kijelző sem a legjobb választás, akkor már inkább egy super amoled.
Viszont az 1GB ram miatt jó pont, de még így is le van maradva majd másfél évvel a többi gyártóhoz képest
De a Meego-ra azért kiváncsi vagyok, bár egyáltalán nem mozgatnak a nokia mobiljai.....az utolsó nokiám az n70 volt:P
13.
13.
Cuppak
12.
12.
dareal
#2: mindenképp erősebb, mint az x6. az x6-ban 434mhz-es proci van, ebben 1ghz. ez nagyjából behatárolja a használható alkalmazásokat. az x6 symbian-s, ez meego. ez meg a telepíthető alkalmazások mennyiségét határolja be, symbian-ra jóval több az alkalmazás, mint meego-ra.
11.
11.
dareal
#8: tesztpéldányokat már küldtek ki. boltokban talán ősszel, vagy év végén lesz elérhető. hogy a hazai szolgáltatókhoz mikor jut el, az már jó kérdés.
8.
8.
metallica95
Feketében a legjobb. De mikor fog megjelenni?
7.
7.
The Lone Drow
#5: Nincs baja, valóban, csak a konkurenseknél már a középkategóriás telefonoknak jobb felbontásuk van, mint a Nokia csúcstelefonjának :)
6.
6.
sunstreaker
na végre ideje volt már!, nem értem h a nokia miért nem bírt ezidáig normális képernyő mérettel ellátott és felbontású telefonokat kidobni, mire vártak eddig?
5.
5.
l.rics16
sztem nincs baja a régi felbontásnak az x6 on kurva jó képe van filmeknek és nem is szaggat a hordozható dvd lejátszók ideje lejárt
4.
4.
TEEBEEX360
#2: Most ne vedd bántásnak amit írok!De te burokban élsz?Ebben a világban ha veszel egy kütyüt,rá 1 hónappal később jön az új és jobb!Ez is oda vágja az x6-ost!Már félhetsz is, mert jobb lesz nála!Tuti!
3.
3.
The Lone Drow
Ideje volt már elszakadni a régi felbontástól...
2.
2.
l.rics16
nem néz ki rosszul valamennyire hasonlit az x6 ra ami nekem van remélem nem lessz ez ezerszer jobb annál mert idén vettem meg :(
1.
1.
dareal
a design megfogott, a fekete nagyon bejön.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...