Hamarosan iPadre költözik a Marathon

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 26.
  • Letöltés
Link másolása
A Marathon neve talán sokaknak nem cseng ismerősen, ami nem csoda, elvégre egy 1994-es, Macintoshra megjelent játékról van szó, másfelől pedig viszont súlyos hiányosságnak számít, ugyanis a sci-fi lövölde mögött nem más áll, mint a Halo-sorozatot is jegyző Bungie Software.

A 2794-ben játszódó FPS-ben egy hatalmas űrhajó fedélzetén randarílozhattunk, ahol egy biztonsági tiszt bőrébe bújva kellett visszaszorítanunk az idegenek invázióját. A Halo szellemi elődjének is tekinthető játék eredetileg Macintoshra jelent meg, azonban hamarosan az Apple legutóbbi platformján, az iPaden is tiszteletét fogja tenni. Pontos dátum még nincsen.

A Bungie a saját honlapján jelentette be, hogy hamarosan egy fanatikus rajongó, Daniel Blezek jóvoltából teljesen ingyen tölthetjük majd le a játékot az App Store-ból. A Marathon átirata az első iPad tavaly áprilisi premiere óta készül, és Blezek szerint stabil 30 fps mellett fut, az irányítást pedig teljesen átültette az érintőképernyőre: a szokásosnak nevezhető módon itt található meg a virtuális joystick, az akciógombok és az elsődleges és másodlagos tüzelés gombja. Érdekesség, hogy bár a Marathonban még nem volt célkereszt, emberünk már pótolta ezt a hiányosságot.

Akit a folytatás érdekelne, a Marathon: Durandalt a Freeverse nevű független fejlesztőcsapatnak köszönhetően már Xbox 360-on is ki lehet próbálni.

1.
1.
metercsiken
Mai szemmel nézve elég vicces a grafika! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...